17.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες σήμερα στα Χανιά: «Μπλόκο στον πόλεμο και τον εθνικισμό, όχι στους πρόσφυγες»

Ημερομηνία:

Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Νέο Αριστερό Ρεύμα η Πρωτοβουλία Αντίστασης αλλά και η κατάληψη Rosa Nera και η ΚΕΕΡΦΑ. Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 6.30 η ώρα το απόγευμα στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Σε σχετική ανακοίνωση το ΝΑΡ αναφέρει:

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση καταγγέλλει την άθλια αντιμεταναστευτική-ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης και των στηριγμάτων της στα ΜΜΕ. Η τραγωδία που ζουν αυτές τις μέρες οι πρόσφυγες στα σύνορα με την καταστολή και κινητοποίηση στρατού και αστυνομίας ενάντια σε απελπισμένους ανθρώπους είναι το αποκορύφωμα της βάρβαρης και αποτυχημένης πολιτικής της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Η βρόμικη κυβερνητική προπαγάνδα και οι δηλώσεις ότι προστατεύονται τα σύνορα από γυναικόπαιδα δείχνει την κατρακύλα της ρατσιστικής πολιτικής. Η κυβέρνηση της ΝΔ μετατρέπεται ταχύτατα σε Όρμπαν των Βαλκανίων, σε δεσμοφύλακα της βάρβαρης Ευρώπης-φρούριο, που δεν διστάζει να στέλνει τα ΜΑΤ πότε να «απωθούν» πρόσφυγες, πότε να δέρνουν νησιώτες και εργαζόμενους που αντιστέκονται. Ιδιαίτερα προκλητική και επικίνδυνη είναι η αντιδημοκρατική πρόκληση της χρήσης του στρατού ενάντια στους πρόσφυγες. Καμιά δουλειά δεν έχουν τα στρατευμένα παιδιά του λαού σε τέτοιες βρόμικες αποστολές!

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση και το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα συνεχίζουν τη λαθροχειρία που ξεκόβει πλήρως το προσφυγικό από τον πόλεμο στη Συρία, τις πολύχρονες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε όλη την περιοχή (Ιράκ, Αφγανιστάν κλπ.) και συνολικά τις ευθύνες του «πολιτισμένου κόσμου της δύσης», δηλαδή του σύγχρονου καπιταλισμού και του ανταγωνισμού για τα πετρέλαια και τους ενεργειακούς δρόμους που έχει μετατρέψει τεράστιες περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής σε κολαστήρια.

Για να αθωώσουν τους πραγματικούς ενόχους, τους ιμπεριαλιστές και το κεφάλαιο, στην «εισβολή» των οποίων (με βάσεις, στρατιωτικές διευκολύνσεις και συμβόλαια με πολυεθνικές) έχει επενδύσει η εγχώρια άρχουσα τάξη για να διασφαλίσει εξουσία, ρόλο και μερίδιο από τα κέρδη των ΑΟΖ. Έτσι μεταφράζεται ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός τόσο για την Ελληνική όσο και για τη Τούρκικη αστική τάξη. Εκεί στοχεύει η συνενοχή της ελληνικής κυβέρνησης στην ιμπεριαλιστική επέμβαση, στην αντιπροσφυγική πολιτική, η συμμετοχή στους άξονες πολέμου για τις ΑΟΖ με τις πολυεθνικές και με Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο, με την καθοδήγηση των ΗΠΑ.

Αυτό εξηγεί γιατί με την κυβέρνηση στρατεύεται το ΚΙΝΑΛ και η ακροδεξιά Ελληνική Λύση αλλά και γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε στην θητεία του την ίδια πολιτική στην Ειδομένη και τη Μόρια. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει κουβέντα για το δικαίωμα στο άσυλο για όλους τους πρόσφυγες, αφήνει στο απυρόβλητο ΕΕ και ΗΠΑ για τις εγκληματικές ευθύνες τους, ενώ πλειοδοτεί στη γραμμή του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού και της κούρσας των εξοπλισμών.

Η αλήθεια που κρύβουν είναι ότι ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ κομμάτιασαν Συρία και Ιράκ για να αρπάξουν τους ενεργειακούς πόρους και δρόμους, ενώ η εμπλοκή των ανταγωνιστών τους όπως η Ρωσία κάνει ακόμα πιο εκρηκτική την εξέλιξη. Είναι ανάγκη με τον αντιπολεμικό αγώνα των λαών να εμποδίσουμε μια τέτοια εξέλιξη για τη χώρα μας και να συμβάλλουμε να σβήσει η φωτιά του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή.

Αυτές οι βρόμικες επιχειρήσεις είναι που δημιούργησαν τα 5 εκατ. πρόσφυγες που χωρίς ντροπή και με ακραίο κυνισμό τους χρησιμοποιούν οι εμπλεκόμενοι εργαλειακά στους πολέμους και τον ανταγωνισμό τους. Όπως κάνει αυτές τις μέρες το καθεστώς Ερντογάν, που επιχειρεί να χρησιμοποιήσει προκλητικά ως πιόνια τους απελπισμένους πρόσφυγες σπρώχνοντάς τους προς τα σύνορα ζητώντας από ΕΕ και ΝΑΤΟ περισσότερη χρηματοδότηση και υποστήριξη στην τουρκική επέμβαση στη Συρία.

Καταδικάζουμε την τρίτη κατά σειρά εισβολή της Τουρκίας στη Συρία. Να σταματήσουν οι παρασκηνιακοί σχεδιασμοί για παρέμβαση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Σ. Αραβίας στο πλευρό του Ερντογάν. Να αποχωρήσουν τώρα όλοι ξένοι στρατοί, επίσημοι και ανεπίσημοι από τη Συρία.

Η ΕΕ είναι συνυπεύθυνη με τις ΗΠΑ και τα αντιδραστικά τοπικά καθεστώτα για το μακελειό στη Μ. Ανατολή και οφείλει να ανοίξει άμεσα τα σύνορα της για τους πρόσφυγες. Πρέπει να σταματήσει κάθε ενέργεια που οδηγεί στην πολεμική ένταση. Είναι χονδροειδέστατο ψέμα ότι δεν μπορεί να αντέξει η ΕΕ των 600 εκατ. τους κατατρεγμένους ανθρώπους από το πόλεμο, την οικονομική καταστροφή και τις πολιτικές διώξεις. Η ΕΕ της «δημοκρατίας» και της «αλληλεγγύης», με τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, έχει μετατρέψει την Ελλάδα και τη Τουρκία σε φυλακές ψυχών, στοιβάζοντας χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες σε άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης, που αποτελούν ντροπή για το σύγχρονο πολιτισμό, καταδικάζοντας και τους κατοίκους σε υποβάθμιση της ζωής τους, όπως γίνεται στα νησιά της Λέσβου, της Χίου, των οποίων οι κάτοικοι δέχτηκαν πρόσφατα τη καταστολή των ΜΑΤ.

Είναι ανάγκη να ακυρωθεί άμεσα η Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, που εκτός των άλλων δίνει τη δυνατότητα στον Ερντογάν να εκβιάζει. Απαιτείται η ελληνική κυβέρνηση εδώ και τώρα να ανοίξει ειδικά για τους πρόσφυγες τα σύνορα και αυτά με την Τουρκία για παροχή ασύλου και βοήθεια, αλλά και αυτά προς τις χώρες της ΕΕ για έξοδο όσων θέλουν προς την Ευρώπη ή άλλους προορισμούς, καταργώντας στην πράξη τις Συμφωνίες Δουβλίνο.

Είναι ανάγκη το λαϊκό κίνημα να υπερασπιστεί την ειρήνη και να απαιτήσει καμιά ελληνική συμμετοχή στους πολεμικούς σχεδιασμούς, να κλείσουν όλες οι βάσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, να αποχωρήσουν οι ξένοι στρατοί και η Φρόντεξ. Να αποχωρήσει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, αποδέσμευση από την ΕΕ. Να σταματήσει η κούρσα των εξοπλισμών που γίνονται με την οικονομική αιμορραγία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Να βγει μπροστά η δύναμη της αλληλεγγύης και να σταματήσει η αντιπροσφυγική πολιτική. Κανένας άνθρωπος χωρίς δικαιώματα στην Ελλάδα. Υποδοχή, περίθαλψη, άσυλο, βοήθεια για κοινωνική ένταξη των προσφύγων. Όχι στα ματωμένα τείχη της ΕΕ, δυνατότητα των προσφύγων να ταξιδέψουν στις χώρες που επιθυμούν, ευρωπαϊκές ή άλλες. Να μπει φραγμός στην πολεμική προπαγάνδα, να μην υποθηκευτεί το μέλλον για τα συμφέροντα των πολυεθνικών και των ιμπεριαλιστών. Δεν πολεμάμε για τις εξορύξεις στις ΑΟΖ. Να υπερασπιστούμε την ειρήνη, το δικαίωμα για ζωή των λαών της περιοχής, το φυσικό περιβάλλον.

Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες η Αριστερά οφείλει να γυρίσει σελίδα και να κρατήσει συνεπή αντιιμπεριαλιστική, αντιπολεμική και διεθνιστική στάση. Κόντρα στη λογική του κεφαλαίου που αναζητά στήριγμα στην πρόσδεση στις δυνάμεις των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Σε ρήξη με την πολεμική προπαγάνδα. Με αλληλεγγύη χωρίς όρους στους πρόσφυγες. Υποστηρίζουμε τον αγώνα της νεολαίας, μέσα και έξω από το στρατό, ώστε να μην χρησιμοποιηθούν οι φαντάροι ενάντια στους πρόσφυγες.

Γιατί ή θα νικήσει η αλληλεγγύη των λαών ή θα νικήσει ο φόβος και το μίσος για τον άλλον, που πάντα οδηγεί σε σκοτεινές εποχές.

"google ad"

Πρωτοβουλία Αντίστασης: Όχι στην πολιτική της φασιστικοποίησης και της εμπλοκής στα πολεμικά σχέδια

Από την πλευρά της η Πρωτοβουλία Αντίστασης σε σχετικό κείμενο αναφέρει:

Με στόχο την καταγγελία της πολιτικής του ρατσισμού απέναντι σε πρόσφυγες – μετανάστες που καλλιεργούν συστηματικά κυβέρνηση – ΜΜΕ και την πολιτική της φασιστικοποίησης που γνωρίζει μέρες δόξας τις τελευταίες μέρες , η οργάνωση του ΚΚΕ(μ-λ) πραγματοποιεί σήμερα 7.00 μ.μ. μαζική παρέμβαση στο κέντρο της πόλης, ενώ την Πέμπτη 5-3 στις 7.00μ.μ. με άλλες οργανώσεις και συλλογικότητες καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία της Αγοράς.

Η οργάνωση Χανίων του ΚΚΕ(μ-λ) θέλει να τονίσει στο λαό αυτό που του κρύβει το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης: πως εχθροί του δεν είναι οι πρόσφυγες αλλά οι ιμπεριαλιστές ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΡΩΣΙΑ και οι ντόπιες άρχουσες τάξεις που με βάσεις, εξοπλισμούς και ανταγωνισμούς ρίχνουν συνεχώς λάδι στη φωτιά του πολέμου καταστρέφοντας χώρες και πυκνώνουν τα καραβάνια της προσφυγιάς.

Να εναντιωθούμε στην φασιστικού τύπου αντιμετώπιση των προσφύγων, να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας και να επιμείνουμε αποφασιστικά στην προσπάθεια δυναμώματος του κινήματος ενάντια στις βάσεις και την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών.
Κάλεσμα και από τη Rosa Nera

Σε σχετικό κείμενο η κατάληψη Rosa Nera αναφέρει:

Την Πέμπτη 5 Μαρτίου, ώρα 18:30 στην Πλατεία Αγοράς, η Κατάληψη Rosa Nera συμμετέχει στην πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες ενάντια στους ρατσιστές και τους φασίστες.

Πράγματι, αυτή τη φορά ο εθνικιστικός όχλος, οι κρατικοί μηχανισμοί και τα ΜΜΕ, ξεπέρασαν τον εαυτό τους: με ρατσιστική προπαγάνδα για «εισβολείς» και με ένοπλες επιθέσεις ενάντια σε προσφυγικές οικογένειες και σε μετανάστες.

Τις τελευταίες μέρες, τα συμφέροντα της ελληνικής και της τουρκικής κυβέρνησης συναρθρώνονται μέσα από μια ακόμα προσπάθειαπολιτικής εκμετάλλευσης και φονικής διαχείρισης του προσφυγικού πληθυσμού. Σε αυτήν την αθλιότητα, ευθύνες έχουν και οι κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών, με τις ρατσιστικές διακρατικές πολιτικές τους, ενάντια στην ανθρώπινη μετακίνηση, που στόχο έχουν την εκμετάλλευση της μεταναστευτικής εργασίας και την απαξίωση της προσφυγικής ζωής και των δικαιωμάτων ασύλου.

Ο ευάλωτος προσφυγικός πληθυσμός έρχεται κυρίως από εμπόλεμες περιοχές.

Από εκεί, όπου οι κυβερνήσεις της Ελλάδας, της Τουρκίας και των ευρωπαϊκών χωρών συμμετέχουν είτε απευθείας σε πόλεμο (όπως η Τουρκία στη Συρία), είτε με δυνάμεις του ΝΑΤΟ που κατέχουν περιοχές σε εμπόλεμες χώρες (όπως π.χ. ο ελληνικός στρατός στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και αλλού).

Φαίνεται πως η ελληνική κρατική «ανθρωπιστική βοήθεια» στις εμπόλεμεςπεριοχές (από τις οποίες προέρχονται οι περισσότερες μετακινήσεις στο Αιγαίο) έχει να κάνει μόνο με την συμμετοχή σε επεμβατικούς και συχνά αποσταθεροποιητικούς στρατούς. Όταν οι πρόσφυγες από το Αφγανιστάν φτάνουν εδώ, φυλακίζονται, βασανίζονται, επαναπροωθούνται παράνομα και τα δικαιώματα τους καταστρατηγούνται.

Τα ίδια συμβαίνουν και με τους άλλους προσφυγικούς πληθυσμούς: χιλιάδες στοιβάζονται σε απάνθρωπα κολαστήρια, όπως αυτό της Μόριας (δημιούργημα της επίσης άθλιας διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ), ενώ χιλιάδες είναι τα θύματα από πνιγμούς και νάρκες: ακριβώς λόγω τωνδιακρατικών ρατσιστικών πολιτικών.

Πριν λίγες μέρες, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας(ΚΥΣΕΑ), μια χούφτα δηλαδή εκπροσώπων της ακροδεξιάς κυβέρνησης και κάποιων κυβερνητικών διορισμένων αρχικαραβανάδων, προχωρούν σε ένα νομικό πραξικόπημα.Την αναίρεση των διαδικασιών ασύλου, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν το φιάσκο της κυβέρνησης στα νησιά, και να εκμεταλλευτούν πολιτικά την εργαλειακή προώθηση προσφύγων στα σύνορα από την τουρκική κυβέρνηση. Στην πραγματικότητα η τουρκική κυβέρνηση δεν κάνει κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που έκαναν και κάνουν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις: προσπαθούν με κάθε τρόπο να χρησιμοποιήσουν τους πρόσφυγες ως φτηνή εργατική δύναμη ή ως πολιτικό εκβιασμό, και εξαπολύουν τον εθνικιστικό όχλο και τα ρατσιστικά ΜΜΕ για τους σκοπούς τους. Με μια σημαντική διαφορά όμως: στην Τουρκία (όπως και σε άλλες χώρες) ο προσφυγικός πληθυσμός είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που διαμένει ή απλά θέλει να περάσει από την Ελλάδα.

Στην πραγματικότητα ηανθρώπινη μετακίνηση δεν καταστέλλεται, όμως με την καταστολή αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων στη μετακίνηση. Η λύση στα προβλήματα της προσφυγιάς θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά απλή, με σωστές διαδικασίες προστασίας, υποστήριξης και ένταξης των προσφύγων και των μεταναστών. Όμως ζούμε στον καπιταλισμό, μέσα σε μια μηχανή καταστροφής… Καθώς η προσφυγιά και η μετανάστευση παρανομοποιούνται τεχνητά από τα κράτη των αφεντικών η Μεσόγειος μετατρέπεται σε νεκροταφείο προσφύγων. Μια επικράτεια στην οποία αντί των περίφημων ανθρώπινων δικαιωμάτων βασιλεύει η υποτίμηση και η εκμετάλλευση της μεταναστευτικής εργασίας, η άρνηση ασύλου στους πρόσφυγες, οι αναγκαστικές, παράνομες, «εν κρυπτώ», απελάσεις και επαναπροωθήσεις, τα βασανιστήρια και οι απάνθρωπες συνθήκες εγκλεισμού. Πρόκειται για κρατικά εγκλήματα ενάντια στις κατ’ εξοχήν ανθρώπινες ζωές που έχουν ανάγκη προστασίας.

Ταυτόχρονα, στην Ελλάδα έχει αναπτυχθεί ένα μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης, με αγώνες για την υπεράσπιση της ανθρώπινης μετακίνησης και των προσφύγων. Για τα καθάρματα όμως, η στοιχειώδης αλληλεγγύη είναι το κακό παράδειγμα. Το «καλό παράδειγμα» για τους ρατσιστές είναι οι ατιμώρητοι πυροβολισμοί στη Μανωλάδα εναντίον απλήρωτων μεταναστών εργατών, τα αστυνομικά πογκρόμ των ιδιοκτητών εναντίον απλήρωτων μεταναστών εργατών στη Λακωνία, το ατιμώρητο έγκλημα της δολοφονίας προσφύγων από το ελληνικό λιμενικό στο Φαρμακονήσι, οι ρατσιστικές διαπομπεύσεις των προσφύγων με ψευδείς ειδήσεις για προεκλογικούς λόγους, η συνεργασία μπάτσων και δεξιού όχλου στις ρατσιστικές επιθέσεις. Και βέβαια η κρατική χρήση των υπέρογκων ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων για το χτίσιμο στρατοπέδων εγκλεισμού και βασανιστηρίων, (πάντα με τις σχετικές μίζες για το υπουργείο των μπάτσων) –  αντί για διαδικασίες αλληλεγγύης και υποστήριξης μεταναστών και προσφύγων και ασφαλούς ένταξης τους μέσα στον αστικό ιστό των πόλεων ή όπου επιθυμούν και νιώθουν ασφαλείς.

Οι εστίες μακροχρόνιων πολέμων είναι εστίες κερδών για τις εθνικές βιομηχανίες όπλων μέσα από τις αποικιοκρατικές πολιτικές, την υπόθαλψη εμφυλίων, τους βομβαρδισμούς αμάχων και τις δολοφονίες προσφύγων. Παράλληλα οι εθνικισμοί, ο ρατσισμός και ο φασισμός, η ισλαμοφοβία και ο αντισημιτισμός παρουσιάζονται ξανά ως νέες λύσεις, και οι υπήκοοι καλούνται να διαλέξουν ποια συμμαχία σφαγέων προτιμούν στις νέες γεωπολιτικές ανακατατάξεις. Η ιστορία διδάσκει πως όποιος ανέχεται τον πόλεμο, το θάνατο και τη βαρβαρότητα για τον “άλλο”, στο τέλος θα τον βιώσει και ο ίδιος.

  • Η τελευταία ελπίδα αυτής της κοινωνίας είναι όσοι και όσες υπερασπίζονται την αυτονόητη ελευθερία της ανθρώπινης μετακίνησης και τους αγώνες ντόπιων και μεταναστών στους χώρους της δουλειάς και στην καθημερινή ζωή.

  • Να δώσουμε τέλος στην στρατιωτική και αστυνομική διαχείριση της προσφυγιάς και της μεταναστευτικής ζωής και εργασίας.
  • Να αντισταθούμε στις στρατιωτικές επεμβάσεις και την υπόθαλψη εμφυλίωνπου γεννούν το θάνατο και τη φτώχεια.
  • Να κλείσουμε τα στρατόπεδα εγκλεισμού και βασανιστηρίων μεταναστών και προσφύγων.
  • Να υπερασπιστούμε τη ελευθερία της ανθρώπινης μετακίνησης ως αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα,
  • Έμπρακτη αλληλεγγύη στους αγώνες για τα χαρτιά των μεταναστών.
  • Άσυλο για όλους τους πρόσφυγες.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Όλοι στη διαδήλωση ενάντια στο ρατσισμό, την κυβέρνηση, την ΕΕ

Και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με κείμενό της καλεί σε συμμετοχή στη διαδήλωση της Πέμπτης:

  • Ανοίξτε τα σύνορα στους πρόσφυγες!
  • Άσυλο, στέγη, δωρεάν πρόσβαση σε Υγεία – Παιδεία, ίσα δικαιώματα.

·         Άμεσος απεγκλωβισμός των χιλιάδων προσφύγων από τα νησιά.

·         Κατάργηση του αίσχους της Μόριας, ούτε κλειστά -ούτε ανοιχτά κέντρα κράτησης   να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα – φυλακές.

  • Ελεύθερη και ασφαλής μεταφορά των προσφύγων προς την ενδοχώρα, σε ανθρώπινες συνθήκες μέσα στις πόλεις, δυνατότητα να ταξιδέψουν στις χώρες που επιθυμούν.
  • Να καταργηθούν οι ρατσιστικές συμφωνίες ΕΕ-Ελλάδας –Τουρκίας και Δουβλίνο ΙΙ. Όχι στα ματωμένα τείχη της Ευρώπης – Φρούριο.

·         Άμεσος τερματισμός του πολέμου στη Συρία.

·         Καμιά εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Δεν πολεμάμε για τις εξορύξεις και τις ΑΟΖ – διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών της Ελλάδας – Τουρκίας και της ευρύτερης περιοχής.

Όχι στην χρησιμοποίηση των φαντάρων σαν δύναμη καταστολής των προσφύγων. 

ΚΕΕΡΦΑ: Αφήστε τους πρόσφυγες να έρθουν, ανοίξτε τα σύνορα τώρα! – Απελάστε τον Μητσοτάκη και όχι τους πρόσφυγες!

Με κείμενό της και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή καλεί στη συγκέντρωση αλληλεγγύης:

Η κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε σε κήρυξη πολέμου κατά των κατατρεγμένων προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα που επιχειρούν να ξεφύγουν όχι μόνο από τους πολέμους, την πείνα, την κλιματική καταστροφή και τις δικτατορίες των χωρών τους αλλά και από την εξαθλίωση των καμπ μέσα στη Τουρκία μετά την κλιμάκωση του πολέμου στην Συρία, όπου εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες βρίσκονται σε κίνδυνο εξόντωσης. Σφράγισε με τα όπλα τα σύνορα, πάγωσε την διαδικασία ασύλου και επιτίθεται με χημικά στους πρόσφυγες της Μόρια που ζητάνε μετακίνηση στον Πειραιά. Πέτσας και Γεωργιάδης δαιμονοποιούν τις προσφυγομάνες με τα παιδιά στην αγκαλιά μιλώντας για “ασύμμετρη απειλή”. Είναι μια κτηνώδης ρατσιστική εκστρατεία που δεν θα περάσει!
Η κυβέρνηση επιχειρεί να πάρει τη ρεβάνς από την εξέγερση των εργαζόμενων, των αγροτών, των ψαράδων για την ταπεινωτική ήττα της απόβασης και της επιδρομής στη Λέσβο και την Χίο που στόχευσε στην επιβολή φυλακών προσφύγων στα νησιά, με τη βία των επιτάξεων, των χημικών, των εμπρησμών δασών και των καταστροφών αυτοκινήτων.

Τώρα στο στόχαστρο των ΜΑΤ, του στρατού και του Λιμενικού με τον κλείσιμο των συνόρων και τις περιπολίες στον Εβρο και τα νησιά μπήκαν πρόσφυγες, μωρομάνες, με το πρώτο παιδί να πνίγεται στην καταδίωξη ανοικτά της Λέσβου και δεκάδες τραυματίες από ρίψη χημικών και ξυλοδαρμούς στα περάσματα.

Οι δήμαρχοι της Δεξιάς στα νησιά που απομονώθηκαν από την εξέγερση, τώρα πριμοδοτούν ρατσιστικές αντιδράσεις “επιτροπών κατοίκων” που εμποδίζουν τις βάρκες να δένουν στα λιμάνια και καίνε το χώρο υποδοχής στη Σκάλα Συκαμινιάς για να βασανίζονται γυναίκες και παιδιά μέσα στο κρύο.

Προχώρησε ακόμη και στην πραγματοποίηση ασκήσεων του στρατού από τον Εβρο μέχρι τα νησιά, με πραγματικά πυρά, βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές των προσφύγων και μετατρέποντας τους σε στόχους σε θάλασσα και ξηρά. Μόνο τις νάρκες που κομμάτιαζαν παλιά εκατοντάδες μετανάστες δεν έχουν επαναφέρει για να εμποδίσουν τους πρόσφυγες!

Ο Μητσοτάκης και ο Ερντογάν με την εμπλοκή στους ανταγωνισμούς και τους πολέμους στην περιοχή είναι συνένοχοι στα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών που κατέστρεψαν ολόκληρες χώρες, ισοπεδώνοντας τα σπίτια εκατομμυρίων. Τώρα μετατρέπουν τους πρόσφυγες σε αποδιοπομπαίους τράγους με τις άθλιες συνθήκες στα κάμπ, το ατέλειωτο κυνηγητό αλλά και τον εγκλωβισμό για να τηρηθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

Στις όχθες του Αιγαίου και του Εβρου, οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι!

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, την αριστερά και τις συλλογικότητες να πρωτοστατήσουμε ενωμένοι για να σταματήσει αυτή η εγκληματική ρατσιστική επιδρομή κατά των προσφύγων που στρώνει το έδαφος στους φασίστες.

Απαιτούμε να ανοίξουν τα σύνορα στους κατατρεγμένους, να τους αφήσουν να έρθουν τώρα. Να αποσυρθούν οι στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις που εμποδίζουν τους πρόσφυγες να ξεφύγουν από το θάνατο και την εξαθλίωση, να υπάρξει ανθρώπινη υποδοχή, να δοθούν άσυλο και χαρτιά, στέγη και φροντίδα.

Απαιτούμε να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νησιά και την ενδοχώρα και να έρθουν οι πρόσφυγες στις γειτονιές μας!

Να σταματήσουν οι απελάσεις. Απελάστε τον Μητσοτάκη και όχι τους πρόσφυγες!

Να σταματήσουν οι σπατάλες για εξοπλισμούς και κυνηγητά προσφύγων για να δοθούν λεφτά για προσλήψεις, συντάξεις, την παιδεία και την υγεία, την φροντίδα των προσφύγων και των φτωχών.

Η εξέγερση στην Λέσβο και την Χίο κατά των φυλακών προσφύγων, με τις απεργίες των Εργατικών Κέντρων και της ΑΔΕΔΥ έδειξε ότι μπορούμε να τους σταματήσουμε! Κλιμακώνουμε τώρα τις κινητοποιήσεις και στηρίζουμε τις συνεχόμενες διαδηλώσεις των προσφύγων, των γυναικών στη Μόρια για σπάσουν τα γκέτο στα νησιά.

Με την αλληλεγγύη και τη δύναμη των κινημάτων σε Ελλάδα και Τουρκία μπορούμε να τους σταματήσουμε!
Θα δώσουμε κοινή απάντηση με την διεθνή κινητοποίηση στις 21 Μάρτη, σε Ελλάδα, Τουρκία Κύπρο και σε δεκάδες άλλες χώρες στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Ασία και την Αυστραλία, με συλλαλητήρια στην Πλατεία Αγοράς στις 6.30μμ όπως και σε άλλες πόλεις στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ερντογάν διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ – Κατηγορεί τις ΗΠΑ για υποκρισία

Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εξαγωγές και εισαγωγές από και προς...

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Οι πρώτοι μήνες νοσηλείας, τα “γιατί” που τη βασάνιζαν και το κύμα αγάπης

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή της ΕΡΤ...

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου...