16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Στο Κίεβο που βομβαρδίζεται οι πρωθυπουργοί Τσεχίας, Πολωνίας και Σλοβενίας

Ημερομηνία:

Οι πρωθυπουργοί της Πολωνίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας και της Σλοβενίας θα παρουσιάσουν ένα πακέτο βοήθειας της ΕΕ για την Ουκρανία στη διάρκεια της επίσκεψής τους στο Κίεβο σήμερα, όπως δήλωσε ο ανώτερος σύμβουλος του πολωνού πρωθυπουργού Μίχαλ Ντβορτσίκ προσθέτοντας ότι οι ηγέτες θα μιλήσουν για λογαριασμό της ΕΕ.

“Στο Κίεβο, πέραν μιας ισχυρής ένδειξης στήριξης προς την Ουκρανία, ένα πακέτο ξεκάθαρης στήριξης θα παρουσιαστεί από τους πρωθυπουργούς”, είπε ο Ντβορτσίκ και πρόσθεσε ότι η αντιπροσωπεία πέρασε το σύνορο Πολωνίας-Ουκρανίας γύρω στις 09:00 ώρα Ελλάδος.

Οι πρωθυπουργοί, οι οποίοι ταξιδεύουν με τρένο, θα είναι οι πρώτοι ξένοι ηγέτες που επισκέπτονται την ουκρανική πρωτεύουσα μετά την ρωσική εισβολή τον περασμένο μήνα.

Ο πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι έγραψε στο Facebook ότι η επίσκεψη λαμβάνει χώρα την 20η ημέρα της “εγκληματικής επιθετικότητας εις βάρος της Ουκρανίας” από τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

“Σε τέτοιους ανατρεπτικούς καιρούς για τον κόσμο είναι καθήκον μας να βρισκόμαστε εκεί όπου γράφεται η ιστορία. Γιατί δεν πρόκειται για εμάς, αλλά για το μέλλον των παιδιών μας που τους αξίζει να ζουν σε έναν κόσμο χωρίς τυραννία”, έγραψε.

“Ο σκοπός της επίσκεψης είναι να επιβεβαιωθεί η αδιαμφισβήτητη υποστήριξη σύσσωμης της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην εθνική κυριαρχία και στην ανεξαρτησία της Ουκρανίας. Ο σκοπός αυτής της επίσκεψης είναι επίσης να παρουσιαστεί ένα ευρύ πακέτο στήριξης για την Ουκρανία και τους Ουκρανούς”, ανέφερε ο Φιάλα σε ανακοίνωση, που εκδόθηκε και από την πολωνική κυβέρνηση.

Ο σλοβένος πρωθυπουργός Γιάνεζ Γιάνσα επίσης συμμετέχει στην επίσκεψη, η οποία όπως εξήγησε ο Φιάλα αποφασίστηκε έπειτα από διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η ιδέα της επίσκεψης συμφωνήθηκε στην άτυπη σύνοδο των αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων της ΕΕ στις Βερσαλλίες, την περασμένη εβδομάδα, είπε ο Ντβορτσίκ.

Ο Μοραβιέτσκι θα συνοδεύεται από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, πρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS).

Η Τσεχική Δημοκρατία και η Πολωνία, πρώην κομμουνιστικές χώρες και μέλη τόσο της ΕΕ όσο και του ΝΑΤΟ, είναι μεταξύ των ισχυρότερων υποστηρικτών της Ουκρανίας στην Ευρώπη μετά τη ρωσική εισβολή, και λόγω ιστορικών λόγων.

ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ