20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Συλλογική έκθεση φωτογραφίας από τον Δήμο Χανίων και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης

Ημερομηνία:

Ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔOM) στο πλαίσιο του ενταξιακού προγράμματος HELIOS, διοργανώνει τη συλλογική έκθεση φωτογραφίας: «Εξερευνώντας τις πόλεις μας», που θα φιλοξενηθεί στο Γιαλί Τζαμί, από τις 02/07/2021 έως τις 07/07/2021.

Η προετοιμασία της έκθεσης ξεκινά ήδη από το καλοκαίρι του 2020, όταν μεικτές ομάδες ερασιτεχνών φωτογράφων (Ελλήνων, προσφύγων και μεταναστών) συναντιούνται για πρώτη φορά και συζητούν την ταυτότητα της πόλης, στην οποία συμβιώνουν καθημερινά. Ακολούθως, περιηγούνται μαζί στις γειτονιές της κάθε πόλης, αποδίδοντας οπτικά αυτό που τους εντυπωσιάζει, τους συγκινεί και τους ενώνει. Η φωτογραφία, τους επιτρέπει να μεταφέρουν οπτικά αυτό που ίσως δεν μπορούν να εκφράσουν λεκτικά· τη δική τους πραγματικότητα.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα 38 ερασιτεχνών φωτογράφων από κοινότητες Ελλήνων, προσφύγων και μεταναστών, που λήφθηκαν στο πλαίσιο σύντομων εργαστηρίων φωτογραφίας σε 7 πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κατερίνη, Λιβαδειά, Πειραιάς). Στόχος της έκθεσης είναι να εμπνεύσει το διάλογο πάνω στην ταυτοτική αντίληψη της κάθε πόλης και να αναδείξει πτυχές αρμονικής συνύπαρξης των προσφύγων και μεταναστών με τις κοινωνίες υποδοχής.

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δίκτυο Πόλεων για την ένταξη και με την υποστήριξη του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 02/07/2021 στις 19.00μ.μ. στο Γιαλί Τζαμί και θα λειτουργεί έως τις 07/07/2021.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...