31.8 C
Chania
Sunday, September 29, 2024

Στο πλευρό των αγροτών ο ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση με αφορμή το αγροτικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται σήμερα στο Ηράκλειο εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωση τονίζεται :

“Δύο χρόνια η κυβέρνηση δεν έχει ασχοληθεί για να δρομολογήσει λύσεις στα προβλήματα των αγροτών έτσι ώστε να βελτιωθεί η ζωή τους.

Οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση γιατί αυτοί παράγουν αλλά το κόστος των αγροτικών εφοδίων ανεβαίνει συνεχώς και τα προϊόντα τους ή δεν πουλιούνται ή πολλές φορές οι τιμές που εισπράττουν δεν καλύπτουν  το κόστος παραγωγής. Οι ενέργειες που κάνει η κυβέρνηση είναι μόνο για εντυπωσιασμό, π.χ. «καλάθια αγροτικών προϊόντων».

Πιστεύουμε ότι καλό είναι οι επιμέρους εμπαγγελματικοί χώροι να προβάλλουν και να διεκδικούν λύσεις για τα προβλήματά τους. Στην κατάσταση όμως που έχει περιέλθει η χώρα δεν μπορούν να βρουν ουσιαστικές λύσεις.

Όλες οι κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την ασκούμενη πολιτική της τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης πρέπει να αγωνιστούν ώστε η κυβέρνηση να ανατραπεί. Πρέπει να προκύψει μια νέα κυβέρνηση που να εκφράζει τις παραπάνω κοινωνικές ομάδες με αντιμνημονιακή – αντινεοφιλελεύθερη πολιτική”.

Στο πλαίσιο της νέας αυτής πολιτικής θα μπορεί να διαπραγματευτεί στη νέα ΚΑΠ λύσεις για τα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών και να χαράξει πραγματική αναπτυξιακή πολιτική στον αγροτικό τομέα.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ