28.8 C
Chania
Wednesday, June 26, 2024

Συλλήψεις διακινητών για τους μετανάστες που εντοπίστηκαν σε Γαύδο και Καλούς Λιμένες

Ημερομηνία:

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, ηλικίας 19 και 24 ετών αντίστοιχα, ως οι διακινητές των 19 μεταναστών που διασώθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης νότια της Γαύδου, προχώρησαν οι λιμενικές αρχές.

Οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν για παράβαση του Ν. 5038/2023 ¨Κώδικας μετανάστευσης¨ όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τον Ν. 5079/2023, του Ν. 3386/2005 ¨Παράνομη είσοδος στη χώρα¨, του άρθρου 306 του Π.Κ. ¨Έκθεση¨ καθώς και του άρθρου 45 του Π.Κ. ¨Συναυτουργία¨.

Την ίδια ώρα, διπλή σύλληψη είχαμε και για τους μετανάστες που εντοπίστηκαν στους Καλούς Λιμένες, χθες το απόγευμα. Όπως έγινε γνωστό, χειροπέδες φόρεσαν ένας 29χρονος και ένας 20χρονος.

Σχετική ενημέρωση, αναφέρει:

“Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές  Ιεράπετρας, Αγίας Γαλήνης και Καλών Λιμένων από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) για ύπαρξη μιας λέμβου με αλλοδαπούς επιβαίνοντες σε δυσχερή θέση λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή 22ν.μ. νοτιοανατολικά των Καλών Λιμένων.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ένα (01) ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και δεσμεύτηκε ένα παραπλέον φορτηγό (Φ/Γ) πλοίο. Η λέμβος εντοπίστηκε από το περιπολικό σκάφος, το οποίο περισυνέλεξε 28 αλλοδαπούς (24 άνδρες και 4 ανήλικοι).

Αφού μετεπιβιβάστηκαν στο ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αποβιβάσθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι των Καλών Λιμένων. Ακολούθως, με τη συνοδεία στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής και στελεχών των ΤΑΕ Μεσσαράς μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Οι αλλοδαποί είχαν ξεκινήσει με λέμβο από τις ακτές Τομπρούκ τις πρώτες πρωινές ώρες την 11/06/2024 με προορισμό την Ελλάδα και είχαν καταβάλλει το ποσό των 120.000 έως 210.000 λιρών Αιγύπτου έκαστος για την μεταφορά τους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο (02) εκ των αλλοδαπών, ηλικίας 29 και 20 ετών, για παράβαση του αρ. 83 Ν. 3386/05 ¨Παράνομη είσοδο στην χώρα¨, του αρ.25 Ν. 5038/23 ¨Διευκόλυνση¨ και του αρ. 306 του Π.Κ. ¨Έκθεση¨. Η λέμβος μεταφοράς βυθίστηκε.”

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τζούλιαν Ασάνζ: Ελεύθερος μετά από 14 χρόνια ο ιδρυτής των Wikileaks – Επιστρέφει στην Αυστραλία

Τον δρόμο της επιστροφής στην Αυστραλία είναι πλέον ελεύθερος...

“Βέλη” Βατσινά για IRIS και POS

Στη Βουλή φέρνει η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, υπεύθυνη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του Τομέα...

Εκδήλωση για τις Ενεργειακές Κοινότητες στο Γάζι

Ενημερωτική εκδήλωση για τις Ενεργειακές Κοινότητες θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 ...