20.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Στρατό και στους δρόμους της Γερμανίας «βλέπει» ο Σόιμπλε

Ημερομηνία:

Οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της χώρας έγιναν μετά τις χθεσινές απειλές για ύπαρξη βόμβας σε περιοχές του Αννόβερο.

To ενδεχόμενο ανάπτυξης ένοπλων δυνάμεων και στο εσωτερικό της Γερμανίας άφησε ανοιχτό ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά και τις χθεσινές απειλές στο Αννόβερο.

«Εάν είχαμε μια κατάσταση, όπως αυτή στο Παρίσι – ενδεχομένως με επιθέσεις σε τρία-τέσσερα σημεία – θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί αν θα επαρκούν οι αστυνομικές δυνατότητες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε, μιλώντας σε εκδήλωση στο Ντίσελντορφ.

Αντιδράσεις από SPD και γερμανική Ένωση Αστυνομικών

Η δήλωση αυτή του Γερμανού υπουργού οικονομικών προκάλεσε την αντίδραση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD). «Δεν είναι η δουλειά των στρατιωτών και δεν είναι εκπαιδευμένοι να αναλάβουν το έργο της αστυνομίας» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών για το ομόσπονδο κρατίδιο της Ρηνανίας, Ρότζερ Λέβεντζ.

Η γερμανική Ένωση αστυνομικών (DPolG) επίσης απέρριψε κατηγορηματικά την ιδέα.

«Είμαστε ενάντια σε κάτι τέτοιο. Το Σύνταγμα το απαγορεύει. Μόνο η αστυνομία μπορεί να κάνει το έργο της αστυνομίας» δήλωσε ο πρόεδρο της ένωσης Αστυνομικών Ράινερ Βεντ. Ο υπουργός Οικονομικών θα έπρεπε να επιμείνει στο οικονομικό του έργο και να μας προμηθεύσει με τους πόρους που χρειαζόμαστε».

Τα όρια που θέτει το γερμανικό Σύνταγμα

Οι συντηρητικοί πολιτικοί του κόμματος της Μέρκελ έχουν προτείνει αρκετές φορές την χρήση στρατιωτών για την ενίσχυση της ασφάλειας στο εσωτερικό της Γερμανίας μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Αλλά το γερμανικό Σύνταγμα θέτει αυστηρά όρια για το πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι στρατιώτες στο εσωτερικό της χώρας και προκειμένου να περάσει ένα τέτοιο μέτρο θα χρειαστεί να γίνουν αλλαγές στο Σύνταγμα.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...