15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Στο βαγόνι 2 ήταν όλοι φοιτητές γιατί εκεί ήταν οι πρίζες και το κυλικείο – Εκεί ήταν όμως και οι φιάλες υγραερίου…

Ημερομηνία:

Τα λάθη αποδεικνύονται ότι είναι πολλά και σημαντικά. Ένα λάθος για το οποίο ίσως ουδείς έχει μιλήσει είναι η θέση του κυλικείου και των πριζών στο μπροστινό τμήμα του τρένου.

Σε οποιαδήποτε σύγκρουση, είναι τα μπροστινά βαγόνια που τη βιώνουν πιο σφοδρά, όμως στον σχεδιασμό του συγκεκριμένου τρένου το κυλικείο βρισκόταν στο βαγόνι 2. Λαμβάνοντας υπόψη ότι εκεί βρισκόταν και οι πρίζες, ο αριθμός των νέων ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί ήταν μεγάλος, αφού έβαζαν τα κινητά και τους υπολογιστές τους στο ρεύμα για φόρτισμα.

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η συντριπτική πλειοψηφία των νεκρών είναι νέοι άνθρωποι.

Αυτός και το γεγονός ότι στο βαγόνι 2 βρισκόταν και φιάλες υγραερίου που με τη σύγκρουση έκαναν το βαγόνι μια αληθινή κόλαση!

Αυτή τη φρικτή αλήθεια περιγράφει και η μάνα ενός παιδιού που σώθηκε:

«Πέντε λεπτά πριν, το παιδί είχε πάει στο βαγόνι 2 να πάρει φαγητό και έψαχνε μια θέση για να καθίσει στην καφετέρια, αλλά ήταν γεμάτη από φοιτητές, γιατί το βαγόνι 2 έχει πρίζες, φορτίζουν όλοι τα κινητά τους, οι φοιτητές ανοίγουν τα λάπτοπ τους να κάνουν τις εργασίες τους, και γι’ αυτό το βαγόνι 2 ήταν γεμάτο φοιτητές. Ο Νικόλας είχε εισιτήριο στο βαγόνι 7 και μου είπε ότι ήταν τυχερός γιατί η διπλανή θέση ήταν κενή και είχε ξαπλώσει. Και την ώρα που έγινε η σύγκρουση, προστάτεψε με τα χέρια του το κεφάλι του και πήγαινε σαν “βαρελάκι” μπρος πίσω στις θέσεις».

Ενώ άλλος επιβάτης που γλύτωσε από του χάρου τα δόντια, περιγράφει την κόλαση του βαγονιού 2:

«Το δεύτερο, όπου βρισκόταν το κυλικείο, είχε πέσει αριστερά και είχε τυλιχθεί στις φλόγες. Ο κόσμος μέσα ούρλιαζε. Επιβάτες καίγονταν ζωντανοί χωρίς να μπορεί κανείς να τους βοηθήσει… Μια κόλαση… Πραγματικά, νιώθω τυχερός που ζω», σχολιάζει.

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...