25.8 C
Chania
Sunday, September 8, 2024

Στο 17,3% ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την εκλογή Κασσελάκη – 21,5% η διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία

Ημερομηνία:

Στο 17,7% είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η Opinion Poll για το ACTION24, την πρώτη μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου (με αναγωγή επί των έγκυρων), η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 31,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 14%, το ΠΑΣΟΚ 10%, το ΚΚΕ 7,7%, η Ελληνική Λύση 4,8%, οι Σπαρτιάτες 2,9%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,8% και η Νίκη 3,7%. Στο 15% είναι οι αναποφάσιστοι.

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει σχεδόν το ποσοστό των εθνικών εκλογών, κινούμενη στο 39,1% (από 40,56%) ο ΣΥΡΙΖΑ ελαφρώς πιο κάτω από στο 17,3% (στις εθνικές είχε λάβει 17,83%) και το ΠΑΣΟΚ ελαφρώς ανοδικά με 12,3% (από 11,84%).

Στο 9,5% το ΚΚΕ, σχεδόν δύο μονάδες πάνω από το ποσοστό που είχε λάβει στις εκλογές.

Σύμφωνα με τη μέτρηση, ένα ποσοστό 47,2% δηλώνει ικανοποιημένο και μάλλον ικανοποιημένο από την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, έναντι 41,6% που δηλώνει όχι και μάλλον όχι.

Το 47,9% των ερωτηθέντων δεν έμεινε «καθόλου ικανοποιημένο» από τη διαχείριση των καταστροφών και τα μέτρα στήριξης των πληγέντων, ενώ σε άλλη ερώτηση το 33,7% δηλώνει ότι τα τελευταία γεγονότα στον Έβρο και τη Θεσσαλία επηρεάζουν την ψήφο τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στην ερώτηση «Είστε ικανοποιημένος από την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ;», «ναι» απάντησε το 25%, «μάλλον ναι» το 22,2%, «μάλλον όχι» το 19,4%, «όχι» το 22,2%, ενώ το 11,1% αντιστοιχεί στο «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Στην ερώτηση «Πιστεύετε ότι μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη μπορεί να εκδηλωθούν διασπαστικές τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ;», «ναι» απάντησε το 30,1%, «μάλλον ναι» το 38,4%, «μάλλον όχι» το 17,8%, «όχι» το 9,6% και «δεν ξέρω/ δεν απαντώ» το 4,1%.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ: Εξαγγελία 45 μέτρων και επίκληση στην σταθερότητα

Με έμφαση στις 1.000 ημέρες που έχει ακόμα διάρκεια...

Η κίνηση του πατέρα Κασσελάκη στην ΚΕ που ξεσήκωσε το Twitter

Κύμα σχολιασμού στα social media επέφερε η παρουσία του πατέρα...

Τέμπη: Νέα «πυρά» της Καρυστιανού κατά Μητσοτάκη

Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023...

Χανιά: Οι διάλογοι σοκ του ιερέα με την σύζυγό του μπροστά σε Μητροπολίτη

Δεν σταματούν να έρχονται στη δημοσιότητα οι αποκαλύψεις για...