16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Στο Πολυτεχνείο Κρήτης και στο 11ο δημοτικό και 1ο Γυμνάσιο Χανίων η Γιάννα Αγγελοπούλου

Ημερομηνία:

Η Ελλάδα, έχει μοναδικά μυαλά, μοναδικές έρευνες και μοναδικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, τόνισε σήμερα από τα Χανιά η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη που στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της επανάστασης του 1821 πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στην Κρήτη.

Η πρόεδρος της επιτροπής επισκέφθηκε το Πολυτεχνείο Κρήτης το οποίο και χαρακτήρισε πρότυπο καινοτομίας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε : «Χαιρετώ την καινοτομία. Είμαι εντυπωσιασμένη από την δουλειά σας. Πρωτοπορείτε είναι σημαντική η δουλειά σας. Με επιμονή και γνώση παράγεται καινοτομία».

Η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 1821”, βρέθηκε στο Γλωσσικό Κέντρο του Πολυτεχνείου Κρήτης όπου συναντήθηκε με τις πρυτανικές Αρχές και τους συντελεστές – δημιουργούς του Video Mapping της Επιτροπής. Μέσω του Video θα προβληθούν σε επιλεγμένα ιστορικά κτίρια 18 μεγάλων ελληνικών πόλεων εικόνες από την ελληνική ιστορία. Η προβολή θα γίνει στις 12 και 13 Ιουνίου ταυτόχρονα, και στην Κρήτη θα γίνει στα Χανιά και το Ηράκλειο.

Η δράση χρηματοδοτήθηκε από την επιτροπή “Ελλάδα 2021” και όπως τόνισε η κυρία Αγγελοπούλου, «είναι η πρώτη μεγάλη δράση για το κοινό σε όλη την Ελλάδα».

Παράλληλα στην πρόεδρο της Επιτροπής “Ελλάδα 1821” παρουσιάστηκαν και διαδραστικές δράσεις και κατασκευές που δημιούργησαν φοιτητές του Πολυτεχνείου με την κυρία Αγγελοπούλου να παρακολουθεί σε εικονική πραγματικότητα περιήγηση στην παλιά πόλη των Χανίων.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το τέλος της παρουσίασης ανέφερε:

«Βρισκόμαστε στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Ο χώρος αποτελεί μια πρότυπη κυψέλη έρευνας, με καινοτόμες μοναδικές εφαρμογές.

Εμείς ως επιτροπή, φέρνουμε την ερευνά στη ζωή των πολιτών. Μιλάμε για μια ταυτόχρονη προβολή ζωντανής ιστορίας που θα γίνει σε 18 πόλεις ταυτόχρονα στην Ελλάδα, κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα και αμφιβάλω αν έχει ξαναγίνει στην Ευρώπη. Θα είναι μια πρωτοπορία».

Με αφορμή τις δράσεις που της παρουσιάστηκαν κυρία Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη τόνισε:

«Πρέπει όλη η κοινωνία να καταλάβει ότι στην Ελλάδα έχουμε μοναδικά μυαλά, μοναδικές έρευνες και μοναδικά ιδρύματα. Στόχος είναι μέσα από ένα άλλο πρόγραμμα να κρατήσουμε τους ανθρώπους αυτούς στην Ελλάδα».

Επόμενος σταθμός της επίσκεψης της προέδρου της Επιτροπής ήταν το 11ο δημοτικό σχολείο. Εκεί μαθητές που την υποδέχθηκαν της δώρισαν μια μάσκα του σχολείου και την καλωσόρισαν με κρητικούς χορούς και τραγούδια. Οι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου δημιούργησαν μια μικρή ταινία για το 1821.

Απευθυνόμενη στα παιδιά η κυρία Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη τόνισε:

«Είσαστε παιδιά καλών γονέων και μαθητές καλών δασκάλων. Εσείς, θα στηρίξετε την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια».

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου χάρισαν στην πρόεδρο της Επιτροπής ένα κρητικό μαχαίρι.

"google ad"

Η κυρία Αγγελοπούλου- Δασκαλακη επισκέφθηκε στην συνέχεια το 1ο Γυμνάσιο Χανίων που πρόσφατα χαρακτηρίστηκε πειραματικό. Συνομιλώντας με μαθητές στο πλαίσιο μικρής συνέντευξης που της πήραν αναφέρθηκε στην πορεία της χώρας. «Είμαστε εδώ, έχουμε περάσει πολλά αυτά τα 200 χρόνια. Είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας και του κόσμου, έχουμε πρωτοπορήσει σε πάρα πολλά πράγματα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων φοίτησαν μεταξύ άλλων οι: Ελευθέριος Βενιζέλος , Σοφοκλής Βενιζέλος, Κυριάκος Μητσοτάκης, παππούς του σημερινού πρωθυπουργού και μεταγενέστερα ο Αλέξης Μινωτής και ο Κώστας Καρυωτάκης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ