17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Στον Αρναουτάκη το Συμβούλιο του ΤΕΙ

Ημερομηνία:

Το νεοκλεγμένο συμβούλιο του ΤΕΙ Κρήτης (ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Ιδρύματος ΤΕΙ Κρήτης Ελευθέριος Ζούρος, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης Βαγγέλης Καπετανάκης, και ο αντιπρόεδρος Κώστας Σαββάκης) επισκέφθηκε χθες τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.
Η εκπαιδευτική ηγεσία του ΤΕΙ Κρήτης ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για το έργο και τις προοπτικές του Ιδρύματος, τη θέση του ΤΕΙ στον χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα και στην Κρήτη, καθώς επίσης για το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει και επιδιώκει την συνεργασία με όλα τα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά και επιστημονικά Ιδρύματα του νησιού, και ιδιαίτερα στην κατεύθυνση σχεδιασμού και ανάπτυξης προγραμμάτων. Το προεδρείο του ΤΕΙ Κρήτης πρότεινε την συμμετοχή του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στον σχεδιασμό και υλοποίηση του γενικότερου αναπτυξιακού προγραμματισμού στο νησί.

Αναφορικά με την ανάπτυξη της έρευνας στο νησί ο κ. Καπετανάκης ανέφερε ότι το ΤΕΙ Κρήτης πρωτοπορεί μεταξύ των ομοτίμων του στη χώρα σε ερευνητική επίδοση. Μάλιστα τα ερευνητικά έργα του τα τελευταία 20 χρόνια εκτείνονται από βασική έρευνα και τεχνολογίες αιχμής με ορατές εφαρμογές, έως εφαρμοσμένη έρευνα για επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων της Περιφέρειας και της χώρας.

Τονίστηκε επίσης ότι το Ίδρυμα και οι μονάδες του πρόκειται να εντείνουν τις προσπάθειες τους για ανίχνευση αναγκών της παραγωγής και της οικονομίας που μπορούν να επιλυθούν από τα εργαστήρια του ΤΕΙ μέσα από σχετικές συμπράξεις και συμβάσεις.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ