14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Σύλλογος Τροχαλού: Στο ίδιο έργο θεατές για τον βιολογικό Παλαιόχωρας

Ημερομηνία:

Κ. Διευθυντά

Προς αποκατάσταση της αλήθειας σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Χ.Ν/24-11-2014 σελ.5 με τίτλο «Δύο χρόνια στην αναμονή» παρακαλούμε να δημοσιεύσετε τα παρακάτω για την ορθή και πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών σας:

1) Είναι εύλογο το ενδιαφέρον της Νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Καντάνου-Σελίνου όσον αφορά την εξέλιξη των Υποθέσεων περί του βιολογικού καθαρισμού Παλαιόχωρας οι οποίες εκδικάστηκαν πρίν από δύο χρόνια στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Καλά κάνει.
Το ανεπίτρεπτο, όμως, είναι ο συντάκτης του δημοσιεύματος στην εφημερίδα σας, να λαμβάνει θέση υπέρ της επιλογής συγκεκριμένου χώρου για τη δημιουργία του βιολογικού καθαρισμού, με σκοπό προφανώς να προκαταλάβει την Κρίση της Ανεξάρτητης Δικαιοσύνης στην οποία έχουμε προσφύγει.
Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να χαθεί ο Τόπος εάν γίνουν δεκτές οι Προσφυγές μας, ούτε χρειάζονται νέες μελέτες εφόσον υπάρχει εναλλακτικός χώρος για τη δημιουργία του βιολογικού καθαρισμού στη θέση «Τηγάνι», η οποία κι έχει εγκριθεί με Προεδρικό Διάταγμα και η Νομιμότητα της τροποποίησης της θέσεως θα εξεταστεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας, αφού αποτελεί Περιβαλλοντικό Όρο για την έγκριση της νέας χωροθέτησης στην θέση Τροχαλού.
Επιπλέον, από τις Αποφάσεις που θα εκδοθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας σε καμιά περίπτωση δεν προδικάζεται η τύχη του βιολογικού στη θέση Τροχαλού, εφόσον εκκρεμεί Προσφυγή στο Σ.τ.Ε. κατά νεότερης απόφασης έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του έργου η οποία έγινε από την Περιφέρεια Κρήτης, λόγω των κραυγαλέων ελλείψεων της προηγούμενης μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε την ανυπόστατη πράξη οριοθέτησης του χειμάρρου Σαρακινιώτη, η οποία ακυρώθηκε ως ανυπόστατη από το Σ.τ.Ε και την ίδια τύχη θα έχει και η έγκριση των Περιβαλλοντικών όρων που την συνοδεύει που εξετάστηκε στο Σ.τ.Ε, εφόσον κατά τον χρόνο έκδοσής της δεν υπήρχαν νεότερες μελέτες για την οριοθέτηση του χειμάρρου οι οποίες να έχουν ληφθεί υπόψιν από την Διοίκηση κατά τον χρόνο εγκρίσεως της σχετικής μελέτης. Η μόνη απόφαση η οποία παρουσιάζει ενδιαφέρον κι εκκρεμεί, είναι η νέα οριοθέτηση του χειμάρρου Σαρακινιώτη, η οποία έχει κατά την άποψή μας πολλές πλημμέλειες και θα εξεταστεί από το Σ.τ.Ε το οποίο θα εξετάσει επιπρόσθετα και την τροποποίηση του Σχεδίου Πόλεως Παλαιόχωρας για το συγκεκριμένο έργο.

2) Λόγω των πολλών νομικών θεμάτων που δημιουργούνται, είναι προφανής για τους Νομικούς κύκλους η καθυστέρηση έκδοσης της Απόφασης του Σ.τ.Ε για την Ευθυκρισία των ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ του οποίου είμαστε βέβαιοι και είναι προφανές ότι δεν οφείλεται σε αδιαφορία των Δικαστικών Λειτουργών για την Υπόθεση, όπως αφήνετε να εννοηθεί στο δημοσίευμα σας.

3) Τέλος, για άλλη μια φορά τονίζουμε, ότι σε περίπτωση που διαπιστώσουμε ότι υπάρχει παρέμβαση στην Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, θα προσφύγουμε στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για πλήθος παρατυπιών, και παραθέτουμε μερικές ενδεικτικά:
– έλλειψη υδρογεωλογικής μελέτης,

– σύνταξη μελετών από μελετητές χωρίς μελετητικό πτυχίο,

– μοντέλο σε μελέτη πλημμυρικών παροχών που στηρίζεται σε δεδομένα άλλης περιοχής ενώ το 2000 η περιοχή αναφοράς είχε καταστροφική πλημμύρα,

– αγορά οικοπέδου πρίν την έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων, κλπ,
εφόσον οι Αποφάσεις που θα εκδοθούν από το Σ.τ.Ε δεν δώσουν πειστικές απαντήσεις στα θέματα.

Με τιμή,

 Ο Πρόεδρος
ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διπλή άφιξη κρουαζιερόπλοιων στη Σούδα με 4.746 επιβάτες

Συνολικά 4.746 επιβάτες έφτασαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι...

Η Ντόρα, το Κόσοβο και το Συμβούλιο της Ευρώπης

Οι αποφάσεις Ευρωπαϊκών Οργανισμών, ακόμη και όταν αφορούν σε...