18.8 C
Chania
Wednesday, October 9, 2024

Στο Παγκρήτιο Στάδιο η διεξαγωγή του Πρωταθλήματος Ευρωπαϊκών Ομάδων Στίβου Α΄ κατηγορίας

Ημερομηνία:

Πόλος έλξης η Κρήτη κορυφαίων διεθνών αθλητικών διοργανώσεων

Η διεξαγωγή του Πρωταθλήματος Ευρωπαϊκών Ομάδων Στίβου Ά κατηγορίας που θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Ιουνίου 2015 στο Παγκρήτιο Στάδιο με την συμμετοχή εκατοντάδων διακριμένων αθλητριών και αθλητών όπως επίσης η πραγματοποίηση του δρομικού «RunGreece» στις 26 Απριλίου του ίδιου έτους, καθιστούν την Κρήτη ένα σημαντικό αθλητικό-τουριστικό προορισμό σε διεθνές επίπεδο. Αυτό τονίστηκε σήμερα στη συνέντευξη τύπου στη Περιφέρεια Κρήτης, όπου έγινε αναλυτική ενημέρωση από τον Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλο για την διεξαγωγή των αγώνων στίβου με δωρεάν είσοδο για τους φιλάθλους, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Αντίπα Σηφάκη, του δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, του αντιδημάρχου Ηρακλείου Κώστα Βαρδαβά, των στελεχών του τοπικού ΣΕΓΑΣ και εκπροσώπων φορέων και εθελοντικών οργανώσεων.

«Μετά από πολλά χρόνια απουσίας επιστρέφουμε με την διοργάνωση αυτή στο προσκήνιο του Παγκόσμιου Στίβου. Πρόκειται για μια αθλητική επιτυχία η ανάληψη των αγώνων, μια επιτυχία που δεν θα μπορούσε να είχε έρθει αν δεν υπήρχε η εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα στο ΣΕΓΑΣ και στους θεσμικούς μας εταίρους σε αυτή την προσπάθεια τη Περιφέρεια Κρήτης και το δήμο Ηρακλείου.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ.

Όπως παράλληλα τονίστηκε, οι εθνικές ομάδες στίβου με τους κορυφαίους αθλητές-τριες 12 μεγάλων χωρών της Ευρώπης που θα βρίσκονται στο Ηράκλειο στις 20 και 21 Ιουνίου 2015, θα προσφέρουν στους φιλάθλους, ένα υψηλού επιπέδου αγωνιστικό θέαμα ενώ θα συναγωνιστούν σε μια από τις 3 πρώτες θέσεις που οδηγεί στη superκατηγορία και μια από τις εθνικές ομάδες θα είναι και η Ελληνική ομάδα στίβου.

«Η διεξαγωγή των αγώνων θα ενισχύσει τη διάθεση των νέων να έρθουν πιο κοντά στο στίβο, και γενικότερα στον αθλητισμό. Θα ενισχύσει επίσης το εθελοντικό κίνημα σε σχέση με τον αθλητισμό και θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με το «RunGreece», το μεγάλο δρομικό, μαζικής συμμετοχής, γεγονός στο Ηράκλειο στις 26 Απριλίου, το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε για να προωθήσουμε και το «Μπρούνο Ζάουλι», επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ. Ο κ. Παναγόπουλος καταλήγοντας τόνισε ότι «οι αγώνες θα συνεισφέρουν σημαντικά ως αναπτυξιακό γεγονός στη Κρήτη, καθώς 1100 περίπου αθλητές και συνοδοί θα βρίσκονται στο νησί για τουλάχιστον 4 ημέρες. Επίσης μέσα από τους αγώνες αυτούς θα προβληθεί μια ακόμα διάσταση του Ηρακλείου, της Κρήτης. Εκτός από την ιστορία, τον πολιτισμό, το μοναδικό περιβάλλον, τη φιλοξενία, το νησί διαθέτει και τις αθλητικές υποδομές έτσι ώστε μια αθλητική ομάδα, ένα σωματείο, ακόμα και μεμονωμένοι αθλητές να επιλέξουν τη Κρήτη για την αθλητική τους προετοιμασία. Αυτό είναι ένα στοίχημα που πρέπει μέσα από τη διοργάνωση των αγώνων να το κερδίσουμε. Το Ηράκλειο η Κρήτη, ως τόπος κορυφαίου αθλητικού τουριστικού προορισμού».

Στην χθεσινή συνέντευξη τύπου στην Περιφέρεια παραβρέθηκαν επίσης: ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ Γιάννης Μπράς, το μέλος της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ Παναγιώτης Αντωνακάκης, οι τεχνικοί σύμβουλοι Μάρκος Καλούδης, Ανδρέας Γκόγκας, από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης ο γ.γ. Χριστόφορος Ανδρουλιδάκης, από τα σωματεία στίβου ο γ.γ. ΟΦΗ Παναγιώτης Σπυριδάκης, η πρόεδρος ΓΑΣ Μαλίων Μαρία Φανουράκη, ο πρόεδρος πανελλήνιας ομοσπονδίας κριτών στίβου Μανόλης Τζενάκης.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ