16.8 C
Chania
Thursday, December 11, 2025

Συλλήψεις της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής για λαθροθηρία

Ημερομηνία:

Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, προέβει χθες 3 Οκτωβρίου στη σύλληψη ενός ατόμου στην ορεινή περιοχή του οικισμού Ορθουνίου, το οποίο θήρευε πεζή με τη χρήση προβολέα και δίκαννου και έφερε έναν σκοτωμένο λαγό.

Επίσης, λίγες μέρες νωρίτερα, Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες αξιοποιώντας καταγγελίες, συνέλαβαν στις 23 Σεπτεμβρίου 2013, στα Γρηγοριανά Σαρακίνας, 2 άτομα (ένα ενήλικο και ένα ανήλικο) που επέβαιναν σε αγροτικό όχημα και έφεραν γεμάτη καραμπίνα και γιλέκο με 45 φυσίγγια.

Και στις 2 υποθέσεις συντάχθηκαν από τη Διεύθυνση Δασών Χανίων Πρωτόκολλα Μηνύσεως για παράνομη θήρα λαγού τη νύχτα και τα μέσα παρανόμου θήρας κατασχέθηκαν.

Φυσικά δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός από μέρους της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής. Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες υπό τον συντονισμό της Α΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης & Δωδεκανήσου και του 1ου Κυνηγετικού Συλλόγου Χανίων, βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση και περιπολούν αδιάκοπα στην ύπαιθρο των Χανίων, συμβάλλοντας στην προστασία του θηραματικού πλούτου και της άγριας ζωής εν γένει.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ