26.8 C
Chania
Thursday, September 19, 2024

Συγκλονίζει ο πατέρας Παντελεήμων που επέστρεψε στην Κρήτη από το Ισραήλ εν μέσω βομβαρδισμών

Ημερομηνία:

Ο πατέρας Παντελεήμων που επέστρεψε με γκρουπ Κρητικών προσκυνητών από την Βηθλέεμ εν μέσω βομβαρδισμών μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, “Στούντιο με Θέα” για το τι ζήσανε στο Ισραήλ, που βιώνει τη χειρότερη έκρηξη βίας από τον Πόλεμο του Γιομ Κιπούρ.

Υπενθυμίζεται ότι οι 61 εκρδομείς είχαν ταξιδέψει στα Ιεροσόλυμα στο πλαίσιο προσκυνηματικής εκδρομής που είχε διοργανώσει η Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονα στο Φόδελε.

“Σωθήκαμε την τελευταία στιγμή. Όταν φύγαμε από την Βηθλεέμ και πηγαίναμε στα Ιεροσόλυμα για το αεροδρόμιο, ξαφνικά άρχισαν τα αντιαεροπορικά, τρομοκρατηθήκαμε. Εάν δενείχαμε περάσει τα σύνορα θα είχαμε εγκλωβιστεί. Όταν φτάσαμε στο αεροδρόμιο με δυσκολία περάσαμε. Μας είπαν ότι έχουμε ένα λεπτό για να μπούμε στα καταφύγια του αεροδρομίου. Όταν έληξε ο συναγερμός έβγαιναν από παντού επιβάτες. Όλοι ήταν σαστισμένοι. Όταν μπήκαμε στο αεροπλάνο, φοβηθήκαμε ακόμη περισσότερο. Δεν δέχθηκαν οι Ισραηλινοί να μπουν στο αεροπλάνο. Ένα γκρούπ έχει εγκλωβιστεί στην Ιεριχώ. Το άλλο γρουπ είναι σε ξενοδοχείο στη Βηθλέεμ. Ευτυχώς άλλα δύ γκρουπ έφυγαν για Κάιρα”.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δωρεάν είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και στα Χανιά, 28 και 29 Σεπτεμβρίου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων προσκαλεί το κοινό να συμμετάσχει...

Αυτό είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕΚ

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024 συγκροτήθηκε σε σώμα το...

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης ο Κωστής Χατζηδάκης

Συνάντηση για την προώθηση θεμάτων που άπτονται στον φορέα...