20.8 C
Chania
Tuesday, April 30, 2024

Στους 5 νομούς με τις περισσότερες ζημιές από τροχαία το Ηράκλειο – Στη δεκάδα Χανιά και Ρέθυμνο

Ημερομηνία:

Στις πρώτες θέσεις βρίσκεται το Ηράκλειο μεταξύ των περιοχών με τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος. Τα πρωτεία, όπως είναι φυσικό λόγω του πολύ υψηλού αριθμού αυτοκινήτων που κυκλοφορεί, κατέχει ο νομός Αττικής με συχνότητα ζημιών 8,36%.

Συνεχίζοντας με την ανάλυση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας, στη δεύτερη θέση είναι την περιοχή της Αχαΐας με 7,03%, ενώ ακολουθεί η Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο με 6,74% και 6,68% αντίστοιχα.

Παράλληλα, την πρώτη «αρνητική» πεντάδα συμπληρώνει ο νομός Ζακύνθου με 6,24%.

Η ευρύτερη περιοχή της Κρήτης, όμως, εμφανίζεται ξανά στα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, με ακόμη έναν νομό, τα Χανιά (5,89%). Με υψηλό δείκτη ατυχημάτων παρουσιάζονται και τα Ιωάννινα, ενώ η πρώτη 10άδα περιλαμβάνει το Ρέθυμνο, τη Χίο και την Εύβοια.

Στον αντίποδα, ο νομός με τα λιγότερα ατυχήματα είναι ο νομός Σάμου με συχνότητα ζημιών 3,16%, ακολουθούμενος από το νομό Λέσβου με 3,74% και το νομό Έβρου με 3,79%. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ατυχημάτων αφορά οχήματα ιδιωτικής χρήσης και ακολουθούν τα επαγγελματικά και οι μοτοσικλέτες.

Εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ