25.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Στο Εκτελεστικό Απόσπασμα τα Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά!

Ημερομηνία:

Τα όσα ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Κος Σκοδράς ανακοίνωσε για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, μόνο «ανάσα» δεν αποτελούν για τους ανθρώπους εκείνους που λόγω της κρίσης,αγωνιούν για το αν θα μπορέσουν να γλυτώσουν την κατάσχεση και την περιουσία τους.  Η σχετική ρύθμιση του Υπ. Ανάπτυξης για τα υπερχρεωμένα αποτελεί απορρύθμιση του «νόμου Κατσέλη» (ν.3869) και υπακούει στις επιθυμίες των Τραπεζών και των δανειστών που εκπροσωπεί η Τρόϊκα.

Όλα όσα προβλέπει αποτελούν μεταβολή προς το δυσμενέστερο για τους δανειολήπτες σε σχέση με το «νόμο Κατσέλη», τη στιγμή που η απαίτηση από τους δανειολήπτες, της Ένωσής μας αλλά και των υπολοίπων  Ενώσεων Καταναλωτών είναι να διευρυνθούν οι προϋποθέσεις ένταξης σε ευνοϊκές ρυθμίσεις, όπως για παράδειγμα η δυνατότητα ένταξης των αυτοαπασχολούμενων, τη στιγμή που η ύφεση βαθαίνει και από τον Μάρτιο και οι αυτοαπασχολούμενοι θα μπορούν να εντάσσονται και να τους χορηγείται επίδομα ανεργίας.

Καλούμε και απαιτούμε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και τον αρμόδιο Υφυπουργό να προσαρμόσουν τη νομοθεσία για τα υπερχρεωμένα στις ανάγκες της κοινωνίας και των δανειοληπτών και όχι στις απαιτήσεις των Τραπεζιτών.

Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ