14.8 C
Chania
Tuesday, December 9, 2025

Στο Ευρωπαϊκό έργο “OCEANIDS” η Περιφέρεια Κρήτης

Ημερομηνία:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η πρώτη συνάντηση των εταίρων του ευρωπαϊκού έργου OCEANIDS. Μια πρωτοβουλία εστιασμένη στην ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης των παράκτιων και θαλάσσιων περιοχών της Ευρώπης, συνεισφέροντας στη Πράσινη και Γαλάζια ανάπτυξη (Green – Blue Growth).

Η Περιφέρεια Κρήτης, ως ένας από τους βασικούς εταίρους του έργου, παρουσίασε στρατηγικές για την αειφόρο ανάπτυξη και τη διατήρηση της θαλάσσιας βιοποικιλότητας.

Στο Ευρωπαϊκό έργο “OCEANIDS” η Περιφέρεια Κρήτης

Κατά τη διάρκεια της διήμερης συνάντησης, οι εταίροι επικεντρώθηκαν στην ανταλλαγή εμπειριών, τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών. Η Περιφέρεια Κρήτης επίσης υπογράμμισε τη σημασία της ένταξης των τοπικών κοινοτήτων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και την εφαρμογή αναπτυξιακών πολιτικών που σέβονται το θαλάσσιο περιβάλλον.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, έγιναν επίσης παρουσιάσεις σχετικά με τεχνολογικές καινοτομίες, σχετικά με τη μεθοδολογία του OCEANIDS. Αναφέρθηκε ότι η μεθοδολογία αυτή έχει ήδη επικυρωθεί σε εργαλεία που είναι διαθέσιμα στο C3S Climate Data Store. Επιπλέον, επισημάνθηκε η ανάγκη για περαιτέρω βελτίωση της προσέγγισης, προκειμένου να ταιριάζει καλύτερα με τις ανάγκες των συμμετεχόντων και των τελικών χρηστών, καθώς και την παροχή κατάλληλης εκπαίδευσης και υλικού​​. Το τελικό παραδοτέο – προϊόν αναμένεται να συμβάλει και στο Copernicus Coastal Hub.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρος της Περιφέρειας Κρήτης ο Γιώργος Αλεξάκης Περιφερειακός Σύμβουλος, εντεταλμένος για τα Ευρωπαϊκά και Διεθνή Θέματα, η Βάσω Μαδούλκα Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Ευρωπαϊκών Διεθνών Θεμάτων και Ανάπτυξης Συνεργασιών και ο Νίκος Μωραϊτάκης εκ μέρους του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Κρήτης.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Αποχώρησαν από το αεροδρόμιο και κατέλαβαν την Αποκεντρωμένη Διοίκηση οι αγρότες

Υπό κατάληψη τελεί το κτήριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης...

Ηράκλειο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια σε διώξεις εκπαιδευτικών, φοιτητών, αγροτών

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου στις 6:30...

Τραυματισμοί αστυνομικών στα επεισόδια στη Σούδα: Βολές της Ένωσης Αστυνομικών κατά του επιχειρησιακού σχεδιασμού

Οκτώ αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ δύο χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα, τονίζει...