24.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Συγκέντρωση στα Δικαστήρια στις 2 Φλεβάρη υπέρ των συλληφθέντων της κατάληψης Rosa Nera κατά την εκκένωσή της

Ημερομηνία:

Κάλεσμα για συμμετοχή σε συγκέντρωση αλληλεγγύης υπέρ των συλληφθέντων της κατάληψης Rosa Nera κατά την επιχείρηση εκκένωσή της τον Σεπτέμβρη του 2020 δημοσιοποίηση η κατάληψη Rosa Nera. Για τη διοργάνωση της διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί και ανοιχτή συνέλευση στην κατάληψη τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Τα μαύρα ρόδα ανθίζουν μια ζωή, δεν έχουνε συμβόλαιο, δεν έχουν ποινή. Για το Δικαστήριο των συλληφθέντων της εκκένωσης της κατάληψης Rosa Nera

Καλές γιορτές! Με το καλό να μπει ο καινούριος Χρόνος! Είθε το 2022 να είναι μια χρόνια με υγεία, αφθονία, ευτυχία, ζεστές καρδιές και ζεστά χαμόγελα! Να μπορούμε να απολαβάνουμε όλες και όλοι, όμορφες στιγμές με τους αγαπημένους μας, στην όμορφη αυτή πόλη που ζούμε!

Τα τελευταία χρόνια, οι ευχές για τον καινούριο χρόνο και το χριστουγεννιάτικο πνεύμα μοιάζουν να βρίσκονται ολοένα και πιο μακριά από την πραγματικότητα. Οι στιγμές χαράς με τους οικείους, δεν είναι για όλους δεδομένες. Κάποιες μάνες ήταν μακριά από τα παιδιά τους τα οποία έφυγαν για να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη στo εξωτερικό. Κάποιες μάνες πνίγηκαν στο Αιγαίο και ένας 33χρονος πνίγηκε στα ανοιχτά της Παλαιοχώρας καθώς έρχονταν στην Ελλάδα.

Κάποιοι έχασαν τους δικούς τους αφού οι υποστελεχωμένες Μ.Ε.Θ. του ανεπαρκούς συστήματος υγείας δεν υπήρχαν για να τους περιθάλψουν. Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης εσκεμμένα διαλύει το δημόσιο σύστημα υγείας για να προωθήσει την ιδιωτικοποίησή του.

Πολλοί άνθρωποι γύρω μας έχασαν τις δουλειές τους ή αμείβονταν τόσο λίγο που δεν μπόρεσαν να κάνουν ένα γιορτινό τραπέζι. Παράλληλα, ο δήμαρχος στήνει δέντρο αξίας 30.000 ευρώ στο παλαιό λιμάνι, ενώ δεν καλύπτει βασικές ανάγκες των απόρων και αστέγων της πόλης.

Το πρόβλημα την στέγασης και το κόστος ζωής σε αυτήν την πόλη, είναι υπαρκτό για μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας, καθώς ο εξευγενισμός και τα airbnb έχουν καταστήσει τα ενοίκια απλησίαστα για εργαζόμενους, φοιτήτριες και μετανάστες. Τέλος, επειδή στην όμορφη αυτή πόλη, η τουριστικοποιήση έχει αλλοιώσει τόσο πολύ τον δημόσιο χώρο και τον χαρακτήρα της, πολλοί είναι αυτοί που αδυνατούν να απολαύσουν μια απλή βόλτα αφού οι πλατείες έχουν γεμίσει τραπεζοκαθίσματα και τα παγκάκια είναι λιγοστά. Έτσι, είναι λιγοστά και τα μέρη που δεν προβλέπουν αντίτιμο προκειμένου να αποκτηθεί πρόσβαση σε αυτά.

Όμως οι εργαζόμενοι, οι μετανάστες και οι φοιτητές είμαστε εμείς και ως κομμάτι της κοινωνίας που αντιμετωπίζει τα παραπάνω προβλήματα, ξέρουμε πως πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Για να μην συνεχιστεί περαιτέρω η υποτίμηση των ζώων μας, αυτοοργανονώμαστε και στεγάζουμε τους αγώνες και τα όνειρα μας στην κατάληψη Rosa Nera, ήδη απο το 2004. Αντιστεκόμαστε στην αισχροκέρδεια των αφεντικών, και έχουμε ορθώσει έναν ισχυρό αντίλογο την άκρατη τουριστικοποίηση και στην μετατροπή της πόλης σε θεματικό πάρκο.

Τον Σεπτέμβρη του 2020, το πολυτεχνείο Κρήτης, η εταιρεία εκμίσθωσης και ξενοδοχοποίησης του κτιριακού συγκροτήματος και η αστυνομία, εκκένωσαν την κατάληψη, συλλαμβάνοντας 16 άτομα . Η κατάληψη όμως είναι ξανά ανοικτή μετά τον Ιούνιο του 2021. Σε πείσμα των πολέμιών της, έχει αγκαλιαστεί από ακόμη περισσότερο κόσμο και εκεί καθημερινά λαμβάνουν χώρα πολιτικές και πολιτιστικές δράσεις για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Παρά την σύσσωμη αντίρρηση της κοινωνίας στο να μετατραπεί το συγκρότημα σε ξενοδοχείο, τα πλάνα ξενοδοχοποίησης δεν έχουν επ’ ουδενί σταματήσει. Ας μην ξεχνάμε πως η Belvedere δεν έχει αποσυρθεί από την επένδυση και η κυβέρνηση ασκεί πολιτικές πιέσεις ώστε να εγκριθούν οι αβάσιμες μελέτες ξεπουλήματος στον λόφο Καστέλι.

Το δικαστήριο των συλληφθέντων ορίστηκε για τις 2 Φλεβάρη του 2022. Εκτιμούμε πως πρόκειται για μια πολιτική δίκη, μέσω της οποίας απεικονίζεται η ενορχηστρωμένη επίθεση των μεγαλοαφεντικών και της καταστολής απέναντι στα τοπικά κοινωνικά και εργατικά κινήματα. Είναι μια επίθεση με στόχο την προώθηση συμφερόντων, το ξεπούλημα των δημοσίων χώρων και την κάμψη των διεκδικήσεων μας για μισθούς αντίστοιχους των αναγκών μας, για την πρόσβαση όλων σε ένα σοβαρό σύστημα υγείας και παιδείας, για την ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων, την ορατότητα ευπαθών κοινωνικών ομάδων, μεταναστών και ΑμεΑ και για τα δικαιώματα γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙ+ κοινοτήτων. Είναι μια επίθεση σε ένα φωτεινό παράδειγμα αυτοοργάνωσης, αλληλεγγύης και αξιοποίησης χώρων με σεβασμό στην ιστορική μνήμη και μακριά από εμπορικούς σκοπούς.

Την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου του 2022, δεν διώκονται ποινικά οι 16. Διώκεται πολιτικά όλο το τοπικό κίνημα, όσες δε θέλουμε ο λόφος να μετατραπεί σε ξενοδοχείο για λίγους και κάθε άνθρωπος που πέρασε από την κατάληψη τα τελευταία 17 χρόνια. Το δικαστήριο αφορά όλη την κοινωνία.

ΚΑΛΟΥΜΕ κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο, εργατικό σωματείο, φοιτητικό σύλλογο και τις πολιτικές ομάδες του κινήματος σε συνέλευση για να συναποφασίσουμε και να συντονίσουμε δράσεις που μας αφορούν όλες και όλους.

"google ad"

ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 7μμ. ,στην κατάληψη.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 2 ΦΛΕΒΑΡΗ

Ευχόμαστε ένα αγωνιστικό και ευτυχισμένο 2022.

Χαρά και υγεία σε εσάς και τους αγαπημένους σας.

Κατάληψη Rosa Nera, rosanera.squat.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...