24.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Στο Ηράκλειο ο Υπουργός Δικαιοσύνης και η ηγεσία του Αρείου Πάγου

Ημερομηνία:

Παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, της Προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννας Κλάπα και της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη θα πραγματοποιηθεί, όπως έχει γράψει το Cretalive, το διήμερο επιστημονικό συνέδριο, με τίτλο:

« Ειδικά ζητήματα ποινικού δικαίου και νομολογιακή αντιμετώπιση τους» που συνδιοργανώνουν η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Στο περιθώριο του συνεδρίου, οι κ.κ. Κλάπα και Αδειλίνη καθώς και ο κ.Φλωρίδης πρόκειται να έχουν συναντήσεις με Δικαστές από το Πρωτοδικείο και το Εφετείο καθώς και τη Διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου.

συνέδριο ποινικό δίκαιο ένωση εισαγγελέων Ηράκλειο

Το συνέδριο

Στο συνέδριο αυτό, που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο στην αίθουσα “Plaza” του ξενοδοχείου GALAXY (οδός Λεωφ. Δημοκρατίας 75), στις 20 Οκτωβρίου  2023 και ώρα 17.00 – 21.00 και στις 21 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 9.30 –14.00, θα αναπτυχθούν ενδελεχώς επιλεγμένες θεματικές ενότητες του ποινικού και δικονομικού δικαίου που απασχόλησαν τη νομολογία και παρουσίασαν ενδιαφέρουσες ερμηνευτικές προσεγγίσεις  με τη σύμπραξη και ενεργό συμμετοχή διακεκριμένων καθηγητών, δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί και θα παραστούν, απευθύνοντας χαιρετισμό ο Υπουργός Δικαιοσύνης, η Πρόεδρος και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, η Διευθύνουσα το Εφετείο και την Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα μεταδοθούν σε ζωντανή σύνδεση (live streaming) στο youtube, μέσω του επίσημου καναλιού της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο ποταμός που ρέει ανάποδα: Το κρυμμένο μυστικό της Κρήτης που λίγοι γνωρίζουν

Σε έναν από τους πιο άγνωστους και εντυπωσιακούς φυσικούς...

Νέο ΔΣ στο Σωματείο Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ»

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο ανέδειξε το Σωματείο Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» μετά τις εκλογές,...

Ημερίδα για την βελτίωση της ποιότητας του ελαιολάδου στο ελαιουργείο και την τυποποίηση

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...