13.8 C
Chania
Thursday, December 11, 2025

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 1ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΙΣΣΑΜΟΥ: Ψήφισμα συμπαράστασης ενάντια στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών

Ημερομηνία:

Η κυβέρνηση συνεχίζοντας το έργο των προκάτοχων της, βάζει στο απόσπασμα το μορφωτικό δικαίωμα των παιδιών μας καιρό τώρα. Χιλιάδες σχολεία κλείνουν. Παιδιά υποσιτισμένα στοιβάζονται σε ακατάλληλες αίθουσες η ταξιδεύουν χιλιόμετρα  καθημερινά για να πάνε στο σχολείο τους. Η σχολική διαρροή σπάει ρεκόρ. Για πρώτη φορά λείπουν τόσοι εκπαιδευτικοί από τις αίθουσες ,ενώ αυξάνουν οι ελαστικά εργαζόμενοι που με 600Ε γυρίζουν ανά την Ελλάδα χωρίς να προλαβαίνουν να μάθουν ούτε το όνομα των μαθητών τους. Σοβάδες πέφτουν ,σκεπές καταρρέουν, βιβλία , αναλώσιμα κ θέρμανση δίνονται με το σταγονόμετρο. Εταιρείες κ Μ.Κ.Ο παρελαύνουν στα σχολεία ψάχνοντας για πελάτες. Εν τέλει η Δημόσια Δωρεάν Παιδεία ποτέ δεν ήταν τόσο υποβαθμισμένη κ τόσο ακριβή για τη λαϊκή οικογένεια όσο σήμερα .Είναι  πρόκληση λοιπόν  αυτή η κυβέρνηση να  μιλάει για, το <<πρώτα ο μαθητής >>,που πρέπει να δώσει Πανελλαδικές.

Η επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επιστράτευση των εκπαιδευτικών  δείχνει την ουσία της πρόθεσης που είχε από την αρχή.

Καλούμε το Υπ. Παιδείας να ικανοποιήσει τα δικαία αιτήματα των εκπαιδευτικών και να πάρει ΤΩΡΑ πίσω τα χαρτιά της επιστράτευσης και  το Προεδρικό  Διάταγμα. Θα βρει απέναντι της όλο το οργανωμένο λαϊκό κίνημα ,τις λαϊκές  οικογένειες.  Χτες οι ναυτεργάτες , οι εργαζόμενοι του μετρό ,σήμερα οι εκπαιδευτικοί , αύριο εμείς.

Αυτοί που μας κλέβουν τη ζωή δε γίνεται να νοιάζονται για τα παιδιά μας. Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε  ότι η εμπειρία της φετινής χρονιάς που τελειώνει, είναι μόνο μια μικρή απόδειξη για το τι έρχεται τη νέα σχολική  χρονιά.   Γι αυτό δηλώνουμε  απερίφραστα  ότι  ¨Δε  θα γίνουμε  πιόνι  του  κοινωνικού  αυτοματισμού. ¨

ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ,ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ,ΓΟΝΕΙΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ  έχουμε  κοινό  συμφέρον  και κοινό αντίπαλο κ πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας .Η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ ανοίγοντας το θέμα της απεργίας διαρκείας  μέσα στις εξετάσεις δεν απέφυγε την παγίδα που έστησε  η κυβέρνηση κ τα παπαγαλάκια της, για να απομονώσουν τον εκπαιδευτικό από το γονιό και τον μαθητή του. Ξέρει  ότι έτσι μόνο θα μπορέσει να προχωρήσει ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΑ στο έργο της. Ο αγώνας για το σχολείο που έχουμε ανάγκη είναι  αγώνας διαρκείας ,δεν ξεκινά σήμερα κ δεν τελειώνει αύριο , χρειάζεται  πολύμορφη συνεχή κ συνεπή δράση που θα συγκεντρώνει δυνάμεις κ δεν θα τις σκορπάει. Δεν  αφορά  μια ομάδα ειδικών είναι αναπόσπαστο κομμάτι των αιτημάτων κ των διεκδικήσεων του οργανωμένου λαϊκού κινήματος . Σήμερα  περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη να κτίσουμε τις δικές μας συμμαχίες .Γι αυτό εκφράζομε σαν Σύλλογος γονέων την αλληλεγγύη μας ενάντια στο εκφοβισμό της επιστράτευσης κ να σχεδιάσουμε κοινή δράση  κ πλαίσιο διεκδίκησης , ενάντια στο <<  Νέο σχολείο ΑΕ >>. Να κάνομε δική μας υπόθεση τα σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση .

ΝΑ ΜΗΝ  ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 1ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΙΣΣΑΜΟΥ

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Nέος πρόεδρος του Eurogroup o Κυριάκος Πιερρακάκης – Ποιος είναι ο νέος τσάρος της οικονομίας

Νέος πρόεδρος του Eurogroup εξελέγη ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Κυριάκος Πιερρακάκης καθώς επικράτησε...