14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα με τον πολιτικό γάμο της κόρης Κουτσιανά στο ΚΑΜ – Καμία ουσιαστική απάντηση από τον Δήμαρχο

Ημερομηνία:

Τον πολιτικό γάμο της κόρης του ιδιοκτήτη της γνωστής εταιρείας καλλυντικών «Apivita” κ. Κουτσιανά στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου τον μάθαμε μέσα από σχετική δημοσίευση στο ειδησεογραφικό πρακτορείο flashnews.gr.

Από εκεί και πέρα, εμείς ως εφημερίδα αναδείξαμε το θέμα πώς επιτράπηκε να τελεστεί γάμος στο συγκεκριμένο χώρο αφού, η νομοθεσία δεν το επιτρέπει, αλλά δεν υπήρχε και σχετική έγκριση ούτε από το Δ.Σ. του ΚΑΜ, ούτε από το Δ.Σ. του Δήμου Χανίων.

Δείτε σχετικά εδώ και εδώ.

Χθες, το θέμα έφθασε στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου ο Δήμαρχος Χανίων δέχθηκε μία σειρά ερωτημάτων απ’ όλες τις παρατάξεις του Δ.Σ. για τα πολλά ερωτηματικά, όπως τα είχαμε αναδείξει και εμείς, σε σχέση με την συγκεκριμένη τελετή.

Ο Δήμαρχος Χανίων ερωτήθηκε, «γιατί διατέθηκε το ΚΑΜ για την τέλεση πολιτικού γάμου», από την κ. Νάνσυ Αγγελάκη, ενώ ο κ. Παπαδογιάννης υπενθύμισε ότι επί δημαρχίας Βιρβιδάκης, και όταν με έγκριση Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε να τελούνται γάμοι στη Δημοτική Πινακοθήκη, υπήρξαν εντονότατες αντιδράσεις και τελικώς η απόφαση ακυρώθηκε μετά από παρέμβαση της τότε Γ.Γ. Περιφέρειας Κρήτης.

Ο κ. Κουρούσης, υπενθύμισε ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση, και εφόσον υπήρχε πρόθεση για παραχώρηση του χώρου ΚΑΜ για ένα τέτοιο γεγονός, θα έπρεπε να υπάρχει έγκριση Δ.Σ. του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, το οποίο, κακώς, παρακάμφθηκε.

Ενώ ο κ. Ρίζος έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι το Μεγάλο Αρσενάλι είναι αρχαιολογικός χώρος και ως εκ τούτου υπάρχουν ειδικές προϋποθέσεις για την οποιαδήποτε χρήση, καυτηριάζοντας το γεγονός ότι παραχωρήθηκε για τον γάμο της κόρης βιομηχάνου.

Ο κ. Βάμβουκας επισήμανε ότι επρόκειτο για κοινωνική εκδήλωση για την οποία ότι ζητηθεί θα καταβληθεί, προφανώς εννοώντας, πως κανένα ποσό δεν έχει δοθεί ως τώρα στο δήμο Χανίων για τη συγκεκριμένη παραχώρηση.

Ανέφερε επίσης ότι η τελετή έγινε στο ΚΑΜ επειδή το Δημαρχείο δεν έχει κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους, αλλά κι ότι είναι επιθυμία του δήμου να ανευρεθούν χώροι οι οποίοι θα μπορούν να επιφέρουν έσοδα στα πλαίσια του γαμήλιου τουρισμού.

Ουσιαστικά ο Δήμαρχος Χανίων δεν απάντησε σε καμία ερώτηση.

Δεν απάντησε με ποια έγκριση και με ποιες προϋποθέσεις και ποιο κόστος έδωσε τη συγκατάθεσή του για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης. Δεν απάντησε με ποιο σκεπτικό παρακάμφθηκε το Δ.Σ. του ΚΑΜ. Δεν απάντησε για την παράβαση της νομοθεσίας σε σχέση με τους πολιτικούς γάμους η οποία τελέσθηκε με την παρουσία του στο Μεγάλο Αρσενάλι.

Όσον αφορά το κακό παράδειγμα του γάμου των Κινέζων στα Άπτερα, καλό θα είναι να δούμε ποια είναι η εμπειρία άλλων περιοχών που εδώ και χρόνια επενδύουν σε αυτό που ονομάζεται γαμήλιος τουρισμός.

Το βέβαιο είναι ότι από έναν Δήμαρχο ο οποίος εκλέχθηκε με σύνθημα και την προστασία των δημόσιων χώρων από τις αυθαιρεσίες των ιδιωτών, οι απαντήσεις του δεν ικανοποίησαν.

Ελπίζουμε, επειδή είναι ακόμα η αρχή της θητείας του, το συγκεκριμένο γεγονός να αποτέλεσε μία κακή εκτίμηση και οι απαντήσεις που έδωσε μια ακόμα χειρότερη αντίδραση.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...