16.8 C
Chania
Wednesday, May 8, 2024

Συλλάβανε 29χρονο επειδή είχε στην κατοχή του …καπνό!

Ημερομηνία:

Κι όμως, ενώ οι φόροι στα τσιγάρα και στον καπνό έχουν εκτοξευθεί στα ύψη σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να καρπωθεί οικονομικά οφέλη από την εξάρτηση των καπνιστών, αυτό φαίνεται δεν αρκεί. Κι έτσι, τώρα συλλαμβάνουν οχι μόνο όσους έχουν στην κατοχή τους “παράνομα” τσιγάρα, αλλά κι αυτούς που έχουν χύμα καπνό!

Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθη, την Δευτέρα (02.06.2014) το πρωί, σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Μινώα – Πεδιάδος, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρκαλοχωρίου, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ηρακλείου και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Ηρακλείου, 29χρονος ημεδαπός, για παραβάσεις της νομοθεσίας του τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση παραβατικών συμπεριφορών, από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του 29χρονου.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 845 γραμμάρια καπνού, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη από το νόμο ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνταν τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου, ενώ ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Astrazeneca: Αποσύρει το εμβόλιο κατά της Covid μετά την παραδοχή πιθανής παρενέργειας

Στην απόσυρση του εμβολίου Vaxzevria κατά της Covid-19 ανακοίνωσε ότι προχωράει παγκοσμίως η AstraZeneca. Ο φαρμακευτικός...

Πως κατασκευάζεται ένα (συνδεδεμένο) «πράσινο νησί»

Της Βάννας Σφακιανάκη Ξεκινώντας ενοχοποιείς τους νησιώτες λέγοντας ότι επιβαρύνουν...