26.6 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Στο τραπέζι κατ’ οίκον εμβολιασμός και β’ δόση στο εξοχικό – Ποιους αφορά | Βίντεο

Ημερομηνία:

Έως το τέλος του μήνα όλος ο ενήλικος πληθυσμός της χώρας θα έχει δυνατότητα να εμβολιάζεται, ανέφερε μεταξύ άλλων στην ΕΡΤ ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ενώ προανήγγειλε ότι οι αυτοαπασχολούμενοι εργοδότες θα συμπεριληφθούν στη δωρεάν παροχή των self tests.

Η Ελλάδα είναι στον ευρωπαϊκό μέσο όρο των εμβολιασμών, αλλά μπορούμε να πάμε καλύτερα, είπε και αναφέρθηκε στε σχέδιο υπό μελέτη για κατ΄οίκον εμβολιασμό ατόμων από 80- 89 ετών.

“Το καλύτερο εμβόλιο είναι το πιο γρήγορο”, είπε ο κ. Σκέρτσος και πρόσθεσε ότι αν ήταν στο χέρι του, θα επέλεγε να εμβολιαστεί με Astrazeneca.

Ως προς τον ενήλικο πληθυσμό την πρώτη δόση έχει ήδη κάνει το 25% και το 10% που είναι από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη, έχει κάνει και τη δεύτερη, ενώ επιταχύνεται και ο εμβολιασμός των νεότερων ηλικιών, με “χιλιάδες 30αρηδες να κλείνουν ραντεβού”.

Το τείχος ανοσίας προβλέπεται στο τέλος του καλοκαιριού ενώ ήδη “βλέπουμε αποκλιμάκωση στα νοσοκομεία”, πρόσθεσε ο κ. Σκέρτσος.

Με στόχο την επιτάχυνση των εμβολιασμών και σε μία προσπάθεια να διευκολυνθούν οι πολίτες, η Επιτροπή Εμβολιασμών θα εξετάσει το ενδεχόμενο να μπορεί να γίνει η δεύτερη δόση του σε τόπο διαφορετικό από τον τόπο κατοικίας, ανέφερε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, αφήνοντας ουσιαστικά να εννοηθεί πως οι πολίτες θα μπορούσαν να εμβολιαστούν στην περιοχή της εξοχικής τους κατοικίας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Κωτσιόπουλος απευθύνε έκκληση προς τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

“Πρακτικά επιστρέφουμε σε μια κανονικότητα που έχει οδηγό τους νέους ανθρώπους. Για να είναι γρηγορότερη και ασφαλέστερη αυτή η επιστροφή πρέπει να εμβολιαστούν οι νέοι άνθρωποι που κινούν την αγορά”, υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...