21.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Αποκλειστικές φωτογραφίες: 100 παιδιά και 150 γυναίκες στους 595 μετανάστες της Ιεράπετρας – Όλες οι τελευταίες πληροφορίες

Ημερομηνία:

Oλοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης η διαδικασία αποβίβασης των μεταναστών από το φορτηγό πλοίο «Baris», που αγκυροβόλησε στις 10.00 το πρωί της ίδιας ημέρας μισό ναυτικό μίλι ανοιχτά της Ιεράπετρας, μετά την πολύωρη ρυμούλκησή του από τη φρεγάτα «Ύδρα» του Πολεμικού Ναυτικού. Όπως διαπιστώθηκε, από την πρώτη καταμέτρηση τελικά στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 595 άτομα εκ των οποίων 396 άντρες, 99 γυναίκες και 100 παιδιά.

Επίσης οι λιμενικοί προχώρησαν στη σύλληψη 21 ατόμων εκ των οποίων επτά αποτελούσαν το πλήρωμα, 12 μετανάστες που προκάλεσαν αναταραχή κατά την έρευνα των λιμενικών και δύο κουρδικής καταγωγής που φέρονται ως διακινητές. Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια έρευνας που έκαναν στελέχη των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού στο πλοίο δεν βρέθηκε οπλισμός.

Η ένταση επικράτησε, το μεσημέρι όταν, σύμφωνα με τις πληροφορίες ομάδα Ιρακινών που βρίσκονταν στο πλοίο αρνήθηκε να επιβαστεί στο σκάφος του λιμενικού και να αποβιβαστεί στην Ιεράπετρα, ζητώντας να συνεχιστεί το ταξίδι προς την Ιταλία! Οι πρόσφυγες προσπαθούσαν να πείσουν και τους υπόλοιπους να μην αποβιβαστούν από το πλοίο, ενώ μέλη των Σαμαρειτών και του Ερυθρού Σταυρού, μαζί με διερμηνείς, ξεκίνησαν διάλογο για να τους μεταπείσουν, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να βρεθεί μια λύση.

Στην περιοχή μετέβησαν ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γρηγόρης Ροκαδάκης καθώς και ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ, Αντώνης Γρηγοράκης.

“Ebola free”

unnamed (2)
Φωτογραφία του Νίκου Ν. Αγγελάκη από το Κλειστό Γυμναστήριο της Ιεράπετρας όπου βρίσκονται οι 595 μετανάστες

Νωρίτερα δόθηκε σήμα “ebola free” από τους γιατρούς που επιβιβάστηκαν στο πλοίο και εξέτασαν εξονυχιστικά τους ανθρώπους που εντοπίστηκαν στιβαγμένοι στα αμπάρια συμπεραίνοντας ότι κανένας δεν φέρει συμπτώματα του επικίνδυνου ιού.

Το σκάφος του λιμενικού μετέφερε κατά ομάδες τους μετανάστες από το πλοίο στο λιμάνι της Ιεράπετρας ενώ προτεραιότητα δόθηκε σε τραυματίες και γυναικόπαιδα.

Οι γιατροί του λιμενικού επιβιβάστηκαν στο πλοίο με τους εκατοντάδες μετανάστες, με ειδικό πλοιάριο που τους μετέφερε εκεί. Τους συνόδευσαν κομάντος του λιμενικού, οι οποίοι νωρίτερα προχώρησαν σε συλλήψεις! Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν γίνει 12 συλλήψεις ατόμων, που θεωρούνται μέλη του πληρώματος του δουλεμπορικού.

Οι εικόνες με τις οποίες γιατροί και λιμενικοί ήρθαν αντιμέτωποι ήταν πραγματικά θλιβερές…

Ανάμεσα στους ανθρώπους που βρέθηκαν στα αμπάρια του πλοίου – οι οποίοι στο συνολό τους είναι Σύροι – είναι 100 παιδιά κάτω των 14 ετών, 150 γυναίκες – ανάμεσα τους και έγκυες – και τουλάχιστον 15 τραυματίες. Μάλιστα εντοπίστηκαν και δυο άτομα που φέρουν τραύματα από μαχαίρι! Καθένας από αυτούς κατέβαλε στους διακινητές 5.500 ευρώ προκειμένου να επιβιβαστούν στο πλοίο με προορισμό … τη Γη της Επαγγελίας. Το πλοίο απέλευσε από λιμάνι της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία, ενώ οι περισσότεροι εκ των μεταναστών ήθελαν να καταλήξουν στη Γερμανία.

Περίπου 15 γιατροί συμμετείχαν στην εξέταση ενώ συμμετείχαν και Αραβόφωνοι συναδελφοί τους. Από το σύνολο των ατόμων που εξετάστηκε δεν βρέθηκε κανένας εμπύρετος ενώ μόνον ένα μωράκι εντοπίστηκε με πυρετό 38,5 που αποδίδεται μάλλον σε κρυολόγημα.

Το ΕΚΑΒ ανέπτυξε 4 ασθενοφόρα και πραγματοποίησε 18 διακομιδές, από τις οποίες η μία αφορούσε γυναίκα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου.

Ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, συνεχάρη την υγειονομική ομάδα του ΕΚΕΠΥ και του ΚΕΕΛΠΝΟ «για τον άψογο συντονισμό και εκτέλεση μιας σύνθετης υγειονομικής επιχειρήσεως που διασφάλισε μαζί με την παροχή υγειονομικών υπηρεσιών προς τους μετανάστες και την προστασία της Δημόσιας Υγείας».

Αεροδιακομιδή για έγκυο γυναίκα

"google ad"

Την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 11:38, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκε από τη Ρόδο, με σκοπό την αεροδιακομιδή εγκύου, Ιρανικής καταγωγής, από το πλοίο “BARIS”, σημαίας Κιριμπάτι, που έπλεε ρυμουλκούμενο από τη φρεγάτα “ΥΔΡΑ”, 40 ναυτικά μίλια νότιο-ανατολικά της Ιεράπετρας.

Το ελικόπτερο τη μετέφερε με ασφάλεια στην 126 Σμηναρχία Μάχης, στο Ηράκλειο, όπου προσγειώθηκε στις 14:17

[vimeo url=”http://vimeo.com/112990825″]

Το σχέδιο

Μετά τη μεταφορά τους στην ξηρά σύμφωνα με τον σχεδιασμό τα παιδιά , σε πρώτη φάση, θα εμβολιαστούν για πολιομυελίτιδα.

Οι μετανάστες μεταφέρονται – όσοι χωρέσουν- στο κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας και από εκεί και πέρα θα ληφθεί μέριμνα για τους υπόλοιπους.

Για τους μετανάστες έχουν τεθεί σε “συναγερμό” όλα τα νοσοκομεία και οι υγειονομικές υπηρεσίες του νομού Λασιθίου (Ιεράπετρας, Αγίου Νικολάου, Σητείας και Νεάπολης) ενώ ήδη έχουν ετοιμαστεί περίπου 110 κλίνες.

Μάλιστα, το βράδυ, έφαγαν πιλάφι με κρέας.

Το “παρών” δίνουν ο διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ και ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ,. Κ. Ευσταθίου καθώς επίσης και η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agonaskritis.gr, για όσους μετανάστες κατάγονται από τη Συρία θα δοθεί 6μηνη αναβολή απέλασης. Οι υπόλοιποι θα οδηγηθούν σε κέντρα κράτησης μεταναστών.

Εύσημα για την επιχείρηση

Τα εύσημα στο προσωπικό του Λιμενικού που συμμετείχε στην επιχείρηση τόσο στην περιοχή όσο και στον Θάλαμο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου έδωσαν κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου το μεσημέρι της Πέμπτης ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο αρχηγός του Λιμενικού αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στο θετικό αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ Λιμενικού Σώματος, Πολεμικού Ναυτικού και Πολεμικής Αεροπορίας ενώ ο κ. Αθανασόπουλος συνεχάρη και τα πληρώματα των εμπορικών πλοίων που έσπευσαν από την πρώτη στιγμή δίπλα στο «Baris» ενώ έπλεε ακυβέρνητο σε διεθνή ύδατα.

Πηγή κειμένου: cretalive.gr με πληροφορίες από agonaskritis.gr

Φωτός: Νίκος Ν. Αγγελάκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατολίσθηση στα Τοπόλια τραυματίζει ελαφρά μητέρα και παιδί

Σε συναγερμό τέθηκαν το πρωί της Κυριακής οι αρχές...

35χρονη τουρίστρια σώθηκε μετά από επιχείρηση διάσωσης στο Μπάλο

Μια 35χρονη τουρίστρια από τη Γερμανία διασώθηκε χθες το...

Ηράκλειο: Είχε γίνει η σκιά της και την τρομοκρατούσε!

Αρνούνταν να αποδεχθεί ότι η σχέση τους είχε πάρει...

Γαμήλια φωτογράφιση με παραδοσιακές… ινδικές φορεσιές και φόντο τον Κούλε!

Με καταγωγή από την Ινδία, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν οι ίδιοι...