20.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Συλλήψεις για τη Χρυσή Αυγή: «Η Γριά σαν εγκαστρώθηκε εσφιχτομανταλώθηκε»;;;

Ημερομηνία:

Του Αντ. Χαρχαλάκη

Αυτή η παροιμία μου ‘ρθε στο μυαλό, βλέποντας τις σκιαμαχίες των διωκτικών αρχών, ενάντια στη Χ.Α, το φασιστικό μόρφωμα των νέων χρόνων της Ευρώπης και της χώρας μας.

Γριά εδώ είναι η πολιτεία, που άφησε να διογκωθεί το απόστημα στα … απόκρυφα της πολυμεταχειρισμένης από τους επίδοξους μνηστήρες της και τους πολιτικούς νταβατζήδες των!  Που τώρα μετά από το φόνο του Φύσσα, άρχισε να ανησυχεί!!! Τώρα; Από τότε που έβαλε τους τραμπούκους στο ιερό του έθνους (Βουλή) έπρεπε!

Όμως το ερώτημα είναι: Ανησυχεί πράγματι ή μήπως όλα αυτά δηλαδή συλλήψεις, προσαγωγές, έρευνες κατ’ οίκον, έκθεση δολοφονικών μαραφετιών, είναι για το θεαθήναι; Όπως έχει διαρρεύσει το μίασμα του φασισμού, μετά τη Βουλή, εισέδυσε στα σώματα ασφαλείας, στο στρατό (όπου υπάρχει η ανάμνηση της 21ης Απριλίου), ακόμη και στα υψηλά κλιμάκια της εκκλησίας, «Θού Κύριε φυλακήν τω στόματί μου»!

Τα ερωτήματα πολλά και αγωνιώδη: Θα προχωρήσει σε βάθος η επιχείρηση καθαρισμού της «κόπρου του Αυγείου»; Και εννοώ σε όλους του χώρους που έχουν – δικαίως ή αδίκως – σπιλωθεί; Θα αποσχηματιστούν οι χρηματοδότες της «Χ.Α.» Μητροπολίτες; Κι αυτό αφορά την κεφαλή της ελλαδικής εκκλησίας. Γιατί ο λαός δεν παύει να αμφιβάλλει και να ανησυχεί στο έπακρον! Γνωρίζοντας επιπλέον, τις σπασμωδικές κινήσεις της πολιτείας, μέχρι να σταματήσουν οι συλλήψεις και ο τζερτζελές στη λαϊκή βάση. Και μπορεί, πίσω απ’ τον Καραγκίοζ μπερντέ, να ετοιμάζεται… ο Βεληγκέκας να δείρει τον Καραγκιόζη ή να του κάψει την καλύβα ! Συγχωρήστε μου το «μαύρο» χιούμορ, αλλά μήπως κάτι παρόμοιο ετοιμάζουν οι δυνάμεις της ανωμαλίας;

Η κατάσταση είναι άκρως ρευστή και επικίνδυνη: υψηλή ανεργία, παιδεία σε κρίση, προπολεμικού επιπέδου δημοσιονομική πολιτική, οικονομική αιμορραγία από φοροδιαφυγή και φυγάδευση δις, κατάσταση επικίνδυνη από γεωπολιτική άποψη στην περιοχή μας κ.α….κ.α.. Όμως και οι αντιφασιστικές κραυγές των εταίρων καθώς και οι επισημάνσεις των ξένων συγκροτημάτων τύπου – TV, ας μη μας πλανούν… Εξάλλου , ο πολιτικός μιμητισμός στην Ευρώπη (κυρίως στο νότο της) είναι επικίνδυνος, χωρίς να αποκλείουμε αναβίωση της ολέθριας παράδοσης, μια που ξέρουμε την αθλιότητα των οικονομιών του ευρωνότου. Που διαφέρουν (αν διαφέρουν) λίγο από τα δικά μας!  Πέραν τούτου, οι ακροδεξιές «λύσεις» είναι ευλογία για τους οικονομικούς κύκλους, προκειμένου να μεταθέσουν την οικονομική κρίση. Και… βλέπουμε…

Αγαπητοί μου το μαχαίρι πάει να φτάσει στο κόκκαλο, για την ακρίβεια η πρώτη θανατηφόρα μαχαιριά δόθηκε στο σώμα του άτυχου Φύσσα. Πέραν τούτου εγγράφονται οι φόβοι των φορέων εξουσίας, μήπως απολέσουν τον έλεγχο των λαϊκών στρωμάτων… Γι’ αυτό «Η Γριά σαν εγκαστρώθηκε, εσφιχτομανταλώθηκε»… Λύσεις υπάρχουν, πέρα από τις σχετικές με τη «Χ.Α.»: Αναπτυξιακά προγράμματα, που θα δώσουν εργασία. Σταμάτημα των κάθε λογής χαρατσιών. Λελογισμένες τιμές καταναλωτών. Παύση απολύσεων – διαθεσιμότητας και άλλα διάφορα.

Μόνο έτσι δεν θα ‘χει – όπως τώρα – πολλούς ακροατές η Χρυσή Αυγή! Και μπορεί να αποσκιρτήσουν πλανηθέντες… Βεβαίως δεν αρκούν τα ευχολόγια, χρειάζεται δράση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον Δήμαρχο Χανίων ο Γιώργος Κουμεντάκης

Τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργο Κουμεντάκη,...