24.8 C
Chania
Wednesday, May 29, 2024

Στο στόχαστρο οι αρχαιότητες

Ημερομηνία:

Της παρακμής ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό. Η σήψη και ο εκφυλισμός των συνειδήσεων τα τελευταία χρόνια ακύρωσαν τις υγιείς αντιδράσεις της μεγάλης μάζας των ανθρώπων.

Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα οι πυρήνες αντίστασης σε όλα τα επίπεδα που αντιδρούν.

Έτσι βλέπομε την προσπάθεια της Coca Cola να εκμεταλευτεί την κορωνίδα των αρχαιοτήτων, την ταυτότητα του αρχαίου πολιτισμού μας, την Κνωσό.

Είδαμε και τον Περιφερειάρχη Κρήτης, παρακαλώ, να επαινεί και να επιβραβεύει την πολυεθνική γι’ αυτή την αχαρακτήριστη πράξη της.

Και δεν φτάνει που προσβάλει κάθε Κρητικό, έρχεται και η περίπτωση του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Συνειδητά, το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και εν γνώσει του, ξεπουλά τα όσια και τα ιερά των ανθρώπων του τόπου.

Μαζί με τα ιστορικά κτίρια που είναι δεμένα με τους αγώνες του τόπου για ελευθερία, ξεπουλά και τον υπόγειο πλούτο των ανεκτίμητης αξίας αρχαιοτήτων που περιλαμβάνονται στην εκποιούμενη έκταση.

Και ω του θαύματος… Τριαδώνει το κακό. Η υπουργός Πολιτισμού φέρνει νομολογία για το ελεύθερο στην αξιοποίηση χώρων αρχαιοτήτων που μετά από αντιδράσεις αποσύρεται…

Και οι τρεις αυτές περιπτώσεις να είναι τυχαίες;…

Στόχος είναι οι ρίζες μας, να μας αποκόψουν, να εκμεταλλευτούν και να αλλοιώσουν την ανεκτίμητη αξία του αρχαίου πολιτισμού μας στον οποίον επιχειρούν να δώσουν μορφή ξενοδόχου, ποτού και γενικά προϊόντος προς οιανδήποτε εκμετάλλευση (με συγχωρείται αξιοποίηση).

Αν δεν αντισταθούμε πιο μαζικά και αποφασιστικά αυτοί και οι άλλοι… θα μας αφήσουν πανί με πανί αποξενωμένους από την κληρονομιά μας και αφήνοντάς μας όλως διόλου ευάλωτους.

Νίκος Αγγελάκης

ΥΓ: Ενώ είχε γραφτεί το κείμενο αυτό, ενημερώθηκα ότι ο πρώην Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ιωακείμ Γρυσπολάκης αποθρασυσμένος από την συγκυρία, τολμά να απευθυνθεί ονομαστικά σε εμένα. Το θράσος του απύθμενο, μετά τα όσα έγιναν στη δίκη περί των ΠΣΕ, όπου από μάρτυρας υπεράπισης μου μετετράπει σε μάρτυρας κατηγορίας μου.

Είστε πολύ λίγος κύριε Γρυσπολάκη εσείς, για να ομιλείτε για την ΑΛΗΘΕΙΑ. Το φαρμάκι που στάζετε δεν θα μείνει αναπανάντητο.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

CNN: Πυρομαχικά made in USA χρησιμοποιήθηκαν στο μακελειό με αμάχους στη Ράφα – Από τη Σούδα τα πυρομαχικά της Σφαγής της Ράφα;

Πυρομαχικά που κατασκευάστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιήθηκαν στο φονικό...