17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Κόψανε το ρεύμα από τους πομπούς της ΕΡΑ Χανίων

Ημερομηνία:

Από τις 08.45 το πρωί η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή ρεύματος στο πομπό των μεσαίων κυμάτων της ΕΡΑ Χανίων. Η αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί είναι μεγάλη και σε κινητοποίηση βρίσκονται τόσο οι εργαζόμενοι όσο και αλληλέγγυοι.

Πάντως, σύμφωνα με όσες πληροφορίες έχουμε συλλέξει έως τώρα, έχουν δοθεί διαβεβαιώσεις ότι το ρεύμα θα επανασυνδεθεί μέσα στη διάρκεια της ημέρας. Δεν είναι όμως απίθανο, εξαιτίας της γραφειοκρατικής διαδικασίας, η επανασύνδεση να συμβεί αύριο. Ούτως ή άλλως, όλοι βρίσκονται σε επιφυλακή.

Η συγκεκριμένη ενέργεια έρχεται ως συνέχεια της κίνησης εκ μέρους της διοίκησης ΝΕΡΙΤ να διατάξει τη διακοπή του ρεύματος στους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ που αντιστέκονται και ακόμα εκπέμπουν. Όπως σημειώναμε σε προηγούμενο άρθρο μας, τα δύο πρώτα κρούσματα σημειώθηκαν στη δυτική Ελλάδα. Πλέον, το ίδιο συνέβη και στα Χανιά αλλά όπως πληροφορούμαστε και στην ΕΡΑ Βόλου και ΕΡΑ Ρόδου.

Όλοι οι εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι βρίσκονται σε επιφυλακή και είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν τον σταθμό να σιγήσει. Μάλιστα, κάποιοι θεωρούν, ότι η χρονική συγκυρία που επιλέχθηκε δεν είναι καθόλου τυχαία.

Να σημειώσουμε ότι το πρόγραμμα της ΕΡΑ συνεχίζει να μεταδίδεται στα FM στις συχνότητες των 100,6 και 106.

Σχετικό κείμενο ανήρτησε στο διαδίκτυο και ο τεχνικός της ΕΡΑ Χανίων Κώστας Δάνδολος στο οποίο μεταξύ άλλων πληροφορεί ότι η επανασύνδεση θα γίνει με εντολή υπουργού. Σημαντικό στοιχείο επίσης ότι ο πομπός μεσαίων κυμάτων, “χρησιμοποιείται σαν ραδιοβοήθημα στο λιμάνι της Σούδας και ο φωτισμός της κεραίας του, σα ραδιοφάρος στο αεροδρόμιο Χανίων”, κι οπότε με τη διακοπή του ρεύματος δημιουργείται πρόβλημα λειτουργίας για αεροδρόμιο και λιμάνι.

 

Πιο αναλυτικά, αναφέρει τα εξής:

“Σήμερα το πρωί η ΔΕΗ με εντολή της εθελόδουλης συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μέσω του μορφώματός της ΝΕΡΙΤ και του ψευτοπροέδρου της Μάη, έστειλε εντολή και στη ΔΕΗ Χανίων να διακόψουν την παροχή ρεύματος μέσης τάσης στον πομπό μεσαίων κυμάτων της ΕΡΑ ΧΑΝΙΩΝ στους 1512 KHZ.

Το γεγονός συνέβη 08.45 το πρωί,όπως διαπίστωσα.

Το ίδιο έχει συμβεί στις ΕΡΑ Ρόδου, ΕΡΑ Βόλου, όπου πλήθος αλληλέγγυων,πολιτικών και προσωπικού, απετρεψαν τη διακοπή,σήμερα.

Ενημερωτικά να αναφέρω ότι ο πομπός μεσαίων κυμάτων, χρησιμοποιείται σαν ραδιοβοήθημα στο λιμάνι της Σούδας και ο φωτισμός της κεραίας του, σα ραδιοφάρος στο αεροδρόμιο Χανίων.

Έχουν γίνει ενέργειες και το ρεύμα θα επανασυνδεθεί, εύχομαι σήμερα, με εντολή υπουργού.

Ο επιθανάτιος ρόγχος ηχεί ακόμα περισσότερο στα αυτιά μας. Το τέλος τους πλησιάζει. 

"google ad"

Η συμβολή αλληλέγγυων, κομάτων και πολλών φορέων είναι πολύ ενθαρυντική.

Πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα,γιατί οι προσπάθειες φίμωσης της ελεύθερης φωνής μας του ertopen, είναι μεγάλες.”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...