17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Στο κόκκινο η Ελλάδα με αρνητικό ρεκόρ θανάτων για το 2021 – Ρεκόρ κρουσμάτων και στην Κρήτη, αλλά και πτωτικές τάσεις στο ιικό φορτίο

Ημερομηνία:

Νέα «εκτόξευση» γνώρισαν τα κρούσματα σήμερα, τα οποία έφτασαν τα 4.309, ενώ το τελευταίο 24ωρο, καταγράφηκαν 79 νέοι θάνατοι σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ανέρχεται σε 751, ενώ οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 526, σημειώνοντας άνοδο άνω του 20% το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ο αριθμός των κρουσμάτων είναι παραμένει σε υψηλά επίπεδα, ενώ ο αριθμός των θανάτων είναι ο μεγαλύτερος που έχει σημειωθεί το 2021.

Τα μοντέλα του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένη Σαρηγιάννη και της ομάδας του δείχνουν αυξητική τάση πανελλαδικά, με πιο ήπια την Αττική αλλά προειδοποιούν για αυξήσεις κρουσμάτων στην πρωτεύουσα και σε άλλες περιοχές τις επόμενες ημέρες.

Σταδιακή αποκλιμάκωση αναμένεται, από τις 17-18 του μήνα με τα διαθέσιμα μέχρι στιγμής στοιχεία, από τα ίδια μοντέλα.

«Ο μόνος σίγουρος τρόπος να επιτευχθεί η μείωση παραμένει ο εμβολιασμός και η αύξησή του» τονίζει στο Sputnik o ο Νίκος Πλατανησιώτης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά.

Την ίδια στιγμή επισημαίνει ότι όσα περισσότερα μοριακά και rapid τεστ γίνονται, τόσο περισσότερο σπάει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

«Τη Δευτέρα πραγματοποιήσαμε 150 Rapid Test στους εργαζομένους στο λιανεμπόριο. Βρέθηκαν θετικά 5 άτομα που μάλιστα ήταν ασυμπτωματικοί. Αν δεν είχαν γίνει αυτά τα τεστ πιθανότατα να το μετέδιδαν σε άλλους εργαζομένους ή σε πελάτες. Άρα σπάμε την αλυσίδα» προσθέτει ο κ Πλατανησιώτης.

Νέο αρνητικό ρεκόρ στην Κρήτη, αλλά και πτώση ιικού φορτίου

Αρνητικό ρεκορ στους θανάτους πανελλαδικά αλλά αρνητικό ρεκόρ στον αριθμό κρουσμάτων των Κρήτη με 142.

Πιο συγκεκριμένα, συμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, το Ηράκλειο κατέγραψε 86 κρούσματα, τα Χανια 22, το Ρέθυμνο 19 και το Λασίθι 15

Όσον αφορά το ιικό φορτίο, την εβδομάδα, 29/3-4/4/2021, στα λύματα της πόλης των Χανίων παρατηρήθηκε πτωτική τάση (-87%) σε σχέση με την εβδομάδα 22-28/3/2021. Πάντως, υπενθυμίζουμε ότι στα λύματα της ΔΕΥΑΒΑ καταγράφηκε αύξηση 400% ενώ και στα Χανιά το ιικό φορτίο παρά τη μείωση παραμένει υψηλό.

Ηράκλειο: Την τελευταία εβδομάδα, 29/3-4/4/2021, παρατηρήθηκε πτωτική τάση (-94%) σε σχέση με την εβδομάδα 22-28/3/2021 στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα λύματα της πόλης του Ηρακλείου. Παρά τη μείωση, η συγκέντρωση του ιικού φορτίου στα λύματα εξακολουθεί να είναι υψηλή.

Ρέθυμνο: Την τελευταία εβδομάδα, 29/3-4/4/2021, παρατηρήθηκε πτωτική τάση (-93%) σε σχέση με την εβδομάδα 22-28/3/2021 στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα λύματα της πόλης του Ρεθύμνου.

"google ad"

Αγ. Νικόλαος: Την τελευταία εβδομάδα, 29/3-4/4/2021, παρατηρήθηκε πτωτική τάση (-82%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου του ιικού φορτίου στα λύματα της πόλης του Αγίου Νικολάου, σε σύγκριση με αυτόν της αμέσως προηγούμενης εβδομάδας.

Ένας διαφορετικός τρόπος μέτρησης των κρουσμάτων

Τον έλεγχο των φίλτρων της καμπίνας του αυτοκινήτου ως μέτρο ανίχνευσης των κρουσμάτων εντός μιας οικογένειας προτείνει μέσω του Sputnik ο βιοπαθολόγος Ανάργυρος Πλακιώτης.

«Όπως τα λύματα μετρούν το ιικό φορτίο, με τον τρόπο αυτό θα μπορεί να μετρηθεί από τους ειδικούς η μετάδοση εντός μιας οικογένειας» αναφέρει μεταξύ άλλων και προσθέτει ότι η μόνη λύση για τη μείωση του αριθμού κρουσμάτων και και διασωληνωμένων είναι «να φτάσουν στην Ελλάδα περισσότερα εμβόλια και μάλιστα άμεσα. Η ΕΕ δεν τα κατάφερε. Μάλλον πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Γερμανίας με την προμήθεια εμβολίων εκτός ΕΕ. Όλα τα εμβόλια είναι καλά και χρήσιμα».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...