13.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Στο Κέντρο Υγείας 15χρονος που έγινε τύφλα στη μεθιά σε καφενείο στις Μοίρες – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης

Ημερομηνία:

Με συμπτώματα οξείας μέθης μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών το μεσημέρι της Πέμπτης 15χρονος, ο οποίος είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ σε καφετέρια της περιοχής. Τον ανήλικο μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης μαζί με τη μητέρα του έφηβου, και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και υποβλήθηκε σε εξετάσεις, πήρε εξιτήριο.

Στο μεταξύ, όμως, ο ιδιοκτήτης της καφετέριας συνελήφθη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνου, ενώ παράλληλα του επιβλήθηκε και τσουχτερό πρόστιμο για παράβαση των μέτρων ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού. Όπως αποδείχθηκε ο 15χρονος, μπήκε στην καφετέρια χωρίς να διαθέτει το πιστοποιητικό εμβολιασμού και κατανάλωσε αλκοόλ, με αποτέλεσμα να αισθανθεί έντονη αδιαθεσία. Σε βάρος του ιδιοκτήτη επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ καθώς και δεκαπενθήμερη αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης του.

Συνεχίστηκαν οι έλεγχοι

Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 2.515 έλεγχοι από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ σε όλη την Κρήτη για την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού. Στα Χανιά βεβαιώθηκαν 5 παραβάσεις σε υπαλλήλους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη χρήση μάσκας, και στον ιδιοκτήτη μίας καφετέριας επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο επειδή δεν είχε αναρτήσει την πινακίδα με τον μέγιστο αριθμό εξυπηρετούμενων πελατών.

Στο Ρέθυμνο, επιβλήθηκε πρόστιμο για μη χρήση μάσκας σε υπάλληλο καφετέριας και στο Ηράκλειο βεβαιώθηκαν 4 αντίστοιχες παραβάσεις σε υπαλλήλους επιχειρήσεων.

cretalive.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων ανοιχτά των Χανίων – Η γεωγραφική κατανομή των Ρίχτερ

Έντονη σεισμική κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στον θαλάσσιο...