24.8 C
Chania
Sunday, October 6, 2024

Συζητούν για τη δρομολόγηση πλοίου από Κρήτη προς Κύπρο και Ισραήλ

Ημερομηνία:

Τη δρομολόγηση πλοίου για την εμπορική σύνδεση της Κρήτης με την Κύπρο και το Ισραήλ προκειμένου να διευκολυνθούν οι μεταξύ τους εμπορικές συναλλαγές, προωθεί η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου.

Το θέμα απασχολεί τις εξαγωγικές επιχειρήσεις του νησιού που ενδιαφέρονται να εξάγουν τα προϊόντα τους, κυρίως τρόφιμα και ποτά, στις δύο χώρες. Την Παρασκευή 21 Μαρτίου στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης, στην οποία έχουν κληθεί να πάρουν μέρος εκπρόσωποι του Οργανισμού Λιμένος και των εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Το θέμα της εμπορικής σύνδεσης της Κρήτης με την Κύπρο και χώρες της βόρειας Αφρικής απασχολεί εδώ και χρόνια τις εξαγωγικές επιχειρήσεις του νησιού. Μέχρι τώρα όμως δεν έχει βρεθεί η κατάλληλη λύση, καθώς η δρομολόγηση πλοίου απαιτεί υψηλό κόστος. Κατά συνέπεια οι εξαγωγές θα πρέπει να είναι αναπτυγμένες σε τέτοιο βαθμό, ώστε να γίνεται απόσβεση και να υπάρχουν κέρδη για την πλοιοκτήτρια εταιρεία. Και παράλληλα το κόστος της μεταφοράς των προϊόντων να μην είναι απαγορευτικό. Συγχρόνως απαιτείται να υπάρχει και το ανάλογο ενδιαφέρον από εμπορικές επιχειρήσεις των δύο χωρών οι οποίες θα εξάγουν προϊόντα στην Κρήτη ή θα θεωρούν το νησί «πύλη» για την είσοδο των εμπορευμάτων τους στην Ελλάδα και πιθανόν γενικότερα την Ευρώπη.

Αν πράγματι υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις, είναι ένα θέμα που θα διερευνηθεί στη σημερινή σύσκεψη.

Είναι προφανές ότι αν οι προσπάθειες πιάσουν τόπο κερδισμένη θα βγει η τοπική οικονομία και αγορά.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΣΟΚ: Ζητείται ελπίς

Του Αργύρη Αργυριάδη Δικηγόρου Οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν το...

Τέμπη: Sold out η συναυλία στη μνήμη των θυμάτων

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τη συναυλία της προσεχούς Παρασκευής...