23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Συλλήψεις στις Διονυσάδες για παράνομο κυνήγι – 15 μήνες φυλάκιση και κατάσχεση σκυλιών

Ημερομηνία:

Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή είχε δεχτεί καταγγελίες ότι έχουν τοποθετηθεί δηλητηριασμένα δολώματα στο σύμπλεγμα νησιών Διονυσάδες, στο βορειοανατολικό άκρο της Κρήτης.

Καθώς τα συγκεκριμένα νησιά έχουν μεγάλη αξία για την ορνιθοπανίδα και αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους, παγκοσμίως, τόπους φωλεοποίησης του Μαυροπετρίτη (βαρβάκι) κρίθηκε επιβεβλημένη η έρευνα του χώρου από τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο (Πάκα), που διαθέτει η Α΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία στην Π.Ε. Λασιθίου, και τον χειριστή του, για τον εντοπισμό των δολωμάτων.

Την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020, μετέβη στις Διονυσάδες, ο σκύλος και ο χειριστής του, συνοδευόμενοι από κλιμάκιο, αποτελούμενο από Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες και τους θηροφύλακες των κυνηγετικών συλλόγων Αγίου Νικολάου και Νεαπόλεως.

Κατά την άφιξη των θηροφυλάκων, εντοπίστηκαν δυο άτομα με δέκα σκυλιά να επιστρέφουν στο κατάλυμα που υπάρχει στο νησί. Κατά τον έλεγχο που τους έγινε βρέθηκε να κατέχουν έξι λαγούς πιασμένους και θανατωμένους από τα σκυλιά τους.

Επίσης σ ένα σκάφος που έπλεε κοντά και επέβαιναν 2 άτομα, εντοπίστηκαν τέσσερα κυνηγετικά σκυλιά. Σε έλεγχο που τους έγινε βρέθηκε να κατέχουν, εντός φορητού ψυγείου, ένα λαγό επίσης θανατωμένο από τα σκυλιά τους.

Όλοι οι παραπάνω οδηγήθηκαν στο λιμάνι της Σητείας και στη συνέχεια στο δασονομείο Σητείας για την προανάκριση. Ακολούθως οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, με εντολή του οποίου κρατήθηκαν προκειμένου να δικαστούν τη Δευτέρα 15-6-2020. Η μια περίπτωση με τον ένα λαγό εκδικάστηκε και τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 μηνών έκαστος, με τριετή αναστολή και κατάσχεση των σκυλιών. Η άλλη περίπτωση θα εκδικαστεί την Πέμπτη 18-6-20.

Κατά την αυτοψία που πραγματοποίησαν η Πάκα και ο χειριστής της, δε βρέθηκαν δηλητηριασμένα δολώματα, αλλά βρέθηκαν, σε σακούλα επιμελώς κρυμμένα, δεκάδες φυσίγγια και περίπου 40 συρματοπαγίδες αγνώστου ιδιοκτήτη και κατατέθηκε μήνυση κατά αγνώστου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...