33.2 C
Chania
Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2026

Στο μέλλον οι πληρωμές για καύσιμα, διόδια, φόρτιση, στάθμευση ή υπαίθριο φαγητό θα γίνονται και μέσω του οχήματος

Ημερομηνία:

Στο μέλλον οι πληρωμές για καύσιμα, διόδια, φόρτιση, στάθμευση ή για υπαίθριο φαγητό θα μπορούν να γίνονται εκτός από τις κάρτες και μέσω του αυτοκινήτου.

Σήμερα τέτοιες πληρωμές είναι σπάνιες, αλλά μια πρόσφατη έκθεση που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Fueling the Future στο οποίο αρθρογραφούν γνωστοί σύμβουλοι επιχειρήσεων, αναφέρει ότι η αγορά θα μπορούσε να αναπτυχθεί έως και 130% ετησίως από το 2023 έως το 2030, λόγω της μεγάλης αύξησης των συνδεδεμένων αυτοκινήτων.

Οι άνθρωποι των αυτοκινητοβιομηχανιών που ασχολούνται με την διασύνδεση των αυτοκινήτων, διερευνούν τις δυνατότητες ανάπτυξης των πληρωμών και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το φαινόμενο θα μπορούσε να αυξηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη των συνδεδεμένων αυτοκινήτων από τα 430 εκατομμύρια το 2023 στα 895 εκατομμύρια το 2030.

Θα πρέπει, όμως, να παρέχει απόλυτη ασφάλεια το λογισμικό του αυτοκινήτου. Μέσω αυτού του λογισμικού οι κάρτες SIM του αυτοκινήτου θα μπορούν να αναγνωρίζουν τον ιδιοκτήτη, να κάνουν τον βιομετρικό έλεγχο της ταυτότητας των οδηγών και να διαχειρίζεται όλα τα πορτοφόλια πληρωμών, μεταμορφώνοντας την εμπειρία οδήγησης του οδηγού, αναφέρει η έκθεση.
Οι επιλογές που θα περιλαμβάνει η πληρωμή εντός αυτοκινήτου θα αφορά για καύσιμα, φόρτιση και στάθμευση, αλλά και για φαγητό ή ποτά που βρίσκονται στους δρόμους. Η ασφαλής και αυτόματη μετάδοση δεδομένων θα μπορούσε να βοηθήσει και σε άλλους τομείς μέσω της διασύνδεσης, όπως για παράδειγμα τη άμεση μετάδοση πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο, την απομακρυσμένη παρακολούθηση του οχήματος και την πραγματοποίηση αυτόματων κλήσεων έκτακτης ανάγκης.

Σήμερα, μόνο λίγοι premium κατασκευαστές έχουν τη δυνατότητα πληρωμών εντός αυτοκινήτου. Για παράδειγμα η Mercedes προσφέρει σε πολλά μοντέλα της την επιλογή πληρωμής καυσίμου μέσω αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων. Μια τεχνολογία που αναμένεται να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο στο άμεσο μέλλον.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ασκήσεις βολών στο πεδίο βολής Α/Δ Μάλεμε τον Ιούλιο – Ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων ανακοινώνει ασκήσεις βολών στο πεδίο Α/Δ Μάλεμε τον Ιούλιο 2026. Πρωινές και βραδινές ώρες διεξαγωγής, μέτρα ασφαλείας για πλοία και αλιείς.

Σύλληψη δύο αλλοδαπών στο Ρέθυμνο για ναρκωτικά και όπλα

Σύλληψη 36χρονου και 50χρονης στο Ρέθυμνο για ναρκωτικά και όπλα. Κατασχέθηκαν 4,8 γραμμάρια κοκαΐνης, φυσίγγια, μαχαίρι και 250 ευρώ από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών.

Βραβείο Education Leaders Awards 2026 για το Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου του Φεστιβάλ Χανίων

Το Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου του Φεστιβάλ Χανίων βραβεύτηκε στα Education Leaders Awards 2026 για καινοτομία στην εκπαίδευση. Το 5ο Cinema Summer Camp πραγματοποιείται 5-12 Ιουλίου.

Κίσσαμος: Νέα εποχή τουριστικής προβολής με ψηφιακή αναβάθμιση του Discover Kissamos

Ο Δήμος Κισσάμου αναβαθμίζει το Discover Kissamos με νέα εφαρμογή για κινητά, ανανεωμένη ιστοσελίδα και έντυπο χάρτη με QR codes. Ψηφιακή στρατηγική για την τουριστική προβολή της περιοχής.