17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Στο Ηράκλειο ο Μανώλης Γλέζος

Ημερομηνία:

Στο Ηράκλειο βρίσκονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος και Ρένα Δούρου τους στο 2ο πανελλήνιο συνέδριο για τα Ολοκαυτώματα και τις γερμανικές αποζημιώσεις, που θα διεξαχθεί από τις 13 ως τις 15 Σεπτεμβρίου και στο οποίο μετέχουν ειδικοί επιστήμονες και προσωπικότητες, εκπρόσωποι των ενώσεων θυμάτων, φορέων διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών και δήμαρχοι των μαρτυρικών δήμων από πολλές μαρτυρικές περιοχές της Ελλάδας. Το συνέδριο συνδιοργανώνουν η Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου, ο Δήμος Βιάννου και η Περιφέρεια Κρήτης, στην Άνω Βιάννο, με αφορμή τα 70 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Βιάννου και της Δυτικής Ιεράπετρας, του δεύτερου μεγαλύτερου Ολοκαυτώματος στη χώρα, μετά από εκείνο των Καλαβρύτων, με 401 εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Με μαθητές και καθηγητές του 8ου Λυκείου Ηρακλείου, συναντήθηκαν χθες, πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς, τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την επίσκεψή τους στο σχολείο.

Μετά τον αγιασμό, ο Μανώλης Γλέζος απευθύνθηκε στους μαθητές και αργότερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, συνομίλησαν με τους μαθητές και τους καθηγητές τους, άκουσαν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους και αναφέρθηκαν στις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης και στον τομέα της Παιδείας.

Στις 6 το απόγευμα οι Μ. Γλέζος και Ρ. Δούρου έδωσαν συνέντευξη Τύπου εφόλης της ύλης, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο.

Σήμερα το βράδυ θα παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Ερωτόκριτος» ενώ την Παρασκευή, ο Μανώλης Γλέζος θα μιλήσει κατά την έναρξη του συνεδρίου στη μαρτυρική πόλη για τα 70 χρόνια του Ολοκαυτώματος. Οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχιστούν το βράδυ της Παρασκευής καθώς και κατά τη διάρκεια του Σαββάτου.

Την Κυριακή το πρωί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα πάρουν μέρος στην επίσημη τελετή μνήμης για τα θύματα της ναζιστικής κατοχής και θα καταθέσουν στεφάνι στο Πανδημοτικό Ηρώο της Αμιρών Βιάννου ενώ θα παραβρεθούν και στην επιμνημόσυνη δέηση. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στον Κρουσώνα, στην οποία θα μετέχουν οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...