Ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης εξέδωσε συλλυπητήρια δήλωση για τον θάνατο των δύο πυροσβεστών που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος στη μεγάλη πυρκαγιά στο Ρέθυμνο, εκφράζοντας τη βαθιά θλίψη της Δημοτικής Αρχής και των Χανιωτών.
Στη δήλωσή του, ο κ. Σημανδηράκης ανέφερε: «Η Κρήτη θρηνεί δύο παιδιά της. Ο Παντελής Διαμαντάκης και ο Εμμανουήλ Στρατιδάκης έδωσαν τη ζωή τους στη μάχη με τις φλόγες στη Νέα Κρύα Βρύση, υπερασπιζόμενοι μέχρι την ύστατη στιγμή τις ζωές, τις περιουσίες και τη γη των συνανθρώπων μας. Ένας νέος άνθρωπος στην αρχή της διαδρομής του και ένας έμπειρος πυροσβέστης που υπηρέτησε επί δεκαετίες το καθήκον, μας υπενθυμίζουν με τη θυσία τους τι σημαίνει πραγματικά προσφορά».
Ο Δήμαρχος Χανίων εξέφρασε τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στις οικογένειες και τους οικείους των δύο πυροσβεστών, στις κοινότητες του Φουρφουρά και του Γερακαρίου που τους γέννησαν και σήμερα τους αποχαιρετούν, καθώς και σε ολόκληρη την οικογένεια του Πυροσβεστικού Σώματος, που δοκιμάζεται για ακόμη μία φορά στην πρώτη γραμμή.
«Τα Χανιά στέκονται αλληλέγγυα στο πλευρό του γειτονικού Ρεθύμνου, των Δήμων Αγίου Βασιλείου και Αμαρίου και όλων όσοι εξακολουθούν να δίνουν τη μάχη με το πύρινο μέτωπο», τόνισε ο κ. Σημανδηράκης, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος Χανίων παραμένει σε ετοιμότητα και στη διάθεση των αρμόδιων αρχών για κάθε αναγκαία συνδρομή, τόσο στην κατάσβεση όσο και στην αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών.
Η δήλωση του Δημάρχου Χανίων ολοκληρώνεται με την υπόσχεση ότι «το ελάχιστο χρέος μας απέναντι στους ανθρώπους που πέφτουν υπηρετώντας το κοινό καλό είναι να μην ξεχάσουμε ποτέ τη θυσία τους. Αιωνία τους η μνήμη».



