19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Συγκινεί ο Αντετοκούνμπο: «Η μαμά μου πουλούσε πράγματα στους δρόμους, να πιστεύετε στα όνειρα σας. Εκπροσωπώ και τις δύο πατρίδες μου, την Νιγηρία και την Ελλάδα»

Ημερομηνία:

Στην κορυφή του μπασκετικού πλανήτη βρίσκονται από τα ξημερώματα οι Μπακς και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με τις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι της ζωής του απέδειξε ότι δεν είναι μόνο ένας τεράστιος αθλητής αλλά και μια τεράστια ψυχή.

Μετά τον θρίαμβο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για την πορεία του στο NBA αλλά και για το πώς είναι να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα.

Σύμφωνα με to10 ο Έλληνας μύθος του παγκόσμιου μπάσκετ έκανε τις εξής δηλώσεις:

Για το αν περίμενε να ζήσει μια τέτοια στιγμή, όταν πρωτοξεκίνησε να παίζει μπάσκετ: «Όχι φίλε, όχι. Ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ για να βοηθήσω την οικογένειά μου. Δυσκολευόμασταν, περάσαμε δύσκολες καταστάσεις ως παιδιά. Δεν πίστευα ποτέ πως θα είμαι 26 ετών και απλά θα παίζω στους τελικούς. Μόνο που είμαι στους τελικούς ήμουν χαρούμενος. Δεν περίμενα ποτέ πως στα 26 μου θα έχω αυτά τα τρόπαια. Βαδίσαμε έναν μακρύ δρόμο».

Για τα παιδιά που τον βλέπουν και όσα εκπροσωπεί ο ίδιος: «Εκπροσωπώ και τις δύο πατρίδες μου, την Νιγηρία και την Ελλάδα. Πολλά παιδιά σε όλη την Αφρική και όλη την Ευρώπη με έχουν πρότυπο. Αυτή η επιτυχία πρέπει να κάνει τους πάντες να πιστέψουν στα όνειρά τους. Όταν δεν νιώθετε καλά, να πιστεύετε αυτό που κάνετε, να συνεχίσετε να δουλεύετε. Εμένα μου λένε ότι δεν μπορώ να βάλω βολές, αλλά απόψε τις έβαλα και είμαι ο πρωταθλητής. Τις έβαλα όταν έπρεπε.

Κάνω πλάκα. Ή και όχι… Πιστέψτε. Ελπίζω πως δίνω στα παιδιά ελπίδα ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Πριν από 8,5 χρόνια δεν ήξερα την επόμενη κίνησή μου. Η μαμά μου πουλούσε πράγματα στους δρόμους. Τώρα είμαι στην κορυφή, είμαι ευλογημένος. Ακόμα κι αν δεν καταφέρω να φτάσω ποτέ ξανά εδώ, είμαι καλά. Είμαι καλά με όσα έχω πετύχει. Ελπίζω αυτό να δώσει ελπίδα σε όλους, να τους επιτρέψει να πιστέψουν στα όνειρά τους».

Για το ταξίδι του όλα αυτά τα χρόνια στο ΝΒΑ και την πρόοδό του: «Ήταν ένα μεγάλο ταξίδι, τα έχω κάνει όλα. Τα προσπάθησα όλα, απλά για να είμαι στο παρκέ και να φτάσω μέχρι εδώ. Δεν έπαιζα, ερχόμουν από τον πάγκο, είπα στη διοίκηση να με στείλει στην G-League όταν ήμουν 18 ετών. Έπαιξα ως πλέι μέικερ, μετά έγινα ηγέτης. Αυτό έπρεπε να κάνω και σήμερα: να τα κάνω όλα. Να σκοράρω, να πάρω ριμπάουντ, να κάνω box out, για τους ανθρώπους που με πίστεψαν.

Για τον Τζον Χάμον, που πίστεψε εμένα και την οικογένειά μου, που με έκανε να νιώσω άνετα όταν ήμουν μόνος μου. Για τον Λάρι Ντρου, δώστε του τα εύσημα. Για τον Τζέισον Κιντ, που με πίεσε να μην σουτάρω, αλλά να βελτιώνω άλλα κομμάτια του αγώνα μου. Και φυσικά για τον κόουτς Μπουντενχόλζερ. Με πίστεψε, μου ζήτησε να εμπιστευτώ και εγώ τους συμπαίκτες μου. Ήταν μια διαδικασία τριών ετών. Τα έκανα όλα εντός και εκτός παρκέ. Θα συνεχίσω, δεν θα σταματήσω. Έτσι είμαι ως χαρακτήρας, δεν θα σταματήσω».

Για το αν φανταζόταν ότι θα τα κατάφερνε, όταν υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με τους Μπακς: «Όχι φίλε. Δεν μπορούσα να φύγω. Υπήρχε μια ανοιχτή δουλειά, που έπρεπε να τελειώσει. Στη «φούσκα» το αποτέλεσμα δεν ήταν δίκαιο. Συγχαρητήρια στο Μαϊάμι. Επιστρέψαμε, ένιωσα πως είμαι στην πόλη μου. Με εμπιστεύονται εδώ, το έκαναν ακόμα και όταν ήμασταν τελευταίοι. Ήθελα να ολοκληρώσω τη σεζόν. Θα ήταν εύκολο να πάω αλλού και να πάρω πρωταθλήματα, να πάω σε μια superteam. Όμως, αυτός είναι ο δύσκολος και ο σωστός δρόμος. Και τα καταφέραμε. Το κάναμε. Τα καταφέραμε φίλε».

Για τον Κρις Μίντλετον: «Είναι τρελό αυτό που πετύχαμε. Δεν καταλαβαίνει πόσο με πιέζει να είμαι σπουδαίος. Να είμαι σπουδαίος, κυρίαρχος, συνεπής. Κανένας άλλος δεν τα καταφέρνει σαν εκείνον. Υπήρξαν δύσκολες μέρες, μέρες που μου φώναζε, γιατί θέλαμε παραπάνω λεπτά στο παρκέ. Μου φώναζε να του πασάρω την μπάλα. Τώρα είμαστε εδώ. Πρέπει να απολαύσουμε τη στιγμή. Μπορεί να μην φτάσουμε ξανά εδώ, ποιος ξέρει; Θέλω να το απολαύσει. Μας οδήγησε όταν έλειπα, μας βοήθησε όταν επέστρεψα. Μόλις τελειώσουμε τους πανηγυρισμούς, πρέπει να γυρίσουμε στη δουλειά και εγώ και ο Κρις».

Για το βραβείο του MVP των τελικών και τα δύο βραβεία του MVP της regular season: «Είμαι καλά. Ξέρετε, όταν πήραν το πρώτο MVP, με φώναζαν έτσι παντού. Δεν το ήθελα, είχε τελειώσει. Έπρεπε να τα καταφέρω ξανά. Αυτό το MVP τώρα είναι διαφορετικό, είναι εθιστικό. Λατρεύω τα πλέι οφ, την συμμετοχή στους τελικούς. Αυτές είναι οι στιγμές που θέλουμε να κυνηγάμε. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε ξανά».

Για τις προκλήσεις που του είχε δώσει ο Κόμπε Μπράιντ και την εμπιστοσύνη του «Black Mamba»: «Σήμαιναν πολλά όσα μου είπαν. Στην αρχή όλα ξεκίνησαν σαν πλάκα. Του ζήτησα να μου βάλει μια πρόκληση. Μου είπε να πάρω το MVP. Νόμιζα πως κάνει πλάκα. Όταν τα κατάφερα, με έκανε να πιστέψω. Με πίστευε ο Κόμπε Μπράιαντ. Έπρεπε να πετύχω, να δουλέψω σκληρά. Έπρεπε να δουλέψω σκληρά γιατί ο κόσμος με πίστευε. Αυτό με ενδιαφέρει. Δεν μου αρέσει να απογοητεύω τον κόσμο. Αυτός ήταν ο βασικός λόγος που υπέγραψα ξανά στο Μιλγουόκι. Δεν ήθελα να απογοητεύσω κανέναν και να πιστέψουν ότι δεν δουλεύω τρομερά σκληρά. Το κάνω. Είναι απίστευτο που φτάσαμε εδώ».

Για τα δάκρυά του μετά το φινάλε του Game 6: «Σκεφτόμουν όλο το ταξίδι, όλη την πορεία μου, τι έκανα για να φτάσω εδώ. Τι θυσίασαν οι γονείς μου για να είμαι εδώ. Αυτό το έβλεπα κάθε μέρα, κάθε μέρα της ζωής μου.

Αυτό είναι για την μαμά μου, δούλεψε τρομερά σκληρά για να είμαι εγώ εδώ. Δεν με πίεσε ποτέ. Αυτό είναι για τον μπαμπά μου, που μας βλέπει από ψηλά και για τη γυναίκα μου. Κάθε μέρα με κάνει καλύτερο άνθρωπο, προσέχει τον γιο μου. Αυτό είναι και για τα αδέλφια μου.

"google ad"

Αυτό ήθελα τόσο πολύ, γι’ αυτό το πήρα. Υπήρχαν άνθρωποι που με βοήθησαν, κάθε μέρα. Ευχαριστώ την μαμά μου, τον μπαμπά μου, την Μαράια, τα αδέλφια μου και όσους με βοήθησαν».

Για τον επόμενο στόχο του: «Τα χρήματα… Ήρθε η ώρα να πληρωθώ. Όχι, όχι, κάνω πλάκα. Ξέρεις τι θέλω τώρα; Θέλω να δημιουργήσω μια χρονομηχανή και να πάω πίσω στη rookie season μου και να πάρω το βραβείο του rookie της χρονιάς.

Τότε θα τα έχω πάρει όλα. Μετά, όταν μεγαλώσω, θα πω στον «Μπαντ» να έρχομαι από τον πάγκο, να πάρω και το βραβείο του 6ου παίκτη της σεζόν. Κάνω πλάκα. Αυτό είναι για την οικογένειά μου, τους το αφιερώνω. Πρέπει να επιστρέψουμε δυνατοί, θα υπάρχουν ομάδες που θα μας κυνηγούν την νέα σεζόν».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...