33.8 C
Chania
Tuesday, July 2, 2024

Στο στόχαστρο και το Ιράκ: Έφηβος βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε σε ποδοσφαιρικό αγώνα και σκόρπισε το θάνατο – 65 νεκροί | Βίντεο

Ημερομηνία:

Αν όλοι δίνουμε έμφαση στο βομβιστικό χτύπημα στο Βέλγιο, το ISIS σκοτώνει πολλούς παραπάνω σε αραβικές χώρες. Στο Ιράκ, ένα έφηβος βομβιστής αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους ανατινάχθηκε σε αγώνα ποδοσφαίρου και σκόρπισε το θάνατο στο χωριό Al-Asriya. Ο απολογισμός της επίθεσης ήταν τραγικός, καθώς σκοτώθηκαν τουλάχιστον 65 άνθρωποι, ενώ πάνω από 60 τραυματίστηκαν, πολλοί από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της απονομής του κυπέλλου στους παίκτες, την ώρα που οι φίλαθλοι πανηγύριζαν για τη νίκη της ομάδας τους.

Στο βίντεο, που καταγράφηκε από φίλαθλο που βιντεοσκοπούσε την απονομή, διακρίνονται οι παίκτες και ο δήμαρχος που ετοιμάζονται για την απονομή του κυπέλλου.Την ευθύνη για το χτύπημα ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, παρουσιάζοντας την εικόνα του νεαρού βομβιστή αυτοκτονίας,που οδήγησε στον θάνατο 65 ανθρώπους, ως ήρωα.

Ο έφηβος ονομαζόταν Saifullah al-Ansari και είχε προσηλυτιστεί στο Ισλαμικό Κράτος.

Πληροφορίες αναφέρουν πώς μεταξύ των θυμάτων βρίσκεται και ο δήμαρχος της πόλης. Η κυβέρνηση του Ιράκ αναζητεί τρόπους αντιμετώπισης των τζιχαντιστών, οι οποίοι δρουν σχεδόν ανεξέλεγκτα στην πρωτεύουσα της χώρας.

Υπενθυμίζεται πως γη επίθεση σημειώθ8ηκε λίγες, μόλις, ημέρες μετά την πολύνεκρη επίθεση στις Βρυξέλλες, που στοίχισε τη ζωή σε 31 ανθρώπους και τραυματίστηκαν 300 άλλοι.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=BKXIU6BqZyY”]

Dailymailnews247.gr

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ασέβεια που έδειξε η ΕΡΤ στον Γιώργο Σγουράκη

Η Ηρακλειώτισσα δημοσιογράφος Νέλλη Κατσαμά υπενθυμίζει την ασέβεια που...

Γιάννης Σμπώκος: Έφυγε από τη ζωή ένας πρωτοπόρος του τουρισμού

Ένας πρωτοπόρους του τουρισμού της Κρήτης, ένας άξιος επιχειρηματίας...

Κρήτη: Αφανίζονται οι αμπελώνες – Κίνδυνος για έλλειψη κρασιού στα οινοποιία

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον κρητικό αμπελώνα έκρουσαν όλοι όσοι...