19.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Στο Ηράκλειο ο Γ. Κατρούγκαλος εν μέσω αντιδράσεων και συνθημάτων ενάντια στα μνημόνια

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του σήμερα στις 8 το βράδυ ο Υπουργός θα συμμετέχει στην πολιτική εκδήλωση που διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ σ

Στο Ηράκλειο βρίσκεται από το πρωί ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος στο πλαίσιο προγραμματισμένων ομιλιών επαφών και συναντήσεων στην Κρήτη με την κάθοδο του στο νησί να προκαλεί έντονες αντιδράσεις.

Ο Υπουργός Εργασίας επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Ηρακλείου Β. Λαμπρινό στη Λότζια με τη συζήτηση μεταξύ των δυο ανδρών να διεξάγεται σε θετικό κλίμα.

Ο Δήμαρχος και ο Υπουργός συζήτησαν για εργασιακά θέματα και ειδικότερα για θέματα προσλήψεων και για προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατηγορίες εργαζομένων στο Δήμο Ηρακλείου.

Εκτός από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Λαμπρινό και τον Υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο, στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης οι  βουλευτές Ηρακλείου με τον ΣΥΡΙΖΑ κ.κ.  Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης, ο πρόεδρος του ΟΛΗ κ. Απόλλωνας Φιλιππής , ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Παυλιδάκης και η δημοτική σύμβουλος κ. Μαρία Καλουδιώτη.

Μετά τον δήμο Ηρακλείου, με συνθήματα υποδέχτηκαν διαδηλωτές τον Γ. Κατρούγκαλο έξω από το Επιμελητήριο Ηρακλείου. Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα ενάντια στα μνημόνια ενώ ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Στέλιος Βοργιάς αρνήθηκε τη χειραψία του Υπουργού και ζήτησε την απόσυρση του ασφαλιστικού.

Ο Υπουργός απάντησε: “Είναι νόμος του κράτους, τέλος”, με τους διαδηλωτές να εξαγριώνονται και να φωνάζουν πιο δυνατά συνθήματα.

Ο κ. Κατρούγκαλος από την πλευρά του με δηλώσεις του στα ΜΜΕ μίλησε για “μαύρη πληροφόρηση” ενώ είπε ότι η πολιτική της κυβέρνησης θα ανατρέψει την λιτότητα και θα φέρει νέες θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του σήμερα στις 8 το βράδυ ο Υπουργός θα συμμετέχει στην πολιτική εκδήλωση που διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ στην Αίθουσα Ανδρόγεω με θέμα: «Τρέχουσες Πολιτικές Εξελίξεις».

Αύριο ο κ. Κατρούγκαλος θα μεταβεί στον Άγιο Νικόλαο και θα μιλήσει στις 11 το πρωί στο ξενοδοχείο «Ερμής», με θέμα: «Τι νομοθετήθηκε σε Φορολογικό – Ασφαλιστικό, τι θέλουμε για τα Εργασιακά δικαιώματα».

cretalive.gr, agonaskritis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χάος στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ: Το κίνημα υπέρ της Παλαιστίνης εξαπλώνεται και σε άλλες χώρες

Εξαπλώνονται σε πολλά πανεπιστήμια στον κόσμο, οι διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους που βρίσκονται...

Η ΠΑΠΑΔΙΑ

(Μια αφήγηση που πηγάζει από ιστορικά γεγονότα)... Μες τη νύχτα...

Σα σήμερα, 4 Μαΐου 2017, πέθανε ο ανυπότακτος Αναρχικός Βαρδής Τσουρής | Φωτός

Κάθε τόπος έχει ανθρώπους που έχουν αφήσει το στίγμα...