25.8 C
Chania
Monday, June 17, 2024

«Επικίνδυνες οι δήθεν αχρωμάτιστες δημόσιες σχέσεις»: Στο Περιφερειακό Συμβούλιο η συμμετοχή φορέων των Χανίων σε εκδήλωση του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες

Ημερομηνία:

Στο περιφερειακό Συμβούλιο έφερε η Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Κρήτης τη συμμετοχή φορέων της αυτοδιοίκησης από την Κρήτη και πιο συγκεκριμένα του Δήμαρχου Χανίων κ. Τάσου Βάμβουκα και της υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων της Αντιπεριφέρειας Χανίων κ. Οικονομάκη σε εκδήλωση του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες μετά από σχετική πρόσκληση της πρεσβείας των ΗΠΑ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θέτει το ερώτημα τι δουλειά έχουν οι φορείς της αυτοδιοίκησης σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις και σημειώνει:

«Αποδείχνεται ότι είναι προσχήματα όσα μας λέτε, ότι η ΤΠΔ δεν πρέπει να τοποθετείται σε θέματα εξωτερικής πολιτικής γιατί η ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση. Εσείς παίρνετε καθαρή θέση και στρατεύεστε με το μέρος της κυβέρνησης, με το μέρος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ!»

Και προσθέτει ότι:

«Είναι επικίνδυνες αυτές οι δήθεν αχρωμάτιστες δημόσιες σχέσεις σας, όταν επιδιώκουν να καλλιεργήσουν στο λαό της Κρήτης κλίμα επανάπαυσης, εφησυχασμού και εξασφάλισης «ανταλλαγμάτων», αντί να τον καλούν σε εγρήγορση, επαγρύπνιση και αντιπαράθεση στους εντεινόμενους ανταγωνισμούς όλων των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων του πλανήτη και των μικρότερων περιφερειακών και τις πολεμικές τους προετοιμασίες σε όλο το τόξο από την Μέση Ανατολή, την Αφρική, τα Δυτικά Βαλκάνια μέχρι την Ουκρανία.»

Όπως αναφέρεται, προφανής επιδίωξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ είναι «η αξιοποίηση της Τοπικής Διοίκησης για την εξασφάλιση ανοχής και την καλλιέργεια φιλικού κλίματος στις τοπικές κοινωνίες προς τις στρατιωτικές τους εγκαταστάσεις και γενικότερα στους στρατιωτικούς και πολιτικούς τους στόχους.»

Διαβάστε ολόκληρη την ερώτηση:

bamboukas_nato

Προς τον κ.Περιφερειάρχη

Παρακαλούμε να δώσετε εξηγήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με βάση ποιο σκεπτικό εγκρίνατε τη συμμετοχή εκπροσώπου της Περιφέρειας στην ενημερωτική συνάντηση του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες,  μετά από πρόσκληση της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, και μάλιστα χωρίς απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στη συνάντηση αυτή η Περιφέρεια Κρήτης εκπροσωπήθηκε από την κ.Οικονομάκη, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Αντιπεριφέρειας Χανίων. Συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος Χανίων κ.Βάμβουκας, οι περιφερειάρχες Βορείου Αιγαίου και Κεντρικής Μακεδονίας, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου και εκπρόσωπος της Τοπικής Διοίκησης Λάρισας.

Η συνάντηση προετοιμάστηκε και συντονίστηκε από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα με την παρουσία του Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Επισημαίνουμε ότι όλοι οι προσκαλεσμένοι εκπρόσωποι της Περιφερειακής και Τοπικής Διοίκησης,  προέρχονται από περιοχές της χώρας, όπου υπάρχουν ή σχεδιάζεται να κατασκευαστούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ : Περιφέρεια Κρήτης –Χανιά με τη Σούδα, Αλεξανδρούπολη με τη νέα λιμενική βάση, Λάρισα με τα drones, Θεσσαλονίκη ως σχεδιαζόμενο ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο των Βαλκανίων.

Είναι προφανής η επιδίωξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ η αξιοποίηση της Τοπικής Διοίκησης για την εξασφάλιση ανοχής και την καλλιέργεια φιλικού κλίματος στις τοπικές κοινωνίες προς τις στρατιωτικές τους εγκαταστάσεις και γενικότερα στους στρατιωτικούς και πολιτικούς τους στόχους.

ΟΙ ΗΠΑ τη δουλειά τους κάνουν, και τα δικά τους συμφέροντα εξυπηρετούν, όπως και ο Αμερικάνος πρεσβευτής στην Αθήνα, που πρόσφατα χαρακτήρισε το ρόλο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο ως «μεντεσέ» για τις επιδιώξεις των ΗΠΑ στην περιοχή.

Η ελληνική κυβέρνηση επίσης τη δουλειά της κάνει, συνεχίζοντας την πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έχοντας αναλάβει ρόλο σημαιοφόρου των συμφερόντων ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, με το ξέπλυμα των εγκλημάτων τους σε βάρος τους σε βάρος των λαών της περιοχής.

Όμως μας προξενεί κατάπληξη :

Εσείς και γενικότερα η Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση (ΤΠΔ) τι δουλειά έχει σε τέτοιου είδους δημόσιες σχέσεις ;

Αποδείχνεται ότι είναι προσχήματα όσα μας λέτε, ότι η ΤΠΔ δεν πρέπει να τοποθετείται σε θέματα εξωτερικής πολιτικής γιατί η ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση. Εσείς παίρνετε καθαρή θέση και στρατεύεστε με το μέρος της κυβέρνησης, με το μέρος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ !

Είναι προσχήματα όσα μας λέτε ότι ενδιαφέρεστε για την ειρήνη, την ασφάλεια, την ανάπτυξη για το καλό του λαού της Κρήτης, όταν αναπτύσσετε στενές σχέσεις με αυτούς που έχουν, χρησιμοποιούν και επεκτείνουν τη βάση της Σούδας ως ορμητήριο φονικών επιχειρήσεων κατά των λαών της περιοχής για τη θωράκιση της κερδοφορίας των πολυεθνικών της ενέργειας.

Είναι επικίνδυνες αυτές οι δήθεν αχρωμάτιστες δημόσιες σχέσεις σας, όταν επιδιώκουν να καλλιεργήσουν στο λαό της Κρήτης κλίμα επανάπαυσης, εφησυχασμού και εξασφάλισης «ανταλλαγμάτων», αντί να τον καλούν σε εγρήγορση, επαγρύπνιση και αντιπαράθεση στους εντεινόμενους ανταγωνισμούς όλων των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων του πλανήτη και των μικρότερων περιφερειακών και τις πολεμικές τους προετοιμασίες σε όλο το τόξο από την Μέση Ανατολή, την Αφρική, τα Δυτικά Βαλκάνια μέχρι την Ουκρανία.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση έχουμε υποχρέωση να αποδοκιμάσουμε και να καταγγείλουμε στο λαό αυτή τη στάση σας στα εθνικά θέματα και να σας θυμίσουμε την απαίτηση που χρόνια τώρα εκφράζει ο λαός μας στις κινητοποιήσεις του :

«ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ»

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ουκρανία: Τα κύρια σημεία του τελικού ανακοινωθέντος της Συνόδου Κορυφής

Περίπου 80 χώρες συμφώνησαν σήμερα στην Ελβετία στην «Σύνοδο Κουρφής/Διεθνή...

Κουρταλιώτικο φαράγγι: Αναστάτωση με νεαρό που λίγο έλειψε να πνιγεί

Σε κίνδυνο βρέθηκε την Κυριακή νεαρός που βούτηξε στα...