13.8 C
Chania
Thursday, December 11, 2025

Στο Ηράκλειο Χατζηδάκης και Στυλιανίδης για την ολοκλήρωση του ξεπουλήματος του λιμανιού

Ημερομηνία:

Στο Ηράκλειο θα βρεθούν την προσεχή Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, προκειμένου να παραβρεθούν στην τελετή για την μεταβίβαση του πλειοψηφικού ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος στην κοινοπραξία που αποτελείται από τις εταιρείες “Grimaldi Euromed S.p.A” και “Μινωικές γραμμές Α.Ν.Ε.”.

Η εκδήλωση οργανώνεται από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), εταιρεία μέλους του υπερταμείου που διατηρεί το 33% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού και τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου.

Όπως ανακοινώθηκε στην εκδήλωση θα παρευρεθούν, εκτός από τους δύο υπουργούς, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Δημήτρης Πολίτης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου, κ. Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Grimaldi Euromed S.p.A, κ. Emanuele Grimaldi, o Διευθύνων Σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών, κ. Λουκάς Σιγάλας, καθώς και εκπρόσωποι της Πολιτείας, της τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η σύμβαση που είχε υπογραφεί αφορά την αγοραπωλησία του 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου μεταξύ του ναπολιτάνικου ομίλου Γκριμάλντι και του ΤΑΙΠΕΔ, έναντι τιμήματος 80 εκ. ευρώ. Ακολούθησε η κύρωση της σύμβασης από τη Βουλή και τώρα η μεταβίβαση του πλειοψηφικού ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου. Η συνολική επένδυση αναμένεται προοπτικά να προσεγγίσει ακόμη και τα 100 εκατομμύρια.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλείνουν τα κρεοπωλεία στις 14 Δεκεμβρίου – Πανελλαδικό μήνυμα στήριξης στους αγρότες

Κάλεσμα σε όλα τα σωματεία κρεοπωλών για κλείσιμο των κρεοπωλείων...

Χωρίς συμφωνία η συνάντηση αγροτοκτηνοτρόφων με την Κυβέρνηση

Χωρίς «λευκό καπνό» ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μποδοσάκη...

Ο αόρατος κόσμος γύρω από την κτηνοτρόφια: 60+ επαγγέλματα που δεν βλέπουμε

Πίσω από κάθε μονάδα εκτροφής λειτουργεί ένα ευρύ, τεχνικό...