20.8 C
Chania
Wednesday, October 2, 2024

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η υπόθεση παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών στην Ελλάδα από εταιρείες κινητής τηλεφωνίας

Ημερομηνία:

Ο επιχειρηματίας Γιώργος Φλωράς θα βρεθεί σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου θα παρουσιάσει την υπόθεση συστηματικής παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών στην Ελλάδα.

Ο κ. Φλωράς θα αναφερθεί στις 96 αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΔΑΕ) που καταγράφουν παραβιάσεις του απορρήτου εκατομμυρίων Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών τα τελευταία χρόνια.

Ο επιχειρηματίας θα καταγγείλει την πλήρη αδιαφορία των μεγάλων εταιρειών τηλεφωνίας να συμμορφωθούν με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Επιπλέον, θα αναφερθεί στα μικρά πρόστιμα που επιβάλλονται στις εταιρείες για τις συνεχείς παραβιάσεις, καθώς και στις εγκληματικές ενέργειες που έχουν διαπράξει, παραδίδοντας προσωπικά δεδομένα σε τρίτους.

Στόχος της παρουσίασης του κ. Φλωρά είναι να φέρει στο φως τις παρανομίες που διαπράττονται στην Ελλάδα και να πιέσει τα ευρωπαϊκά όργανα να παρέμβουν. Ο ίδιος εκφράζει την ελπίδα ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα αποκαλύψει τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτές τις παραβιάσεις.

Διαβάστε τι αναφέρεται σε σχετικό κείμενο:

Στις 3/10/2024 θα βρεθώ στις Βρυξέλλες, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώπιον της Επιτροπής Αναφορών του ΕΚ. Θα συζητηθεί η αναφορά μου που αφορά την συστηματική παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών στην Ελλάδα. την παραβίαση του απορρήτου εκατομμυρίων Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών τα τελευταία χρόνια, όπως αυτά έχουν καταγραφεί σε 96 αποφάσεις της ΑΔΑΕ την τελευταία 7ετία.

Η αναφορά μου έχει ήδη παραπεμφθεί και στην Επιτροπή LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Επιτροπή που εξετάζει την έλλειψη Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα.

Αύριο σε ζωντανή μετάδοση θα ακουστούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αυτά που δεν ακούγονται στην Ελλάδα. Η πλήρης αδιαφορία των μεγάλων εταιρειών τηλεφωνίας της Ελλάδας να συμμορφωθούν με την Ευρωπαϊκή Οδηγία ePrivacy. Τα αστεία πρόστιμα που καταλογίζει η ΑΔΑΕ στις συνεχείς παραβιάσεις του απορρήτου μας.

Οι εγκληματικές ενέργειες των εταιρειών τηλεφωνίας που παρέδωσαν το απόρρητό εκατομμυρίων συνδρομητών σε εγκληματίες. Η ποινική ασυλία των εγκληματιών που τους παρείχε επί χρόνια η ΑΔΑΕ. Η ποινική ασυλία που παρείχε η Ελληνική Δικαιοσύνη, έως την περασμένη εβδομάδα που για πρώτη φορά καταδικάστηκε και στο Εφετείο Υπεύθυνος Διασφάλισης του απορρήτου των Επικοινωνιών μεγάλης εταιρείας τηλεφωνίας για την παραβίαση του δικού μου απορρήτου (θα ακολουθήσει επόμενο δελτίο τύπου). Οι σχέσεις των ξένων μυστικών υπηρεσιών και της παραβίασης του απορρήτου στην Ελλάδα, όπως έχουν ήδη αποκαλυφθεί εδώ και χρόνια.

Η Ελλάδα είναι η Μαύρη τρύπα της Ευρώπης στο απόρρητο των επικοινωνιών και αύριο ξεκινάει το τέλος αυτού του αίσχους. Ελπίζω το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να σταθεί στο ύψος του και να αποκαλύψει ποια πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα (εντός ή εκτός Ελλάδας) βρίσκονται πίσω από αυτό το συνεχιζόμενο έγκλημα εις βάρος της ελευθερίας μας και προστατεύουν τους εγκληματίες.

Η ακρόαση θα μεταδοθεί ζωντανά, περίπου στις 15,30 ώρα Βελγίου στον ακόλουθο σύνδεσμο https://multimedia.europarl.europa.eu/en/webstreaming/peti-committee-meeting_20241003-1430-COMMITTEE-PETI

Στον ακόλουθο σύνδεσμο η ατζέντα της συνεδρίασης της Επιτροπής Αναφορών για την 3η Οκτωβρίου 2024. https://emeeting.europarl.europa.eu/emeeting/committee/el/agenda/202410/PETI?meeting=PETI-2024-1003_1P&session=10-03-15-30

Με εκτίμηση

Γιώργος Φλωράς

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ