22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

«Στο ίδιο έργο θεατές»: Η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Χανίων για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή τους τα εκλεγμένα μέλη της Αγωνιστικής Συνεργασίας Χανίων αναφέρονται στο όλο και πιο συχνό φαινόμενο λειτουργίας των καταστημάτων και τις Κυριακές:

Η πλήρης  απελευθέρωση των ωραρίων η  τελειωτική κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας ήταν και είναι διακαήςπόθος των πολυεθνικών και των μεγάλωνεμπορικών επιχειρήσεων .Με το μέτρο αυτό θέλουν να συγκεντρωθεί η αγορά –το χρήμα σε λίγα χέρια και παράλληλα  ωθούν τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους στην ανεργία και στο λουκέτο. Οι μικροί είναι οικονομικά και βιολογικά αδύνατον να έχουν ανοιχτά τα μαγαζιά τους 365 μέρες το χρόνο.

Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός  στον χώρο των εμπόρων  χρόνια τώρα προσπαθεί να μας πείσει ότι και αυτό το μέτρο είναι προς όφελος μας .Συνειδητά έχουναναγάγει την εξαπάτηση σε επιστήμη και παράλληλακαλλιεργούν  την ψευδαίσθηση ότι στην αγοράείμαστεόλοιμικροί και μεγάλοιίσοι.

Να θυμηθούμε ότι η προηγούμενη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων  έβαλε πλάτη στην απελευθέρωση του ωραρίου  καθώς επίσης στο όνομα της πανδημίας δεν έβγαλε ούτε προτεινόμενο  ωράριο καταστημάτων  για το προηγούμενο  καλοκαίρι.

Στο Ηράκλειο πριν λίγες μέρες η Αντιπεριφέρειααπαίτησε  το πλήρεςάνοιγμα των καταστημάτων  και για τις 52 Κυριακές.

Στο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού  Συλλόγου Χανίων   στις 7/12/21 λίγο έλειψε  η διοίκηση να προτείνει το εορταστικό ωράριο να ξεκινάει τον 15Αυγουστο.Στόχος τους  το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές τώρα (12/12 και 19/12) και έπεται συνέχεια . Πατώντας στην εξαιρετικά δύσκολησυγκυρία που βιώνουν οιμικροίέμποροιθέλουν να μας αναγκάσουν να ακολουθήσουμε  και να εφαρμόσουμε   τα εξοντωτικά ωράριατων πολυεθνικών ,πάντα για το «καλό» μας .Η συνειδητή απουσία του ΚουΤοπολιανακη( για άλλη μια φορά από το δ.σ) την ημέρα συζήτησης του εορταστικού ωραρίου  δεν τον απενοχοποιεί .Η σύμπλευση τους δεν μπορεί να κρυφτεί.Να υπενθυμίσουμε ότι  πριν λίγεςμέρεςστις εκλογές τις ΕΣΕΕ οι δυο «άσπονδοιεχθροί»(Κυριακακη-Τοπολιανακης)ήτανσυνυποψήφιοι στο ίδιοψηφοδέλτιο. Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν  τα συμπεράσματα τους για  τους διοικούντες και παροικουντες στην διοίκηση του εμπορικού συλλόγου Χανίων.

Οι αυτοαπασχολούμενοι οι μικροί έμποροι ένα δρόμο έχουν ,την συλλογική διεκδίκηση της νομοθετικήςκατοχύρωσης της Κυριακάτικηςαργίας, την κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν τα ωράρια. Καλούμε τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες και τώρα στις γιορτές  να στηρίξουνγια άλλη μια φορά τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του εμπορικού συλλόγου Χανίων  εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της  Αγωνιστικής συνεργασίας εμπόρων

Βουρλακης Νικος

Κανδηλιερακης Γιωργος

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...