14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Στο Μπρίντιζι το Norman Atlantic – Συλλέγουν πτώματα από τη θάλασσα – Ύποπτοι δύο εκπρόσωποι της ΑΝΕΚ | Φωτός+Βίντεο

Ημερομηνία:

Δεν έχει τέλος η αγωνία για τους αγνοούμενους του Norman Atlantic. Το πλοίο έφτασε στο Μπρίντιζι αλλά δεν μπορεί ακόμα να δέσει προκειμένου να μπουν εμπειρογνώμονες προς αναζήτηση τυχόν θυμάτων. Δύο ακόμα πτώματα εντοπίστηκαν στη θάλασσα.

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο έχει ήδη τεθεί υπό κατάσχεση και οι εισαγγελείς αναμένουν σημαντικές απαντήσεις από το “μαύρο κουτί”, σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη και ποιοι ήταν οι πρώτοι χειρισμοί μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, στις 4:30 το πρωί της περασμένης Κυριακής.

Θα πρέπει να διαπιστωθεί αν υπάρχουν νεκροί στο αμπάρι του πλοίου, αφού κάποιοι διασωθέντες έχουν αναφέρει ότι στο γκαράζ ταξίδευαν μετανάστες και οδηγοί, οι οποίοι είχαν αποφασίσει να κοιμηθούν μέσα στα φορτηγά τους.

Δικαστική έρευνα από την Εισαγγελία του Μπάρι

Να σημειώσουμε ότι, η εισαγγελία του Μπάρι ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής πως θέτει υπό έρευνα ακόμη τέσσερα άτομα ως υπόπτους για την τραγωδία στο πλοίο που είχε ενοικιάσει η ΑΝΕΚ.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, εκτός από τον Ιταλό πλοίαρχο Αρτζίλιο Τζιακομάτσι και τον Ιταλό ιδιοκτήτη του Norman Atlantic Κάρλο Βιζεντίνι, η ιταλική δικαιοσύνη βάζει στο κάδρο των υπόπτων για τα αδικήματα της πολλαπλής ανθρωποκτονία εξ αμελείας, ναυάγιο εξ αμελείας και πρόκληση σωματικών βλαβών εξ αμελείας, δύο ακόμη μέλη του πληρώματος, αλλά και δύο εκπροσώπους της ελληνικής εταιρείας ΑΝΕΚ Lines.

Την ίδια ώρα, το Ansa μεταδίδει πως δόθηκε το «ok» για την είσοδο στο λιμάνι του Μπρίντιζι του Norman Atlantic το οποίο θα δέσει και θα παραμένει σε ασφαλές μέρος. Συγκεκριμένα, θα αγκυροβολήσει στην αποβάθρα Costa Morena, μεταξύ του μέσου λιμανιού και του εξωτερικού, ενώ αναμένονται οι διατάξεις του δικαστικού σώματος.

Με πληροφορίες από news247.gr, iefimerida.gr

Φωτός: ansa.ithurriyetdailynews.com

Βίντεο: video.corriere.it

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ