19.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Στο κομμωτήριο μπορεί να πας με το αμάξι, για ψάρεμα με ψαροντούφεκο όχι

Ημερομηνία:

Η κυβέρνηση με μια σειρά αλλοπρόσαλλες αποφάσεις όχι μόνο έχει μπερδέψει τους πολίτες, αλλά εν τέλει λόγω της έλλειψης λογικής σε κάποια μέτρα, οδηγεί τους πολίτες στο να αμφισβητούν συνολικά τα μέτρα. Το αποτέλεσμα, η αποτελεσματικότητα των μέτρων να είναι πολύ μικρή.

Ένα παράδειγμα είναι η απόφαση για τα κομμωτήρια, η οποία προφανώς λήφθηκε με κριτήριο την Αθήνα, όχι τι ισχύει στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την απόφαση, η διαδημοτική μετακίνηση με ΙΧ επιτρέπεται αν θέλει κάποιος να κουρευτεί. Την ίδια στιγμή όμως απαγορεύεται η διαδημοτική μετακίνηση με ΙΧ αν θέλει κάποιος να περπατήσει μόνος του σε κάποιο βουνό ή κάποιο φαράγγι όπως απαγορεύεται και για όποιον θέλει να κάνει ψαροντούφεκο.

Αν κάποιος λοιπόν ζει 3 χιλιόμετρα από οποιαδήποτε παραλία δεν μπορεί να πάει ψαροντούφεκο εκτός αν κουβαλά στους ώμους του όλο τον εξοπλισμό, πράγμα αδύνατο!

Βεβαίως, υπάρχουν και άλλα παράλογα μέτρα. Ας πούμε, η απαγορευση μετακίνησης πέρα των 2 χιλιομέτρων δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα σε πολλές χιλιάδες εργαζόμενους που εργάζονται ανασφάλιστοι και οι οποίοι λόγω της φύσης της δουλειάς τους πρέπει να μετακινούνται και δε μπορούν να εργαστούν από το σπίτι τους.

Θα πει κάποιος ότι κακώς ο εργοδότης τους έχει ανασφάλιστους. Αλλά αυτό είναι το ένα σκέλος του προβλήματος. Το άλλο είναι ότι η κυβέρνηση γνωρίζει ότι 1 στους 4 εργαζόμενους στην Ελλάδα είναι ανασφάλιστοι. Μάλιστα, το ποσοστό των ανασφάλιστων εργαζομένων εν μέσω της πανδημίας έχει αυξηθεί, λόγω και των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας και θα αυξηθεί ακόμα παραπάνω.

Επίσης, υπάρχει ένα μεγάλο μερίδιο ανασφάλιστων εργαζόμενων που δεν είναι τίποτ’ άλλο παρά μέλη οικογενειών που βοηθούν στην εργασία των παιδιών τους σε οικογενειακές επιχειρήσεις. Όλοι αυτοί, με τον περιορισμό της μετακίνησης των 2 χιλιομέτρων πλέον δε μπορούν καν να πάνε στο χώρο της δουλειάς δίχως τον κίνδυνο κάποιου προστίμου.

Το βέβαιο ειναι ότι η κυβέρνηση φαίνεται αδύναμη να διαχειριστεί επαρκώς την κατάσταση. Τις συνέπειες αυτές της αδυναμίας τις μεταβιβάζει στους πολίτες, που αναγνωρίζονται από αυτή ως οι μόνοι υπεύθυνοι για ότι συμβαίνει. Λες και ένας άνθρωπος μπορεί να είναι όσο αποτελεσματικός ήταν στην ώρα της οποιαδήποτε εργασία με την 24ή ώρα συνεχόμενης δουλειάς.

12 μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας, αυτό απλά, δε γίνεται…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...