19.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

“Στόχος μας είναι το σύστημα που τρώει τις σάρκες μας”: Άκυροι οι πλειστηριασμοί στο Ηράκλειο – Επόμενο βήμα οι κατασχέσεις από τον Δήμο Ηρακλείου! | Βίντεο

Ημερομηνία:

Μετά και τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας όπου με τη συνδρομή των ΜΑΤ και με τα ψέμματα συμβολαιογράφου τελικώς προχώρησε ένας πλειστηριασμού, οι πολίτες του Ηρακλείου που συμμετέχουν στη διαδικασια αποτροπής των πλειστηριασμών πεισμώσανε. Και αποφασίσανε ότι από εδώ και στο εξής σκοπός τους δε θα είναι απλά να αποτρέπουν τους πλειστηριασμούς και να κηρύσσονται άγονοι αλλά να μην επιτρέπουν καν την είσοδο μέσα στο Ειρηνοδικείο έτσι ώστε η διαδικασία να κηρύσσεται άκυρη.

Την Τετάρτη λοιπόν, με τη συμπαράσταση πολιτών και από την κατάληψη του Δημαρχείου Ηρακλείου που αποφάσισαν να πλαισιώσουν τις κινητοποιήσεις, οι πολίτες δεν επέτρεψαν στους συμβολαιογράφους και στους εκπρόσωπους των τραπεζών να εισέλθουν μέσα στο Ειρηνοδικείο, παρά την παρουσία των ΜΑΤ.

Έτσι,  ακύρωσαν τους προγραμματισμένους πλειστηριασμούς ακινήτων συμπολιτών μας μεταξύ των οποίων ήταν μια επαγγελματική αποθήκη στη Βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου από την Πειραιώς και έξι ακίνητα (αγροτεμάχια, οικίες και πρώτη κατοικία μιας οικογένειας) στα Καλέσα από την Παγκρήτια τράπεζα.

“Όταν βγαίνει άκυρη μία διαδικασία σημαίνει ότι το κάθε ακίνητο διατηρεί την αρχική τιμή εκποίησης. Αν ήταν άγονη θα ερχόταν την επομενη φορά με χαμηλότερη τιμή εκποίησης. Άρα το άκυρο είναι ο στόχος μας.” είπε η Μόνα Αμανατιδου εκ μέρους των συγκεντρωμένων πολιτών. “Επειδή είναι πολιτικό το θέμα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι όλη η πίεση είναι προς το σύστημα. Και με τη μαζική παρουσία του κόσμου δίνεται το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δε θέλουμε καμία κατασχεση κινητής ή ακινητης περιουσίας.”

Και συνέχισε:

“Ο στοχος μας δεν είναι να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τα ΜΑΤ, ο στόχος μας είναι το σύστημα που τρώει τις σάρκες μας. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν βαλθεί να μας εξαθλιώσουνε. Δε μπορούνε το βιο μας, τον ιδρώτα μας, την αξιοπρέπεια μας να την καταρρακώνουν. Θα πρεπει λοιπόν να παλέψουμε για τα δίκαιά μας. Για την ελευθερία! Αν δεν ενεργοποιηθούμε, δε θα συμμετέχουμε δε θα υπάρχει μέλλον.”

Να σημειώσουμε ότι στο Ειρηνοδικείο παρευρέθηκαν σήμερα και  πολλοί νέοι οι οποίοι προσήλθαν από το υπό κατάληψη Δημαρχείο της πόλης. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, αυτή είναι μία θετική εξέλιξη προς την κατεύθυνση μίας αναγκαίας συσπειρωσης “όλων των πολιτών ανεξαρτήτου ηλικίας και πολιτικής ιδεολογίας εναντίον ενός συστήματος που οδηγεί τον λαό μας στην εξαθλίωση και στην απώλεια της αξιοπρέπειάς του”.

Ο Δήμος Ηρακλείου προχωρά διαδικασίες για κατασχέσεις!

Οι συγκεντρωμένοι πολίτες ενάντια στους πλειστηριασμούς σκοπεύουν να επεκτείνουν τη δράση και ενάντια στις κατασχέσεις, αφού ήδη, όπως καταγγέλθηκε ο Δήμος Ηρακλείου έχει ξεκινήσει να στέλνει εντάλματα με δικαστικούς επιμελητές σε πολίτες ακόμα και για μικροποσα:

“Έστειλαν εντάλματα με δικαστικούς επιμελητες από το Δήμο Ηρακλείου και άρχισαν οι κατασχέσεις σε περιουσίες. Αυτό σημαίνει ότι επαληθεύονται οι φόβοι μας. Σημειώνουμε ότι αυτό συμβαίνει ανεξαρτήτως ποσού. Οι κατασχέσεις λοιπόν θα είναι το επόμενο μέτρο που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Εμείς θα αγωνιστούμε για να τις παγώσουνε παντού. Μέχρι να επιστρέψει η ανάπτυξη και να έχουμε δουλειές. Δε ζητάμε ελεημοσύνη, αγωνιζόμαστε. Στο κάτω – κάτω δεν ευθυνόμαστε εμείς που χάσαμε τη δουλειά μας επειδή η κυβέρνηση αποφάσισε να σώσει τις πτωχευμένες τράπεζες αντί να δώσει τα χρήματα στο λαό και τις επιχειρήσεις.”

Δείτε το βίντεο

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=loxqPVHCqLk”]

 

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Δεύτερη ακριβότερη η Ελλάδα στο κόστος στέγασης

ΗΕλλάδα κατατάσσεται δεύτερη στην Ευρωζώνη όσον αφορά στο κόστος στέγασης συνολικά...

Ηράκλειο: Την παρακολουθούσε συστηματικά μέχρι που την “πέτυχε” στο δρόμο…

Χωρίς τέλος τα περιστατικά ενδοικογενειακής βίας στην Κρήτη, που...

Σκρέκας: «Αισιοδοξία για πιθανά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα ανοιχτά της Κρήτης»

Οι πρώτες ενδείξεις μας κάνουν να νιώθουμε αισιοδοξία για...

Κρήτη: Στο Ηράκλειο η Σοφία, το διασημότερο ανθρωπόμορφο ρομπότ

Στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής MRC (Minoan Robotsports Competition) που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο...