23.8 C
Chania
Monday, September 16, 2024

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Ερντογάν – Συνάντηση με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Ημερομηνία:

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρίσκεται  Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έφτασε στην Αθήνα λίγο μετά τις 10, συνοδευόμενος από πλήθος υπουργών.

Ο ίδιος έγινε δεκτός από την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με την οποία θα έχει συνάντηση.

Η υποδοχή

Στην υποδοχή του κ. Ερντογάν υπήρχε άγημα. Πρώτοι κατέβηκαν οι υπουργοί που συνοδεύουν τον Τούρκο Πρόεδρο και τελευταίος κατέβηκε από το προεδρικό αεροπλάνο ο Τούρκος Πρόεδρος. Τον υποδέχθηκε ο κ. Γεραπετρίτης, ενώ υπήρχε και μεταφραστής.

Τα τρία συνολικά αεροπλάνα, εκτός από τον κ. Ερντογάν, τα μέλη της κυβέρνησής του και τους συνεργάτες του, μετέφεραν και τρία αυτοκίνητα με τα οποία θα μετακινηθεί κατά την πεντάωρη παραμονή του στην Ελλάδα.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου καλωσόρισε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τόνισε ότι Ελλάδα και Τουρκία χρειάζεται να εργαστούν για την ευημερία των δύο λαών και της ευρύτερης περιοχής.

«Τα τραγικά συμβάντα των χωρών μας έγιναν αφορμή για να αποδειχτεί ότι το αίσθημα αλληλεγγύης και η επίδειξη ανθρωπιάς είναι κοινό χαρακτηριστικό που ενώνει τους δύο λαούς», είπε, ανάμεσα σε άλλα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Πρέπει να στηριχθεί η αμοιβαία πολιτική βούληση για την εδραίωση ενός κλίματος που θα επιτρέψει την εμβάθυνση της συνεργασίας και την αποφυγή εντάσεων στις διμερείς μας σχέσεις», πρόσθεσε η πρόεδρος.

«Αν αναλογιστούμε τι γίνεται στον περίγυρό μας είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ, Ελλάδα και Τουρκία να εργαστούν από κοινού για την ενίσχυση της ευημερίας, τη διαφύλαξη της ειρήνης, της σταθερότητας και του διεθνούς δικαίου καθώς και την προώθηση σχέσεων καλής γειτονίας προς όφελος των δύο λαών αλλά και της ευρύτερης περιοχής», τόνισε η κ. Σακελλαροπούλου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραδέχθηκε ότι: «Υπάρχουν ζητήματα στα οποία έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις. Είναι σημαντική η διατήρηση του εποικοδομητικού κλίματος. Η παρουσία σας σήμερα στην Ελλάδα μετά την πάροδο έξι ετών πιστεύω ότι αντανακλά το θετικό αυτό πνεύμα».

Το πρόγραμμα του Τούρκου προέδρου

Στις 11.30 το πρωί θα γίνει δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στις 12.15 θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός και ο κ. Ερντογάν θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας της ολομέλειας του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας. Νωρίτερα, στις 11.30 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Γιασάρ Γκιουλέρ, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Επίσης, στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθεί ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κ. Χατζηδάκης με τον Τούρκο ομόλογο του Μεχμέτ Σιμσέκ, οι υφυπουργοί Εξωτερικών Κ. Φραγκογιάννης και Α. Παπαδόπουλου με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μπουράκ Ακτσαπάρ, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δ. Καιρίδης, Προστασίας του Πολίτη Γ. Οικονόμου και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρ. Στυλιανίδης με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Αλί Γερλίκαγια , η υπουργός Τουρισμού Ο. Κεφαλογιάννη και Πολιτισμού Λ. Μενδώνη με τον υπουργό Πολιτισμού της Τουρκίας Μεχμέτ Νουρί Ερσόι και ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης με τον υπουργό Εθνικής Παιδείας της Τουρκίας Γιουσούφ Τεκίν.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του κ.Ερντογάν πραγματοποιούνται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (σταδιακή και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας, καθώς και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης), σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής του Κέντρου της Αθήνας, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε την απαγόρευση συγκεντρώσεων κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ ο «επίδοξος δολοφόνος» του Τραμπ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ εμφανίζεται ο...

Μεγάλη προσέλευση κόσμου στο STAVROS BLUE MOON | Φωτός

Η εκδήλωση "STAVROS BLUE MOON", που διοργανώθηκε από τον...

Υπερ-αδειοδότηση, υπερ-ανάπτυξη και πρωταθλητισμός στην εγκατάσταση έργων ΑΠΕ!

Της Βάννας Σφακιανάκη O Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ)...

Κρήτη: Έπιασαν τους απατεώνες που εξαπάτησαν ηλικιωμένη με λάφυρο χιλιάδες ευρώ

Σε μια επιτυχημένη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, εξιχνιάστηκε...