14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Στόλτενμπεργκ: Η Ρωσία θα προσπαθήσει να καταλάβει το Ντονμπάς και να δημιουργήσει ζώνη μέχρι την Κριμαία

Ημερομηνία:

«Η Ρωσία θα προσπαθήσει να πάρει ολόκληρο τον έλεγχο του Ντονμπάς και να δημιουργήσει μια γη-γέφυρα προς την κατεχόμενη Κριμαία», δήλωσε σήμερα ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ενόψει του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις 6 και 7 Απριλίου στις Βρυξέλλες ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται από τις 24 Φεβρουαρίου.

«Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη φάση του πολέμου», προειδοποίησε ο Στόλτενμπεργκ, τονίζοντας ότι η Μόσχα δεν εγκαταλείπει την επίθεσή της στην Ουκρανία, αλλά μετακινεί τα στρατεύματα της μακριά από το Κίεβο, για «ανασυγκρότηση, επανοπλισμό και ανεφοδιασμό» και τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται περαιτέρω ρωσική ώθηση στην ανατολική και νότια Ουκρανία.

Ο Στόλτενμπεργκ αναφέρθηκε στις «φρικτές εικόνες των δολοφονημένων αμάχων στην Μπούχα και σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας, οι οποίες ήταν υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού πριν από λίγες ημέρες», λέγοντας ότι πρόκειται για «αφόρητη βιαιότητα που η Ευρώπη είχε να δει εδώ και δεκαετίες».

ethnos.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ