26.8 C
Chania
Monday, September 16, 2024

Στούντιο υποκριτικής πάνω στο Κρητικό Αναγεννησιακό Θέατρο και την λογοτεχνία εκείνης της εποχής

Ημερομηνία:

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης, ηθοποιός, σκηνοθέτης και θεατρικός συγγραφέας, θα δημιουργήσει φέτος ένα διευρυμένο στούντιο υποκριτικής που θα αφορά στην διδασκαλία μονολόγων και σκηνών από το Κρητικό Αναγεννησιακό Θέατρο αλλά και αποσπασμάτων από την Ποίηση εκείνης της εποχής.

Θα επικεντρωθούμε σε κορυφαία έργα συγγραφέων όπως οι Βιτσέντσος Κορνάρος, Γεώργιος Χορτάτσης, Μάρκος Αντώνιος Φώσκολος, Μαρίνος Τζάνε Μπουνιαλής, Στέφανος Σαχλίκης, Μπεργαδής κ.α.

Το στούντιο εκτός από την θεατρική και παιδαγωγική του αξία είναι και ένας τρόπος αμοιβαίας γνωριμίας με τον σκηνοθέτη για όσους ηθοποιούς ζουν στα Χανιά και θα επιθυμούσαν στο μέλλον μια συνεργασία με το θέατρο Κυδωνία.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν αρχές Οκτωβρίου και θα γίνονται κάθε Δευτέρα 6 με 9 μμ, Υψηλαντών 12, μέχρι και το τέλος Μαΐου, οπότε και θα παρουσιαστεί το σύνολο της δουλειάς στο κοινό. Εγγραφές έως τέλη Σεπτεμβρίου εφόσον υπάρχουν θέσεις.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6973005570

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρίζει η «συμμαχία» Πολάκη με «87» – Τους χωρίζει η πρόταση για επίσπευση της κάλπης

Τα πρώτα σοβαρά προβλήματα στις σχέσεις του Παύλου Πολάκη με την...

Καλά νέα: Εξιτήριο για την Μαίρη μετά το τραγικό δυστύχημα με τους τρεις νεκρούς στον Γαλατά

Εξιτήριο από το νοσοκομείο Χανίων έλαβε την Πέμπτη η 22χρονη που...

Στάση εργασίας στο νοσοκομείο Χανίων την Τρίτη

Σε στάση εργασίας προχωρούν αύριο Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, οι...