20.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη έξω από τα Δικαστήρια Χανίων για τη δίκη των μελών της ΟΚΔΕ

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή του το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα ζητά την άμεση αθώωση των μελών της ΟΚΔΕ Βαγγέλη Κιτσώνη και Γιάννη Φουδουδάκη και καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στα Δικαστήρια Χανίων την Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη στις 9 το πρωί όπου και θα δικάζονται.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Πραγματοποιείται την Τετάρτη 27/9 στα Χανιά η δίκη εξ αναβολής των συντρόφων της ΟΚΔΕ Βαγγέλη Κιτσώνη και Γιάννη Φουφουδάκη που δικάζονται με τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής και της πρόκλησης σωματικής βλάβης για τον πρώτο αγωνιστή και της κλοπής ενός πορτοφολιού που περιείχε και 1.200 ευρώ για τον δεύτερο ο οποίος όμως δεν βρίσκονταν στην Κρήτη εκείνο το διάστημα ενώ και οι δύο κατηγορούνται για φθορά ξένης περιουσίας σε υποκατάστημα του ΟΤΕ!

Είχε προηγηθεί η βίαιη, αναίτια και προφανώς προσχεδιασμένη επίθεση της αστυνομίας στους συντρόφους που βρίσκονταν σε προεκλογική εξόρμηση της ΟΚΔΕ την 27η Απρίλη 2014, χωρίς να επιδείξουν αστυνομική ταυτότητα αλλά και χωρίς να αναφέρουν την ιδιότητα τους! Η επίθεση μάλιστα πραγματοποιήθηκε στο κέντρο των Χανίων, στην οδό Τζανακάκη λίγα μέτρα κάτω από τα πρώην γραφεία της Χρυσής Αυγής ξεσηκώνοντας πλήθος αντιδράσεων και διαμαρτυριών από τους περαστικούς που έμειναν έκπληκτοι με όσα εξελίσσονταν μπροστά τους.

Κι ενώ ο σύντροφος αιμορραγούσε από το κεφάλι κι ύστερα από τα χτυπήματα που δέχτηκε, κρατήθηκε για αρκετές ώρες στο αστυνομικό τμήμα ως κατηγορούμενος για απρόκλητη επίθεση, για ξυλοδαρμό ακόμα και για την κλοπή του πορτοφολιού ενός αστυνομικού δεχόμενος έντονη πίεση να αποκαλύψει και να καταδώσει κάποιο «συνεργό»!

Τρία χρόνια μετά κι ύστερα από την προηγούμενη αναβολή της δίκης παρατηρούμε ότι η ασφάλεια Χανίων συνεχίζει την συγκεκριμένη δίωξη με την ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και επαναφέρει την υπόθεση με ενισχυμένο το οπλοστάσιο των ψευδών καταγγελιών και επιχειρημάτων της, οδηγώντας τους αγωνιστές της ΟΚΔΕ στα δικαστήρια με τις παραπάνω κατηγορίες.

Δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε στηθεί μια βιομηχανία διώξεων ως απαραίτητο δεκανίκι της πολιτικής των μνημονίων. Η συνέχιση της ίδιας πολιτικής από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η διατήρηση στο ακέραιο της άγριας λιτότητας, η επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων, η διάλυση της δημόσιας υγείας, παιδείας, ασφάλισης, πρόνοιας, η διαρκής και ανελέητη φοροεπιδρομή στα λαϊκά εισοδήματα, η μαζική ανεργία, η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας ενάντια στους πρόσφυγες, η ταύτιση με τις βλέψεις των Ελλήνων καπιταλιστών στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου και η διατήρηση του αντιδραστικού άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου, η αναβάθμιση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας επιβάλλουν τη διατήρηση των διώξεων. Έρχονται να μας θυμίσουν ότι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται είναι δεμένη με την καταστολή. Σκοπός τους είναι να τρομοκρατήσουν όσους αγωνίζονται ενάντια σε αυτές τις πολιτικές, την ίδια ώρα που οι νεοναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Δεν θα τους περάσει! Το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα δεν τρομοκρατείται και δεν υποχωρεί μπροστά στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία.

Όλοι και όλες τη Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη ώρα 9.00 π.μ. στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων  στα Δικαστήρια για αυτό απαιτούμε:

  • Άμεση αθώωση των συντρόφων
  • Κάτω τα χέρια από όλους τους αγωνιστές του εργατικού κινήματος.
  • Να σταματήσει η βιομηχανία διώξεων στα Χανιά και παντού
"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί...

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature...

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική...

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός...