17.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Στον τουριστικό Πλατανιά δε θα μπορούν να περνούν από τη γέφυρα λεωφορεία!

Ημερομηνία:

Ενώ οι εργασίες συνεχίζονται και αναμένεται να δοθεί σύντομα στην κυκλοφορία η γέφυρα τύπου Μπέλεϊ στον Πλατανιά, σήμερα γνωστοποιήθηκε ότι λόγω της κατασκευής και του μήκου της, το φορτίο που θα μπορεί να ανταποκριθεί θα είναι τελικά πολύ μικρότερο από ότι είχε αρχικά υπολογισθεί, και επ’ ουδενί δε θα ξεπερνά τους 10 τόνους.

Όμως, πολλά λεωφορεία ζυγίζουν πάνω από 10 τόνους, όπως τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ τα οποία δίχως επιβάτες έχουν βάρος 12 τόνους.

Η λύση που προτείνεται είναι οι μετακινήσεις στην περιοχή να γίνονται με mini bus.

Άγνωστο όμως είναι πώς με μια τέτοια εξέλιξη θα εξυπηρετούνται αποτελεσματικά κυρίως οι μαθητές αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής και οπωσδήποτε χρειάζεται ένας νέος σχεδιασμός.

Και βεβαίως, με την τουριστική περίοδο να πλησιάζει, το μεγάλο ερώτημα είναι, με ποιο τρόπο θα μπορούν να διέλθουν τα τουριστικά λεωφορεία.

Λύση αναμένεται να δοθεί μέσω της διέλευσης δια της εθνικής οδού, για τους κατοίκους από το Γεράνι και μετά που ταξιδεύουν προς Χανιά.

Όμως, το ερώτημα που τίθεται είναι, τι θα γίνει με όλους αυτούς, μόνιμους κατοίκους και τουρίστες που θα επιθυμούν να μεταβούν από τον Ταυρωνίτη, ή το Γεράνι ή το Κολυμπάρι, προς τον Πλατανιά ή το Καλαμάκι, αφού δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή τρόπος για να περάσει το σημείο λεωφορείο του ΚΤΕΛ.

Οι συζητήσεις μεταξύ τοπικών αρχών και φορέων του τουρισμού βρίσκονται σε εξέλιξη ώστε να βρεθεί κάποια ικανοποιητική λύση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατολίσθηση στα Τοπόλια τραυματίζει ελαφρά μητέρα και παιδί

Σε συναγερμό τέθηκαν το πρωί της Κυριακής οι αρχές...

35χρονη τουρίστρια σώθηκε μετά από επιχείρηση διάσωσης στο Μπάλο

Μια 35χρονη τουρίστρια από τη Γερμανία διασώθηκε χθες το...

Ηράκλειο: Είχε γίνει η σκιά της και την τρομοκρατούσε!

Αρνούνταν να αποδεχθεί ότι η σχέση τους είχε πάρει...

Γαμήλια φωτογράφιση με παραδοσιακές… ινδικές φορεσιές και φόντο τον Κούλε!

Με καταγωγή από την Ινδία, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν οι ίδιοι...