15.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Συγκροτήθηκε η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου υπέρ του περιφερειακού/τοπικού Τύπου

Ημερομηνία:

Τρεις οι θεματικές ομάδες. Στα τέλη Μαρτίου οι εργασίες του συνεδρίου Η πρώτη συνάντηση και η «συγκρότηση» σε σχήμα Οργανωτικής Επιτροπής για το εθνικό συνέδριο υπέρ του περιφερειακού/τοπικού Τύπου έγινε το Σάββατο, 25-1-2014, στην Αθήνα. Σ’ αυτήν συμμετείχαν όλοι  οι αρμόδιοι πανεπιστημιακοί φορείς, τα πολιτικά κόμματα, το τμήμα εποπτείας και διακίνησης Τύπου της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης, εκπρόσωποι της  Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου-ΕΙΕΤ  και της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου-ΕΔΙΠΤ, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΗΠΕ καθώς και εκδότες του περιφερειακού Τύπου.

Η συζήτηση πυκνή και ο προβληματισμός έντονος κράτησαν σχεδόν τέσσερις ώρες και στο τέλος οι συνδαιτυμόνες αποφάσισαν τη συγκρότηση τριών θεματικών ενοτήτων που πιθανότατα θα αποτελέσουν και τη βάση των ξεχωριστών συνεδριακών αναζητήσεων.

Οι ομάδες εργασίας

Οι σχέσεις του Τύπου με το κράτος. Οι αναγκαίες νομοθετικές αλλαγές, παρεμβάσεις

Συντονιστής ομάδας εργασίας: Ο Γ.Γ. του ΣΗΠΕ, Γιώργος Κατσαΐτης (Ενημέρωση) σε συνεργασία με το νομικό Τρύφωνα Δάρα.

Αντικείμενο: Nομοθετική ρύθμιση, κρατική παρέμβαση, αρωγή προς τον Τύπο.

Εκπαίδευση δια βίου, πιστοποίηση δημοσιογραφικού επαγγέλματος

Συντονιστής ομάδας εργασίας: Ο πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας του Παντείου, Νίκος Λέανδρος.

Αντικείμενο: Δια βίου εκπαίδευση, πιστοποίηση επαγγελματικής ιδιότητας, περιεχόμενο εφημερίδων, νέα Μέσα, πολυμεσικότητα, πνευματικά δικαιώματα.

Οικονομία και ανάπτυξη, χωροταξική αποτύπωση υποδομών, συνέργειες

Συντονιστής ομάδας εργασίας: Ο εκδότης της εφημερίδας Η Πελοπόννησος, Θεόδωρος Λουλούδης.

Αντικείμενο: Τα πλεονεκτήματα του περιφερειακού Τύπου-διακίνηση Τύπου-νέα επιχειρηματικότητα.

Το συνέδριο προγραμματίζεται να διεξαχθεί στις 29-30 Μαρτίου.

Ποιοι συμμετείχαν

"google ad"

Γιώργος Πλειός, Πρόεδρος του τμήματος επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Λέανδρος, Πρόεδρος του τμήματος  επικοινωνίας, Μέσων και πολιτισμού της Παντείου, Αντώνης Σκαμνάκης, εκπρόσωπος του τμήματος δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου, Μαριάννα Ψύλλα, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο τμήμα επικοινωνίας, Μέσων και πολιτισμού της Παντείου, Χρήστος Στάικος, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Γρ. Τύπου ΣΥΡΙΖΑ, Θωμάς Τσάτσης, εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ-Γρ. Τύπου κοινοβουλευτικής ομάδας, Αντώνης Λιάρος, εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Γραμματέας περιφερειακών μέσων ενημέρωσης, Βαγγέλης Βαλμάς, Προϊστάμενος του τμήματος εποπτείας και διακίνησης Τύπου-Γ. Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης, Σπύρος Μασούρης, εκπρόσωπος της  ΕΙΕΤ-Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου, Ιωάννης Λευκοφρύδης, αντιπρόεδρος της ΕΔΙΠΤ-Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου, Βαγγέλης Αθανασίου, Πρόεδρος ΣΗΠΕ, Μανώλης Χαλκιαδάκης, αντιπρόεδρος ΣΗΠΕ, Γιώργος Κατσαΐτης, γ.γ. ΣΗΠΕ, Χαράλαμπος Χουτζούμης, κοσμήτωρ ΣΗΠΕ, Τάνια Σιμοπούλου, αναπληρωματικό μέλος ΣΗΠΕ, Μιχάλης Τσαρουχάς, εκδότης-Πρωινός Λόγος Τρικάλων, Θεόδωρος Λουλούδης, εκδότης-Πελοπόννησος, Χριστιάννα Χιώτη, εκδότρια-Λακωνικός Τύπος, Χαρίκλεια Σταμάτη, εκδότρια-Βοιωτικά Νέα, Ιωάννα Βρεττού, εκδότρια-Μανιφέστο (Βοιωτία), Θανάσης  Τσαμούλης, εκδότης-Φωνή Καλαμάτας, Τρύφων Δάρας, νομικός-ειδικός σε θέματα Τύπου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...